Ο πύρινος λόγος της Πολωνής Ευρωβουλευτού που σάστισε την Ούρσουλα: «Θα έπρεπε να πάτε στη φυλακή και όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Must Read

Η Έβα Ζαγιατσκόφσκα-Χέρνικ υπερασπίστηκε με τόλμη και πάθος τα συμφέροντα της πατρίδας της («Κάτω τα χέρια από την Πολωνία!» φώναξε μάλιστα σε κάποιο σημείο), αλλά και των πολιτών της ΕΕ, εξαπολύοντας επίθεση κατά της επανεκλεγείσας Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία την παρακολουθούσε αποσβολωμένη με ένα ειρωνικό μειδίαμα.

Η 34χρονη Πολωνή Ευρωβουλευτής επικεφαλής της ομάδας Ευρώπη των Κυρίαρχων Εθνών (ESN) με την ισχυρή ρητορική της και τον αιχμηρό λόγο της, παρέθεσε όλα όλα τα αδύνατα σημεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικρίνοντας τόσο τη μεταναστευτική, όσο και την αγροτική πολιτική της ΕΕ, κάνοντας λόγο για «ανευθυνότητα».

Η «βασίλισσα της ευρωπαϊκής δεξιάς», όπως (υπερβολικά) χαρακτηρίστηκε από μερίδα πολωνικών ΜΜΕ, κατηγόρησε τη φον ντερ Λάιεν, μεταξύ άλλων, ότι ότι προσπάθησε να εισαγάγει βίαια την Πράσινη Συμφωνία, ότι έχει καταστρέψει τον αγροτικό κόσμο, ότι κάνει τους Ευρωπαίους όλο και πιο φτωχούς και ότι είναι υπεύθυνη για «κάθε βιασμό [και] άθλιες επιθέσεις που γίνονται από παράνομους μετανάστες» και μίλησε για ένα σύμφωνο μετανάστευσης που θα κατέστρεφε την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είπε ακόμα η Πολωνή καθηγήτρια ιστορίας και δημοσιογράφος, ότι το άνοιγμα των συνόρων έχει οδηγήσει «εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά στην Ευρώπη να αισθάνονται ανασφαλείς στους δρόμους των πόλεων τους».

«Θα έπρεπε να πας στη φυλακή και όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» κατέληξε με έμφαση, προσθέτοντας ότι η επανεκλογή της Ούρσουλα φπν ντερ Λάιεν θα οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση της Ε.Ε.

Κατόπιν, η Ζαγιατσκόφσκα-Χέρνικ πήρε δύο κομμάτια χαρτί και τα έσκισε.

Έγραφαν: Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης.

  • Είπε συγκεκριμένα:

«Κυρία Φον ντερ Λάιεν είναι ο καιρός να σας πει κάποιος άμεσα τι σκέφτεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για εσάς. Είστε το πρόσωπο του ευρωπαϊκού Πράσινου νόμου, που καταστρέφει την ευρωπαϊκή οικονομία και μετατρέπει την Ευρώπη σε υπαίθριο μουσείο, που καταστρέφει τη γεωργία και οδηγεί την Ευρώπη σε οικονομικό τέλμα. Είστε το πρόσωπο της κλιματικής τρέλας, που οδηγεί εμάς τους Ευρωπαίους να γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί. Τέλος, είστε το πρόσωπο του νόμου περί μετανάστευσης και σας απευθύνομαι ως γυναίκα προς γυναίκα και σαν μάνα σε μάνα. Πώς μπορείτε να μην ντρέπεστε προάγοντας κάτι σαν το Σύμφωνο Μετανάστευσης, που οδηγεί εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά να αισθάνονται πως απειλούνται μέσα στις ίδιες τους τις πόλεις; Είστε υπεύθυνη για κάθε βιασμό, για κάθε επίθεση και για κάθε τραγωδία που προκλήθηκε από τους παράνομους μετανάστες, διότι εσείς είστε που καλείτε αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Και γι’ αυτά που κάνατε, θα έπρεπε να πάτε στη φυλακή και όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνό σας; Αυτό. Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Σύμφωνο Μετανάστευσης; Αυτό!».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This