Τουρκική προβοκάτσια στο Αιγαίο: «Εφηύραν» χτύπημα του Λιμενικού σε αλιευτικό στην Ζουράφα

Τα ΜΜΕ της γείτονος φτιάχνουν κλίμα αναπαράγοντας την κατασκευασμένη είδηση με τον γνωστό... ψαρά

Must Read

Σκηνικό προβοκάτσιας έστησαν στο Αιγαίο οι Τούρκοι με τα ΜΜΕ της χώρας να έχουν σηκώσει ψηλά fake είδηση για δήθεν πλήγμα από σκάφος του Λιμενικού σε αλιευτικό σκάφος, ανοιχτά της βραχονησίδας Ζουράφα. Λίγες ώρες μετά την συνάντηση ΜητσοτάκηΕρντογάν στην Ουάσινγκτον, η Άγκυρα δυναμιτίζει το κλίμα και επανέρχεται σε προκλητικές πρακτικές έναντι της Ελλάδας.

Ο Τούρκος ψαράς Οζντεμίρ, γνωστός για παλαιότερες προβοκατόρικες ενέργειες, ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση από το ελληνικό Λιμενικό. Τα Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος φτιάχνουν κλίμα, αναπαράγοντας την κατασκευασμένη είδηση.

Δείτε το βίντεο με τον Οζντεμίρ σε παλαιότερο περιστατικό

 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο «İlker Özdemir ψάρευε σε διεθνή ύδατα, όταν το σκάφος του άρχισε να μπάζει νερό αφού χτυπήθηκε από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής σε απόσταση 3 μιλίων από το Giraffe Rock (Ζουράφα)».

Ο προβοκάτορας αλιεύς αντί να επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές, επικοινώνησε με έναν από τους εμπνευστές της «Γαλάζιας Πατρίδας», τον απόστρατο ναύαρχο Cem Gürdeniz.

Σε ανάρτησή του ο Gürdeniz έγραψε:

«Προσοχή, αυτό το tweet δημοσιεύτηκε κατά την διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης. Μόλις τώρα στις 11.44, ο İlker Özdemir, ένας λάτρης της γαλάζιας πατρίδας από την Gökçeada, ένας ψαράς που έχει σταθεί απέναντι στην ελληνική ακτοφυλακή και έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας στους βράχους της Καμηλοπάρδαλης (Ζουράφα) στο Βόρειο Αιγαίο, που μας ανήκουν μέχρι σήμερα, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής χτύπησε το σκάφος του και πήρε νερό σε απόσταση 3 μιλίων από την βραχονησίδα. Ένα λεπτό αργότερα το τηλέφωνο έσβησε. Δεν ξέρω αν το σκάφος του βυθίστηκε ή όχι.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2022, το ελληνικό σκάφος απείλησε να βυθίσει τον ψαρά μας. Είμαι βέβαιος ότι τα σκάφη του Λιμενικού μας Σώματος κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο στο πεδίο. Η ελληνική ληστεία στην Ζουράφα, όπου έχουμε ένα καθεστώς τύπου Καρντάκ (Ίμια), δηλαδή υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ανεξαρτήτως συνθηκών, αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο Εξωτερικών μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This