Για… διάλογο μιλάει ο Μαρινάκης την ώρα που οι Τούρκοι έχουν περικυκλώσει με πολεμικά πλοίο την Κάσο!

Must Read

Έντονη ανησυχία προκαλεί η αφωνία της κυβέρνησης την ώρα που τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν περικυκλώσει την Κάσο.

Μετά τις υποκλίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ερντογάν, ακολουθούν τρομακτικές κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο με διαρκείς παραβιάσεις και την ελληνική πλευρά να παρακολουθεί από μακριά και να μιλάει για… διάλογο.




Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Η κυβέρνηση απαντά συνολικά στο θέμα ότι επιδιώκει την διατήρηση του κλίματος διαλόγου και είμαστε αισιόδοξοι σε αυτό. Ο διάλογος δεν σημαίνει συμφωνία, δεν σημαίνει αφέλεια. Επιδιώκουμε τον διάλογο, αλλά στον διάλογο δεν μπαίνουν ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων» είπε στον ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος αρκέστηκε να πει ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε «διαρκή επαγρύπνηση», ζητώντας μάλιστα να παραταθεί η νέα NAVTEX (718/24) έως αύριο Τετάρτη.




Σκηνικό έντασης

Υπενθυμίζεται ότι το ιταλικό πλοίο «levoil Relume» πραγματοποιούσε έρευνες για την πόντιση υποβρυχίων καλωδίων (σ.σ. για το πρότζεκτ ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου) νότια της Κάσου, ακριβώς έξω από τα χωρικά ύδατα και τα όρια αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

Εκεί συγκεντρώθηκαν και πέντε πολεμικά πλοία της Τουρκίας (δύο φρεγάτες, δύο πυραυλάκατοι και μία κορβέτα), στήνοντας ένα σκηνικό έντασης και πολιορκίας του ελληνικού νησιού, υπό το πρόσχημα της… παραβίασης της τουρκικής υφαλοκρηπίδας! Από ελληνικής πλευράς εστάλησαν τρία πλοία (μια φρεγάτα, μια κανονιοφόρος και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού) και «επελέγη να μη δοθεί σήμα κλιμάκωσης»!

Πρόκειται για εξοργιστική αντίδραση των Τούρκων που με αντιδρούν στην ελληνική NAVTEX επικαλούμενοι το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο! Η Άγκυρα με προκλητικό τρόπο υποστηρίζει ότι αρμόδιες για να εκδώσουν NAVTEX στην περιοχή, είναι μόνο είναι οι τουρκικές αρχές.

Για άλλη μια φορά, γκρεμίζεται το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ήρεμων νερών στο Αιγαίο, ενώ μετά την αδιανόητη παρέμβαση του Σουλτάνου στην εσωτερική πολιτική της χώρας, όπου αποθέωσε τον ίδιο και τον κάλεσε να «μαζέψει» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας γιατί δεν άφησε αναπάντητες τις προκλητικές δηλώσεις για το Κυπριακό, όλα δείχνουν ότι ο παίζονται «παιχνίδια» μυστικής διπλωματίας!

Δείτε επίσης:

Τουρκικά πολεμικά «πολιορκούν» την Κάσο! Αφωνία από την Κυβέρνηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This