Όταν ο Χατζηδάκης έβαζε… στοίχημα για τις φορολογικές δηλώσεις: «Γράψτε το, δεν θα δοθεί παράταση. Κρατήστε το βίντεο»!

Χθες ανακοινώθηκε η παράταση - Υπουργάρα, ο λόγος του συμβόλαιο!

Must Read

Χθες το βράδυ το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε και επίσημα την ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα, μέχρι τις 2 και τις 9 Αυγούστου αντίστοιχα, μετά από ένα γαϊτανάκι κυβερνητικής αδιαλλαξίας και αλαζονείας, αλλά και έντασης με τους λογιστές/φοροτεχνικούς που ζητούσαν επιτακτικά την παράταση.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι λίγα 24ωρα πριν ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τον περασμένο Απρίλιο δηλαδή, ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης είχε φιλοξενηθεί στον ΣΚΑΪ και με το γνωστό του ύφος «ξεκαθάριζε» ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην υποβολή τους.

«Εκείνο όμως που ξεκαθαρίζουμε, γράψτε το, είναι ότι δεν θα δώσουμε παράταση. Δεν θα δοθεί παράταση και όποιος  δεν… θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου», έλεγε με ύφος χιλίων καρδιναλίων.

Στο σχόλιο εκ των παρουσιαστών ότι μπορεί να στοιχηματίσει πως θα δοθεί και παράταση, ο κ.Χατζηδάκης είχε αντιδράσει ως εξής: «Εσείς στοιχηματίστε. Τι στοίχημα πάτε;», ενώ θέλησε να φανεί και απόλυτος ξεκαθαρίζοντας μονολεκτικά και με στόμφο, «τέλος»!

«31 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία σύμφωνα με τον κύριο Χατζηδάκη, που δεν θα δοθεί παράταση…», άρχισε να λέει ο έτερος παρουσιαστής, για να ακουστεί το σχόλιο του Υπουργού Οικονομικών: «Κρατήστε το βίντεο…»

Ε, το κρατήσαμε!

Με τη θλιβερή διαπίστωση -για μία ακόμη φορά- ότι οι «γιούχου άριστοι» του Μαξίμου είναι «εγγύηση». Καταστροφής.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δε, έχει κάνει κι άλλη φορά… επίδειξη φερεγγυότητας.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ήταν Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μιλούσε για το νέο μοντέλο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την απελευθέρωσή της, που είχε –τάχα- ως στόχο να πέσουν οι τιμές, καθώς η Ελλάδα είχε, τότε, την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη!

Έλεγε (και έγραφε) μάλιστα τότε πομπωδώς πως βασική αποστολή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι «να πέσει το κόστος» με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ενώ συμπλήρωνε: «Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αβγά»!

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» ακρίβειας στις ευρωπαϊκές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Το κόστος του ρεύματος όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά εκτοξεύθηκε.

Ο λόγος του συμβόλαιο και σε αυτή την περίπτωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Χρειαζομαστε επειγοντως μια δημοκρατικη πατριωτικη κυβερνηση….
    Επενδύσαμε σε μια πολιτικη και σε μερικους πολιτικους, και αυτα πλεον πεθαναν, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

    Ας έχουμε λοιπον την ΕΥΦΥΙΑ, αλλα πανω απολα ας εχουμε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τον ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ, να υπογράψουμε το πιστοποιητικό θανάτου, να τους στειλουμε στο διαολο, και να επενδύσουμε σε νεους πολιτικους που έχουν μέλλον, για να χουμε κιεμεις.
    Δε μπορούμε όμως συνεχίζει μια “προσευχή “. Δε μπορούμε, γιατί έχουμε ευθύνη προς τους πολιτικους μας, ευθύνη προς την βουλη. Τι θα τους συμβεί;

    Δυο λέξεις: Ποιος νοιάζεται;

    Να νοιαστούμε γι’ αυτούς;
    Γιατί; Δε νοιάστηκαν αυτοί για μας.
    Μας άδειασαν εντελώς. Μας στεγνωσαν, μας ξεβρακωσαν, μας ξεπουλησαν, σαν ένα σακι πατατες, και μαλιστα χωρις να νοιαστουν καν την τιμη.!!

    Δεν έχουμε καμία απολυτως ευθύνη γι’ αυτούς.
    Τα τελευταία 40 χρόνια η βουλη και οι πολιτικοι εκει μεσα μας κατακλεβανε τα χρήματά μας.
    Είπε ποτέ αυτή η βουλη, “Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Θα μειώσουμε τους φόρους, κ.λπ “;
    Ελέγξτε το. Πληρώνουμε τεραπλάσια απ’ όσα πληρώναμε 10 χρόνια πριν.
    Και οι “αφοσιωμένοι” μας πολιτικοι αμοίβονται τουλαχιστον με ποσά διπλάσια απ’ όσα παίρνανε πριν 10 χρόνια.
    Σε τι πραγμα ακριβως τους εχουμε αναγκη;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This