Ο Αλέξης Τσίπρας «ψηφίζει» ανοιχτά Προκόπη Παυλόπουλο!

Must Read

Την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες που επιβάλλονται υπό το καθεστώς έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας. Αμέσως μετά, όπως προσθέτει, θα πρέπει να ακολουθήσει εσπευσμένη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να συμφωνηθούν οι «κόκκινες γραμμές» του έθνους απέναντι στην τουρκική απειλή. 

Η Κουμουνδούρου επιμένει στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου εκτιμώντας ότι επιτέλεσε με απόλυτη επάρκεια και υψηλή αίσθηση εθνικής ευθύνης το καθήκον του. Ετσι καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει υπ’ όψιν την κρισιμότητα των στιγμών και να αναζητήσει συναινετικές λύσεις, «αποφεύγοντας αλλοπρόσαλλες κινήσεις». 

Δείτε επίσης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κικίλια στο «Σωτήρια»

«Οσα επιχειρεί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την εκλογή ΠτΔ είναι απολύτως αλλοπρόσαλλα. Οταν πριν από έναν χρόνο πήρα την απόφαση να αλλάξουμε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος και να απεμπλέξουμε την προεδρική εκλογή από τη διάλυση της Βουλής, δεν μπορούσα να φανταστώ αυτόν τον διασυρμό, τόσο του αξιώματος όσο και της διαδικασίας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Οταν αυτό γίνεται σε συνθήκες έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναδεικνύει αβάσταχτη ελαφρότητα. Αυτό λοιπόν πρέπει να τελειώσει εδώ. Ο Προκόπης Παυλόπουλος προέρχεται από διαφορετική πολιτική οικογένεια από τη δική μου, αλλά είναι ένας Πρόεδρος που ενώνει αντί να διχάζει και εργάζεται για την πολιτική συναίνεση.

Και ως ΠτΔ έχει αποδείξει ότι στηρίζει μια σύγχρονη Ελλάδα, ενώ με το επιστημονικό του κύρος προασπίζει απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την ίδια στιγμή εργάζεται για τον διάλογο, τη συνεργασία και την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς βάση του διεθνούς δικαίου. Ο πρωθυπουργός οφείλει να το αναγνωρίσει και κυρίως να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσει τα προεδρικά καλλιστεία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This