Το «κόμμα Novartis» ξαναχτυπά

Ορισμένοι, αντί να... κάνουν το σταυρό τους που γλίτωσαν, επιτίθενται λυσσαλέα στους προστατευόμενους μάρτυρες, επιθυμώντας ουσιαστικά καθεστώς ανομίας

Must Read

To «κόμμα Novartis» ξαναχτύπησε. Με όχημα μια δήλωση του Σαμαρά και με ένα άκρως βολικό δημοσίευμα σε φιλικά διακείμενη -οποία έκπληξις- εφημερίδα, οι εμπλεκόμενοι στη δυσώδη υπόθεση πολιτικοί και όσοι επιχειρούν σταθερά το κουκούλωμα του πραγματικού σκανδάλου έσπευσαν να επαναφέρουν στον αφρό της επικαιρότητας και της πολιτικής αντιπαράθεσης το σκάνδαλο του φαρμακευτικού κολοσσού.

Ορισμένοι, αντί να… κάνουν το σταυρό τους που κατάφεραν και γλίτωσαν, επιτίθενται λυσσαλέα στους προστατευόμενους μάρτυρες, ζητώντας, με περισσό θράσος, να αρθεί το καθεστώς της προστασίας τους. Στην πραγματικότητα, αυτό που ζητεί το «κόμμα της Novartis» και οι συν αυτώ είναι να παύσει ο θεσμός των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, κόντρα σε κάθε ευρωπαϊκή και διεθνή πρακτική. Στην ουσία, έχουν βάλει ως ξεκάθαρο στόχο να «τελειώσουν» όποιον θελήσει εφεξής να προβεί σε μια καταγγελία. Κι όλα αυτά επειδή αποκαλύφθηκε δήθεν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως και ο συνήγορός τους, έλαβαν αποζημίωση από το αμερικανικό Δημόσιο προκειμένου να καταθέσουν, κάτι το οποίο ισχύει απολύτως ως πρακτική στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό.

Σε κάθε περίπτωση όσοι σήμερα επιμένουν να ζητούν παρανόμως και εντελώς αντιθεσμικώς να πέσουν οι μάσκες μάλλον ξεχνούν ότι κατά τις αμερικανικές Αρχές υπάρχει σκάνδαλο Novartis -εξ ου και η τεράστια αποζημίωση που πήραν οι Αμερικανοί από την εταιρία και μέρος της έδωσαν στους μάρτυρες βάσει νόμου-, ενώ και η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε πως δεν υπάρχει η υποτιθέμενη σκευωρία την οποία επικαλούνται μονίμως οι εμπλεκόμενοι στην Ελλάδα, κάτι το οποίο αποσιωπάται τεχνηέντως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μήπως το ξέχασαν κι αυτό;

Τι κρύβουν σκόπιμα

Αυτό που επίσης κρύβει σκοπίμως το «κόμμα Νovartis» είναι πως η ίδια η κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να ομολογήσει πως πράγματι υπήρξε σκάνδαλο, καθώς διά κυβερνητικών χειλέων είχε προαναγγελθεί αγωγή κατά της Νovartis, ωστόσο ουδείς έχει κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα είχαν ενισχύσει το ΕΣΥ, ιδίως εν μέσω πανδημίας, οπότε και αποδυναμώθηκε έτι περαιτέρω. Την ώρα δε που εξαπολύεται ανελέητο κυνηγητό κατά όλων όσοι είχαν το θάρρος να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, με βάση αυτές τις καταθέσεις, έλαβαν ως αποζημίωση για την Ελλάδα 300.000.000 ευρώ.

Με φόντο το επίμαχο δημοσίευμα πάντως, σειρά κυβερνητικών στελεχών, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον υπουργό Υγείας και άμεσα εμπλεκόμενο Αδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Γιώργο Μυλωνάκη μέχρι τον πρώην υπουργό και επίσης εμπλεκόμενο Ανδρέα Λοβέρδο, ζήτησε προκλητικά να αρθεί το ειδικό καθεστώς προστασίας τους, ισχυριζόμενοι πως, σύμφωνα με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, οι προστατευόμενοι μάρτυρες απαγορεύεται να αποβλέπουν σε ίδιον όφελος, με την κυβέρνηση να επιμένει να αναφέρει μονότονα πως ο λόγος πλέον είναι στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αξιολογήσει εκ νέου το καθεστώς προστασίας τους. Ούτε στις μπανανίες δεν εκδηλώνονται τέτοιες αντιθεσμικές πρακτικές.

*πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για το χρέος που δεν έγινε ποτέ, ο Αντώνης Κομανέντσι που θα τιμωρούσε το Πασοκ για το μαγείρεμμα του ελλείματος και ο Γιούνκερ που στη συνέχεια τον πάντρεψε με την Βαγγέλω και τα έκανε όλα κωλοτούμπα.

  2. Τους δώσατε όμως βήμα να ακουστούν ….
    Όταν εκλήθη ο πατριδοκάπηλος, αλαζονικός και παρανοϊκός πρώην ΠΘ να μιλήσει στο.Πολεμικό Μουσείο.
    Όπου αντί να πει μια καλή κουβέντα για τον ΚΚ που τον νεκρανέστησε, αντί να πει κάτι για την εξωτερική πολιτική του ΚΚ, μίλαγε μόνο για τον εαυτό του.

    Αυτός, που και υπέγραψε ΠΓΔΜ όταν δεν έπρεπε και οδήγησε την χώρα στο χάος με την τσαρλατανικη πατριδοκαπηλία του.

    Αυτός, ο μνημονιακός νεοφιλελές, που και οδήγησε τον Έλληνα στους κάδους και το πρόγραμμα δεν μπορούσε να ολοκληρώσει.

    Αυτός, που έφερε στο κόμμα τους επικίνδυνους φασίστες του Λάος και περιστοιχιζόταν από επαγγελματίες πατριδοκάπηλους σαν τον Φαήλο.

    Αυτός, που λατρεύτηκε από τον Λοβέρδο και που άνοιξε τον δρόμο στην Πασοκοποίηση της ΝΔ, συνδυάζοντας τα χειρότερα: άγονο δεξιό εθνικισμό και και πασόκικη διαφθορά.

    Αυτός, που ταυτίστηκε με τα αντισύριζα και αντικαραμανλικά μήντια, που υιοθέτησε την ‘αριστερή παρενθεση’ και που στήριξε την εκλογή του εθνικού προδότη Κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ.

    Αυτός, που δεν παρέδωσε συνταγματικά την εξουσία αλλά κρύφτηκε σπίτι του. Πράξη για την οποία θα έπρεπε να έχει ήδη καθαιρεθεί από κάθε πολιτική θέση.

    Αυτόν φέρατε να μιλήσει….

    • Δεν τον είχε νεκραναστήσει ο Κώστας Καραμανλής, η βάση, δηλαδή ο λαός της Νέας Δημοκρατίας τον είχε νεκραναστήσει, όπως προβλέπεται απο το καταστατικό της.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This