Οι Αμερικανοί περνούν από «ακτινογραφία» την 117 Πτέρυγα Μάχης

Must Read

Η απόκτηση των αμερικανικών F-35 αναγκάζει τις Ενοπλες Δυνάμεις στην ολοκλήρωση ορισμένων σημαντικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο υποδομών, ώστε τα 20 υπερσύγχρονα μαχητικά να μπορέσουν να «προσγειωθούν» με ασφάλεια στη χώρα μας.

Το μέρος που θα αποτελέσει τη «φωλιά» των υπερσύγχρονων μαχητικών που θα αλλάξουν τον συσχετισμό δύναμης στο Αιγαίο έχει ήδη επιλεγεί και δεν είναι άλλο από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τo επόμενο διάστημα αναμένεται Αμερικανοί της USAF και του Joint Strike Fighter Program να επισκεφθούν τη «φωλιά» των stealth μαχητικών στην Ελλάδα για το πρώτο επιτόπιο έλεγχο των εγκαταστάσεων της βάσης.

Το κλιμάκιο των Αμερικανών πρόκειται να περάσει από «ακτινογραφία» κάθε γωνιά της 117 Πτέρυγας Μάχης, ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα για την κατάσταση της βάσης και να καταρτίσει μαζί με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας τον κατάλογο των έργων τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την προσγείωση των πρώτων F-35, τα οποία αναμένονται στην Ελλάδα μετά το 2028.

Η βάση προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, ώστε, όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες και κατασκευαστούν υποδομές και εγκαταστάσεις, να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και να πιστοποιηθεί σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία για το διαβαθμισμένο μαχητικό 5ης γενιάς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται κατασκευή νέων διαδρόμων, ανακατασκευή των shelters, ανακατασκευή του πύργου ελέγχου, ανακατασκευή των υπόστεγων συντήρησης, κατασκευή νέων κτιρίων και εγκαταστάσεων φιλοξενίας του προσωπικού της βάσης.

Η ασφάλεια του αεροδρομίου βρίσκεται στην κορυφή των προαπαιτουμένων και αφορά διπλά περιμετρικά συρματοπλέγματα με δίκτυο από κάμερες και άλλα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης, όπως και drones που θα καλύπτουν κάθε γωνιά της αεροπορικής βάσης. Παντού θα υπάρχει δίκτυο οπτικών ινών, αλλά και τα πιο σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και αεροβοηθήματα για την προσέγγιση των μαχητικών.

Οι προδιαγραφές καθορίζονται αυστηρά από την US Air Force και τους υπεύθυνους του JSFP, οι οποίοι θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Πολεμική Αεροπορία μέχρι και την ολοκλήρωση των έργων.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This