Μετά τον σάλο ο Άδωνις κάνει πίσω και ομολογεί ότι θα επιβάρυνε τους ασθενείς με την τιμωρητική τακτική του

Παίρνει πίσω τον αποκλεισμό γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Must Read

Κάνει πίσω ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των γιατρών και την γκρίνια στο Μαξίμου για τον σάλο. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι δεν θα εκδώσει την υπουργική απόφαση με την οποία θα τιμωρούσε τους ιδιώτες γιατρούς που δεν θα δέχονται να καλύψουν τα κενά στις εφημερίες στα νοσοκομεία απομακρυσμένων περιοχών.

«Το έχω πει στη Βουλή από προχθές ότι δεν βλέπω λόγο να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και δεν σκοπεύω να εκδώσω την υπουργική απόφαση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γεωργιάδης και ομολόγησε ότι αυτή η κίνηση ουσιαστικά θα επιβάρυνε τους ασθενείς, γεγονός το οποίο ανέδειξαν οι γιατροί από την πρώτη στιγμή.




«Η συνδικαλιστική κινητοποίηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και από τους κατά τόπους συλλόγους – που έχουν ζητήσει από τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να μην συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, εάν υποτεθεί ότι επιτυγχάνεται, θα σήμαινε πολύ μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Είναι μια εχθρική ενέργεια προς τους ασθενείς, όχι προς τον υπουργό» υποστήριξε ο Άδωνις.

Σύμφωνα με όσα είπε, βρέθηκαν οι απαραίτητοι γιατροί, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στον αριθμό. Σημειώνεται ότι έντονο πρόβλημα εξακολουθεί να παρατηρείται στην Κω, όπου δεν έχουν βρεθεί ακόμα γιατροί για τις εφημερίες, την ώρα που το νησί «βουλιάζει» από τουρίστες.

Πάντως, σύμφωνα με το ethnos.gr, ο Γεωργιάδης δέχτηκε παρατηρήσεις για τους χειρισμούς του. Όπως φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και άλλοι βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον πόλεμο που άνοιξε με τους γιατρούς.

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα,  ιδιώτες γιατροί δεν χρησιμοποιούν το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μετά από οδηγία των Ιατρικών Συλλόγων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα ανοσιουργήματα του Γεωργιάδη.




Δείτε επίσης:

Άννα Μαστοράκου: «Το νομοσχέδιο είναι καίριο πλήγμα στους ασθενείς και όχι στους γιατρούς»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Έχει στριμωχτεί ο φίλος Σπυράδωνης και ήρθε ο επαγγελματίας κειμενογράφος του Μητσοτάκη Φαήλος να του πλέξει το εγκώμιο.

    Εμετός κυλάει στα συγκοινωνούντα διαμερίσματα όλης της πολυκατοικίας, από τα ορφανά του Καρατζαφέρη στα ορφανά του Σαμαρά, κι από τους υπάλληλους του Μητσοτάκη στα ανίψια του Καραμανλή.

  2. Ενώ έχει ψηφισθεί νόμος μπορεί ο υπουργός να τον ακυρώσει γιατί δεν εκδίδει υπουργική απόφαση?
    Αυτό δεν είναι βόμβα στην ανεξαρτησία των εξουσιών?
    Μπορεί να είναι κακός νόμος αλλά είναι νόμος.
    Έχω την αίσθηση ότι η δημοκρατία μας έχει πάψει να έχει τα χαρακτηριστικά της δημοκρατίας και έχουμε μια κοινοβουλευτική δικτατορία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This