Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2015!

Η Μεταπολίτευση χωρίζεται σε 40 και 10 χρόνια, είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεχνώντας ότι τα μνημόνια του 2010

Must Read

Με τη φράση «χρόνια πολλά στη Δημοκρατία μας» έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βολής για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ενδεικτική της αντίληψης του Κ. Μητσοτάκη αποτελεί η φράση «είναι μια ξεχωριστή εμπειρία στο μεταπολιτευτικό τόξο το οποίο τέμνει το στίγμα της χρεοκοπίας. Τα 50 χρόνια χωρίζονται σε 40 συν 10». Ο πρωθυπουργός της χώρας θεωρεί ότι η χρεοκοπία έγινε το 2015 και όχι το 2010!

«Θα ήταν λάθος τη σημερινή ημέρα οι επιμέρους σκιές να κρύψουν τη συνολική εικόνα μιας συγκεκριμένης διαδρομής. Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 1974», τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος προσπάθησε να δείξει ότι οι ψηφοφόροι αποδέχονται την «μεταρρυθμιστική» ατζέντα του λέγοντας ότι οι μεγάλες εθνικές επιλογές συμπίπτουν με τις διαχρονικές θέσεις της ΝΔ. «Τα προγράμματα των κομμάτων επιβάλλεται πλέον να κοστολογούνται και η κοινή γνώμη αφήνει πίσω ιδεολογήματα αναζητώντας χειροπιαστά αποτελέσματα. Συνιστούν βήματα ωριμότητας που μας δίνει πρόσθετη αισιοδοξία για το αύριο. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχει έρθει ο καιρός της αναμέτρησης με όσα υπονόμευαν την πορεία μας. Σε αυτό το σταυροδρόμι των 50 ετών το ισοζύγιο κατακτήσεων και αδυναμιών πρέπει να είναι δίκαιο», είπε.

«Η κυβέρνηση ήδη προωθεί μια σειρά από αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «η σημερινή ημέρα δεν είναι μια μέρα που ενδείκνυται για άγονες αντιπαραθέσεις. Αυτό ωστόσο δεν με εμποδίζει να απευθυνθώ στις πτέρυγες της αντιπολίτευσης ζητώντας πάντα σαφείς προτάσεις. Η μεταπολίτευση μπορεί να μοιάζει με μια περίοδο σχετικά μικρή σε σχέση με τον ιστορικό χρόνο, όμως παράλληλα δεν παύει να αποτελεί το ¼ της ζωής του ελεύθερου κράτους». «Ένα πολύπλοκο παρόν μας καλεί να κλείσουμε λογαριασμούς από το παρελθόν και να αντιμετωπίσουμε και τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Με νομιμότητα παντού», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Υποδεχόμαστε το μισό αιώνα της Γ’ ελληνικής Δημοκρατίας με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Κρατώντας στέρεους τους δεσμούς μας με τη κοινωνία. Παρακολουθούμε τις μεταβολές, αυξάνουμε τις ταχύτητες του έργου μας. Η εποχή που έρχεται θα είναι δύσκολη. Καθώς πληρώσαμε την αχρείαστη πόλωση, έχουμε χρέος να αποδείξουμε ότι ναι, είμαστε αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε εχθροί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε «χρόνια πολλά στη Δημοκρατία μας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This