Χλιαρή απάντηση μέσω διπλωματικών πηγών στον Ερντογάν που βρυχάται – Τα ντοκουμέντα της προδοσίας στην Κάσο

Must Read

Την ώρα που ο Ερντογάν βρυχάται κατά της Ελλάδας και απειλεί ασταμάτητα την εθνική μας κυριαρχία, η κυβέρνηση εξακολουθεί να σκύβει το κεφάλι και να αντιμετωπίζει με χλιαρές αντιδράσεις το αδιανόητο παραλήρημα του Σουλτάνου. Η κατευναστική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι η εξωτερική πολιτική του και όχι το εθνικό συμφέρον.

Μετά από τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για «τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» και το Κυπριακό, η κυβέρνηση απάντησε άνευρα με… διπλωματικές πηγές ότι «τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας. Ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση».

Για τις δηλώσεις του γύρω από το Κυπριακό και το ψευδοκράτος, η κυβέρνηση μέσω πηγών επιμένει να κρατάει χαμηλούς τόνους: «η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και της προσωπικής του απεσταλμένης για την επανένωση του νησιού».

 

Κάσος: Τα ντοκουμέντα της προδοσίας

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που η Άγκυρα περικύκλωνε την Κάσο με πέντε πολεμικά,
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επέμενε να μιλάει για… διάλογο, με την κυβέρνηση να σκύβει ξανά το κεφάλι την ώρα που οι Τούρκοι επικαλούνταν το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ιδού τα ντοκουμέντα της προδοσίας. Το Ιταλικό ερευνητικό πλοίο παρέμεινε εντός 6 μιλίων έπειτα από την Τουρκική απειλή και δεν εξήλθε σε όλο το εύρος που είχε δεσμευτεί από την ελληνική NAVTEX. Δεν τόλμησε δηλαδή να εξέλθει στην επίσης ελληνική ΑΟΖ όπως αυτή έχει ανακηρυχθεί σε συμφωνία με την Αίγυπτο, παρότι τα συγκεκριμένα σημεία συμπεριλαμβάνονταν ελληνική NAVTEX. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το ιταλικό ερευνητικό ολοκλήρωσε το έργο του. Ουδέν ψευδέστερο! Οι NAVTEX Δεν εκδίδονται για πλάκα, αλλά κατόπιν απαιτήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ελληνική NAVTEX εξεδόθη ακριβώς διότι έπρεπε να γίνουν έρευνες και στο συγκεκριμένο Ανατολικό σημείο, πέραν των 6 μιλίων αλλά εντός ελληνικής ΑΟΖ. Πρόκειται για άτακτη υποχώρηση που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.

Την ίδια στιγμή, η Η Τουρκία εξέδωσε παράνομη NAVTEX μεταξύ των χωρικών υδάτων της Κάσου και της Καρπάθου στην ελληνική ΑΟΖ! Το αποτέλεσμα ήταν το ιταλικό ερευνητικό πλοίο να αποφύγει και την συγκεκριμένη περιοχή, ενώ η ελληνική πλευρά δεν εξέδωσε άμεσα αντί-NAVTEX ως όφειλε, αφού η αντίστοιχη τουρκική ήταν παράνομη! Είναι η δεύτερη περίπτωση εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ίδιο επεισόδιο.

Δείτε επίσης:

Απειλές Ερντογάν: Η Τουρκία παρακολουθεί όλα τα βήματα της Ελλάδας και επεμβαίνει σε περίπτωση ανάγκης!

Για… διάλογο μιλάει ο Μαρινάκης την ώρα που οι Τούρκοι έχουν περικυκλώσει με πολεμικά πλοίο την Κάσο!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This