Επίθεση του Μάριου Σαλμά στην κυβέρνηση για τις τράπεζες – Η «έκρηξη» στην Βουλή

«Οι πολλοί ζητούν να πάρετε μέτρα. Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει για πολύ»

Must Read

Νέα δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Μάριος Σαλμάς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο βουλευτής της ΝΔ εξερρἀγη μέσα στην Βουλή για την κερδοσκοπία των τραπεζών εις βάρος των πολιτών. Η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφορούσε σε δύο πεδία: Την «ψαλίδα» μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού και καταθέσεων, και τις υψηλές χρεώσεις στις διατραπεζικές συναλλαγές.

«Τα επιτόκια δανεισμού είναι υπερβολικά υψηλότερα από αυτά των καταθέσεων που είναι μηδενικά. Εύλογα μιλάμε για κερδοσκοπία στην κρίση μου» τόνισε ο Μάριος Σαλμάς και ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα εκτιμώντας πως οι τράπεζες κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών, αφού δανείζουν ακριβά την ώρα που το επιτόκιο καταθέσεων είναι σχεδόν στο μηδέν.

Επιπροσθέτως, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στο ζήτημα των υψηλών χρεώσεων στις διατραπεζικές συναλλαγές επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Από την ώρα που η κυβέρνηση υποχρεώνει για φορολογικούς λόγους να κάνουν οι πολίτες συναλλαγές διατραπεζικά, αν υπάρχει κερδοσκοπία, υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, στην απάντηση του προς τον γαλάζιο βουλευτή επικαλέστηκε στοιχεία από εκθέσεις της ΤτΕ και απαρίθμησε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τα δύο ζητήματα. Του τόνισε, δε, πως τις σχετικές κυβερνητικές παρεμβάσεις τις έχει ψηφίσει και ο ίδιος ο κ. Σαλμάς ως βουλευτής της πλειοψηφίας.

«Εγώ ρώτησα την κυβέρνηση και όχι την ΤτΕ» ήταν η απάντηση «καρφί» του Μάριου Σαλμά προς τον υφυπουργό Οικονομικών λέγοντας:

«Στην δική μου αντίληψη οι χρεώσεις είναι υψηλότατες και συμβάλλουν στα κέρδη 7 δισ. ευρώ τραπεζών, θεωρώ».

«Οι πολλοί ζητούν να πάρετε μέτρα. Ο χρόνος τρέχει, η θεωρία είναι καλή και δέχομαι ότι θα τα καταφέρετε, όμως ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει για πολύ» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μόνο δύο μεταρρυθμίσεις χρειάζεται η χώρα: γκρέμισμα της κομματοκρατίας που σημαίνει αυτόματη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων εξουσίας και παιδεία που θα απαιτήσει δεκαετίες δουλειάς και αλλαγής νοοτροπιών. Δεν υπάρχει τίποτε στον ορίζοντα για να αλλάξει κάτι σε αυτά τα θέματα, οπότε η κατρακύλα είναι δεδομένη.

  2. Όπως σωστά απαντήθηκε στον Κο Σαλμά από τον ανώτερό του μαφιόζο, ο βουλευτής-υπαλληλος του μητσοτακέικου έχει ψηφίσει κάθε αντιλαϊκό μέτρο που του έφεραν τα αφεντικά του. Εξανίσταται μετά εορτής, μόνο αφού απόνομιμοποιήθηκε κάπως η κυβέρνηση, με μόνο στόχο να διασωθεί ο ίδιος όταν ο Capo αλλάξει.

    Ανθρωπάριο, με άλλα λόγια, όπως όλοι οι βουλευτές-υπάλληλοι του εγκληματικού μορφώματος ‘Νεα Δημοκρατία’

  3. Ένα ζευγάρι από Ελλάδα digital nomads ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη με Revolut και μόλις ήρθανε Ελλάδα πήγαν σε ένα ΑΤΜ Eurobank να τραβήξουν χρήματα και την κράτησε το μηχάνημα. Πήγαν μέσα και τους είπαν ότι δεν σας την δίνουμε θα την καταστρέψουμε. Και μόλις είδαν ότι τα παιδιά έκαναν βίντεο για αυτό το θέμα, για να μην γίνει γνωστό τους είπαν να περάσουν την άλλη μέρα να τους την δώσουν. Ότι γουστάρουν κάνουν, γιατί τα κόμματα χρωστάνε τρελό χρήμα και συνεχίζουν να τους δανείζουν. Οπότε βγαίνουν και οι δυο κερδισμένοι, κάνουν τα στραβά μάτια και την πληρώνουμε εμείς. Κυριολεκτικά κράτος μαφίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This