Ενδοτικότητα εκτός λογικής

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται στην Τουρκία σαν να είναι αιχμάλωτος ενός ακήρυχτου πολέμου. Το γεγονός ότι εθελοτυφλεί και δείχνει να μη λαμβάνει καν υπ’ όψιν τις κραυγαλέες επιθετικές ενέργειες της γείτονος δημιουργεί πολλές υποψίες και για τον βαθμό στον οποίο κατανοεί την πραγματικότητα αλλά και για τις προθέσεις του.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Η Τουρκία μέσα σε ελάχιστες ώρες έχει προβεί σε μία σειρά ενεργειών αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας αλλά και της ανεξαρτησίας μας -η κυβέρνηση, την ίδια ώρα, συνεχίζει να μιλά για την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία, λες και μπορεί οποιοδήποτε κράτος να συζητήσει με άλλο που διεκδικεί εδάφη του, ανακαλύπτει μειονότητες που δεν υπάρχουν και υπόσχεται να παρεμβαίνει στο εσωτερικό του κράτους μας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει υποδείξεις για τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του!

Ο Ερντογάν, με τον οποίο… επιδιώκει να συζητά ο κ. Μητσοτάκης, οργάνωσε την κατοχική φιέστα του «Αττίλα» στην Κύπρο και συμμετείχε σε αυτήν, έστειλε πολεμικά πλοία στην Κάσο, αμφισβητώντας και την ελληνική ΑΟΖ και πιέζοντας ακόμα και τη γραμμή των 6 μιλίων των χωρικών υδάτων μας, και δεσμεύτηκε να παρεμβαίνει στο εσωτερικό της Ελλάδας για την «προστασία» τής -κατ’ εκείνον- «τουρκικής» μειονότητας!

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Τουρκίας καθύβρισε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια επειδή είπε τα αυτονόητα για το κυπριακό ζήτημα και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να τον βάλει στη θέση του»!

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια εικόνα δουλοπρέπειας του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Τουρκία, η οποία δεν μπορεί να ερμηνευτεί λογικά.

Ποια είναι, άραγε, τα «ατού» που κρατάει στα χέρια του ο κ. Ερντογάν και μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή του στον πρωθυπουργό της Ελλάδας;

Τι είναι εκείνο που εμποδίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δει κατάματα την αλήθεια για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να πράξει τα δέοντα;

Γιατί παραβιάζει συστηματικά την εθνική γραμμή και έχει εξαγγείλει, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη, υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας;

Ο κ. Μητσοτάκης, καθώς φαίνεται, έχει πολλά να κρύψει για τα Ελληνοτουρκικά, αλλά οι απαντήσεις στα παραπάνω είναι κρίσιμες για την πορεία του έθνους.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This