«Τις τουρκοκυπριακές φιέστες ντροπής» καταδίκασε από την Κύπρο ο Νίκος Δένδιας

«Η Ελλάδα ουδόλως αδιαφορεί για απειλές κατά της Κύπρου απ’ οπουδήποτε προέρχονται αυτές»

Must Read

Στην Κύπρο βρέθηκε τη Δευτέρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, όπου όπου και συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Βασίλη Πάλμα.

Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΜ Κύπρου Ανδρέας Π. Λουκά, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Λευκωσία Ιωάννης Παπαμελετίου, στελέχη του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Ο Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις ανέφερε:

«Αγαπητέ μου Βασίλη, Καταρχήν πρέπει να ξεκινήσω από την μνεία της σημερινής Μαύρης Επετείου. Σήμερα συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την 15η Ιουλίου 1974, ημερομηνία του χουντικού Πραξικοπήματος στην Κύπρο, ενός εθνοκάπηλου πραξικοπήματος που άνοιξε Κερκόπορτα στον εισβολέα που καραδοκούσε.

Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου και την πατριωτική ευγνωμοσύνη μου προς τους Κύπριους και Ελλαδίτες μαχητές της Δημοκρατίας και της άνισης αναμέτρησης το 1974, απέναντι στην εισβολή. Αντιμετώπισαν πολύ υπέρτερες στρατιωτικές δυνάμεις υπό το βάρος του αδελφοκτόνου εγκληματικού πραξικοπήματος.

Τους θυμόμαστε με σεβασμό και τιμάμε διαχρονικά την προσφορά τους. Και βέβαια καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τις τουρκοκυπριακές φιέστες ντροπής και τη βέβηλη παράνομη παρουσία επί μισόν αιώνα του τουρκικού Στρατού Κατοχής στην Κύπρο.

Αγαπητέ μου Βασίλη, σε ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή, για την εγκάρδια συνάντηση. Η επίσκεψή μου μας δίνει την ευκαιρία να διευρύνουμε τις στέρεες βάσεις που είναι κτισμένες οι αμυντικές σχέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας. Θα γίνω μετά δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και θα έχω την τιμή να συναντηθώ και με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο.

Το μήνυμα είναι πάντα σαφές: Η σχέση μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, Ελλάδας και Κύπρου, με σεβασμό στον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και την απόλυτη καταδίκη της χρήσης βίας ή της απειλής χρήσης βίας.

Και θα ήθελα εδώ να πω ότι η Ελλάδα ουδόλως αδιαφορεί για απειλές κατά της Κύπρου απ’ οπουδήποτε προέρχονται αυτές. Είτε από κράτη, είτε οργανώσεις τρομοκρατικές που διεκδικούν ρόλο στο διεθνές γίγνεσθαι με τη βοήθεια παρανόμων πυραυλικών οπλοστασίων».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This