Σταϊκούρας σε γυναίκες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ: «Κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι»

Τσάμπα «Μάγκας» ο κ. Σταϊκούρας

Must Read

Την έντονη αντίδραση του σωματείου εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, προκάλεσε τα όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών σε γυναίκες εργαζομένων. Όπως καταγγέλλεται, «το Σάββατο 13/7/2024 το βράδυ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Έξαρχο Λοκρίδας, γυναίκες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αντικρίζοντας τον “πατριώτη” κ. Σταϊκούρα, ρώτησαν το αυτονόητο: “τι θα γίνει υπουργέ με την ΛΑΡΚΟ”;

Εκείνος “με πολιτικό σθένος και σοβαρότητα” τους απάντησε: “Κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι, δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν προγράμματα”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

«Ξαναχτύπησε ο υπουργός του «δεν υπάρχει επενδυτής για την ΛΑΡΚΟ, φιλάκια».

Το Σάββατο 13/7/2024 το βράδυ σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Έξαρχο Λοκρίδας, γυναίκες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αντικρίζοντας τον «πατριώτη» κ. Σταϊκούρα, ρώτησαν το αυτονόητο: «τι θα γίνει υπουργέ με την ΛΑΡΚΟ»;

Εκείνος «με πολιτικό σθένος και σοβαρότητα» τους απάντησε:

«Κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι, δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν προγράμματα».

Ύστερα, μπήκε στο υπουργικό αυτοκίνητο που πληρώνει ο ελληνικός λαός και έφυγε.

Τσάμπα «Μάγκας» ο κ. Σταϊκούρας, γιατί:

Οι εργαζόμενοι καθημερινά πηγαίνουμε στα πόστα μας και στις βάρδιες, φυλάμε και συντηρούμε, εκτελούνται προληπτικές εργασίες στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ για να μην προκληθεί βιομηχανικό ατύχημα, είναι δεκάδες οι καθημερινές επεμβάσεις που έχουν αποτρέψει ένα τέτοιο συμβάν. Ο μοναδικός που κάθεται και πληρώνεται, γυρνά με τα αυτοκίνητα της ΛΑΡΚΟ και καμαρώνει, είναι ο Διοικητικός Διευθυντής, που έγινε Διευθυντής με παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα, επειδή είναι φίλος και παράγοντας του κ. Σταϊκούρα και της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα κατά εξακολούθηση, ακόμη και κατά την διάρκεια της προσωρινής διαταγής, με παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα έκοψε τιμολόγια παροχής υπηρεσιών σε εργολάβο συγγενή πρώτου βαθμού χωρίς απόδοση έργου.

Το δικό του σχέδιο, της δικής του Κυβέρνησης, του δικού του κόμματος απέτυχε και κλείνει η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλα λέει ο Πρωθυπουργός, άλλα οι νόμοι και οι υπουργικές αποφάσεις, άλλα αυτός, άλλα οι άλλοι υπουργοί, άλλα τα υπηρεσιακά κλιμάκια των υπουργείων, άλλα ο προτιμητέος νέος ιδιοκτήτης, άλλα ο διαχειριστής.

Άλλα ντάλλων στην κυριολεξία. Υπάρχει κάποιος σοβαρός σε αυτή την κυβέρνηση ή τελικά είναι ακυβέρνητο καράβι αυτός ο τόπος;

Έχει δίκιο ο υπουργός Σταϊκούρας;

Αν ναι ποια η σκοπιμότητα της σύστασης της Hellenic Nickel εφόσον δεν ενδιαφέρεται;

Δηλαδή ο Πρωθυπουργός μας έλεγε ψέματα ότι «θα βρει βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ και το αναλαμβάνει ο ίδιος»;

Δηλαδή την ΚΥΑ την εξέδωσαν και την τροπολογία την ψήφισαν, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να μας απολύσουν; Ψέμα και αυτό;

Εάν δεν έχουν κάτι να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο, καλύτερα να μην έρχονται. Ούτε για παραστάσεις Καραγκιόζη δεν κάνουν.

Είναι επικίνδυνοι και αδίστακτοι, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Έχουμε την πείρα και την αυτοπεποίθηση να αντέξουμε, ενωμένοι, μέχρι την ημέρα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αργά ή γρήγορα, το ένα ή το άλλο επιχειρηματικό σχήμα θα αναλάβει την διαχείριση του πλούτου της ΛΑΡΚΟ.

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Η συμμετοχή στην γενική απεργία στις 17/07/24 και  στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στις 10.00πμ, θα δώσει ακόμη μια απάντηση στα καραγκιοζιλίκια της κυβέρνησης!

Να μη λείψει κανείς!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς».

Διαβάστε ακόμα: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα για την ΛΑΡΚΟ

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This