Ψεύτες πολιτικοί, ανάλγητη κυβέρνηση

Must Read

Υπόσχονται στον λαό δέκα, δίνουν -με τα χίλια ζόρια και με καθυστερήσεις- πέντε, και στο τέλος ζητάνε πίσω τα τρία, παρουσιάζοντας την πολιτική τους σαν φιλολαϊκή… Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της πενταετίας Μητσοτάκη στην κυβέρνηση.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Ένα από τα πάμπολλα παραδείγματα της επανάληψης αυτού του μοτίβου στην κρατική καθημερινότητα είναι τα ειδοποιητήρια που λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες αρκετές μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Εκεί, οι έκπληκτοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες διαβάζουν ότι τους ζητείται η επιστροφή μέρους των επιδοτήσεων που έλαβαν για την ενεργειακή κρίση.

Επί Μητσοτάκη βλέπουμε να… ξαναζωντανεύουν τα φαντάσματα των παραφουσκωμένων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας – κι αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης, προσπαθώντας να μπαλώσει τα πράγματα είπε: «Αναφερόμαστε σε μια υποπερίπτωση των ενισχύσεων για το ρεύμα σε επιχειρήσεις που έχουν αυξημένη κατανάλωση, μεγάλη κατανάλωση, δηλαδή μια κατηγορία επιχειρήσεων. Συνολικά το ποσό που είχε δοθεί είναι 800 εκατομμύρια. Μιλάμε για λιγότερο από το μισό τοις εκατό αυτού του ποσού, δηλαδή ούτε το 1% και, σύμφωνα με τους συμψηφισμούς που θα γίνουν, φαίνεται ότι το κράτος θα δώσει περισσότερα από αυτά που θα πρέπει να αναζητήσει».

Δηλαδή, επειδή (σύμφωνα με την εκδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου) το κράτος θα καταλήξει να έχει δώσει περισσότερα από αυτά που «θα αναζητήσει» δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο κ. Μαρινάκης θα θεωρούσε ότι υφίσταται θέμα πολιτικής ανακολουθίας μόνο αν το κράτος θα ζητούσε πίσω περισσότερα απ’ όσα έδωσε!

Επιπλέον, κρίνεται επιεικώς ατυχής η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η επιστροφή των ενισχύσεων για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ζητείται από τις επιχειρήσεις που είχαν μεγάλη κατανάλωση. Ακριβώς αυτές οι επιχειρήσεις είναι εκείνες που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν ακόμα πρόβλημα επιβίωσης.

Η ηλεκτρική ενέργεια, ειδικά στην Ελλάδα, είχε φτάσει σε σημείο να κοστολογείται με εξωφρενικά υψηλές τιμές και τα καταστήματα ή επιχειρήσεις που δραστηριοποιούντο, για παράδειγμα, στον χώρο των τροφίμων ή της εστίασης έφτασαν στα όριά τους. Κι απ’ αυτούς τους ταλαιπωρημένους επαγγελματίες ζητούν πίσω τις ενισχύσεις.

Ψεύτες πολιτικοί, που υπηρετούν την κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This