Σε λήθαργο ο αλαζόνας Κυριάκος!

Ανυπαρξία έργου στα υπουργεία αιχμής, παρά τον ανασχηματισμό μετά το «κάζο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές

Must Read

Κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, αλλά χωρίς αντιπολίτευση. Πενήντα ημέρες μετά το «κάζο» των ευρωεκλογών, το Μαξίμου αναζητά το αντίδοτο στα εντεινόμενα κοινωνικά προβλήματα, τη διάχυτη δυσαρέσκεια του κόσμου για τον βραχνά της ακρίβειας, αλλά και την εσωκομματική αντιπολίτευση που έχει δημιουργηθεί -πρώτη φορά επί εποχής Μητσοτάκη εντός της «γαλάζιας» παράταξης.

Κυρίως, όμως, οι επιτελείς του Μαξίμου ζητούν το αντίδοτο που θα βγάλει από τον λήθαργο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παραμένει υπό την επήρεια της πρώτης του προσωπικής εκλογικής ήττας. Για το Μαξίμου τα μέτωπα είναι πολλά και εκτείνονται από την κοινωνία ως το εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης, όμως, όπως συνηθίζουν να λένε, έχουν την ευτυχία να συνεχίζουν να παίζουν χωρίς αντίπαλο.

Ο ανασχηματισμός στα κρίσιμα υπουργεία έγινε, αλλά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών δεν ήρθαν. Το «τσουνάμι» ακρίβειας στα ράφια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι τιμές των προϊόντων σε μια σειρά κλάδων συνεχίζουν την ανιούσα, οι τιμές στο ρεύμα έχουν κάνει τους Ελληνες να νιώθουν τύψεις επειδή ανάβουν το κλιματιστικό, ενώ στα ακτοπλοϊκά οι τιμές έχουν γίνει απλησίαστες. Η εξίσωση αυτή, που βγάζει πάντα ως αποτέλεσμα τη χρεοκοπία των ελληνικών νοικοκυριών, φαίνεται πως αφήνει αδιάφορη την κυβέρνηση.

Σε κάθε, άλλωστε, ερώτηση προς τον Παύλο Μαρινάκη για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων η απάντηση είναι είτε γενικόλογη είτε αρνητική. Η απροθυμία της κυβέρνησης για λήψη ουσιαστικών μέτρων έχει ως συνέπεια τη διόγκωση της δυσαρέσκειας ειδικά για τους βουλευτές της επαρχίας, που έρχονται και σε πιο άμεση επαφή με τον κόσμο. «Πόσο καιρό ακόμα θα μας ακούει ο κόσμος να του λέμε πως η ακρίβεια είναι εξωγενής και σχετίζεται με τον πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά «γαλάζιος» βουλευτής από την Κεντρική Ελλάδα, συμπληρώνοντας με νόημα πως «ο πόλεμος θα τελειώσει και εμείς θα συνεχίζουμε να αποδίδουμε την απραξία μας σε αυτόν, ώστε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα».

Θηλιά το στεγαστικό

Για πολλά χρόνια η κυβέρνηση αντιλαμβανόταν ως «δώρο» την αύξηση των τιμών στα ακίνητα. Η κατακόρυφη αύξηση αγοραπωλησίας γινόταν αντιληπτή ως ευκαιρία για περαιτέρω «δέσιμο» με τις κοινωνικές ομάδες των κατασκευαστών, των ιδιοκτητών ακινήτων, αλλά και όσων εμπλέκονταν στην επιχείρηση του real estate.

«Για καθέναν που πληρώνει ακριβά, υπάρχει κάποιος που λαμβάνει περισσότερα» συνήθιζε να λέει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, συμπληρώνοντας με νόημα πως «ο δυσαρεστημένος βρίσκεται ανάμεσα σε πέντε πολιτικές επιλογές, ενώ ο δεύτερος βλέπει ως μονόδρομο τη Νέα Δημοκρατία». Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει άρδην και αυτό διότι το κύμα ακρίβειας, σε συνδυασμό με τη βραχυχρόνια μίσθωση αλλά και τις αγορές ακινήτων για την περιβόητη Golden Visa, έχει γεννήσει ένα… κίνημα ανέστιων πολιτών.

Φοιτητική στέγη σε κρίση

 

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει με οικιστικά προγράμματα, τα οποία όμως αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις στις υψηλές τιμές. Και το πρόβλημα αυτό θα διογκωθεί περαιτέρω στους επόμενους μήνες, καθώς οι φοιτητές θα ψάχνουν για ένα διαμέρισμα που θα πρέπει να πληρώσουν χρυσάφι.

Οι πυρκαγιές

Στο Μαξίμου η μεγαλύτερη ανησυχία έρχεται από το μέτωπο της αντιπυρικής προστασίας. Μέχρι σήμερα, ο Βασίλης Κικίλιας παίρνει θετικό βαθμό, καθώς τα πύρινα μέτωπα δεν έχουν πάρει τις διαστάσεις που πήραν τα προηγούμενα χρόνια αφήνοντας πίσω τους καταστροφή, ερήμωση, ανθρώπινο πόνο και δυστυχία.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος για τον οποίο ο Παύλος Μαρινάκης ψέλλισε μέσα στην εβδομάδα πως το έργο της κυβέρνησης στην αντιπυρική προστασία έχει φέρει αποτελέσματα. Ωστόσο, αποτελεί κοινό μυστικό πως στο Μαξίμου είναι όλοι ιδιαίτερα αγχωμένοι για την εξέλιξη του καλοκαιριού. Γνωρίζουν, άλλωστε, πως μια αρνητική εξέλιξη θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων και επιπλοκών που θα απαξίωναν περαιτέρω την εικόνα της κυβέρνησης και θα έβαζαν ταφόπλακα στα θεωρήματα επιστημονικής φαντασίας περί κυβέρνησης των αρίστων.

Τα εσωκομματικά πυρά και η σανίδα σωτηρίας από την ανύπαρκτη αντιπολίτευση

Βασικό πρόβλημα, ωστόσο, του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως η «ομερτά» της περιόδου 2019-2023 έχει τελειώσει. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές ύψωσαν ανάστημα και πλέον αμφισβητούν ανοιχτά τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας μεγαλοπρεπή «όχι», όπως συνέβη πρόσφατα με τον διορισμό της Κατερίνας Φουντεδάκη ως επικεφαλής της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως έχει πάρει το όπλο του, διοργανώνοντας συναντήσεις με «γαλάζιους» βουλευτές, ενώ παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του Κώστα Καραμανλή και το αν θα συνεχίσει στους υψηλούς τόνους που κράτησε στην εκδήλωση του Πολεμικού Μουσείου. Το βασικότερο, όμως, είναι αν η εσωκομματική αντιπολίτευση θα ομογενοποιηθεί και κυρίως πώς θα αντιδράσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν για κάτι είναι ευτυχισμένοι στο Μαξίμου αυτό είναι η αντιπολίτευση που έχουν. Σύμφωνα με τους επιτελάρχες του Μαξίμου, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ταβάνι -που δεν μπορεί να ξεπεράσει το 20%-, ενώ στόχος πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως δεν είναι η άνοδος, αλλά η αποφυγή ακόμα μιας διάσπασης. «Ο Κασσελάκης έχει μετατραπεί σε μάγο με δώρα για εμάς, καθώς έχει αναλάβει την αποδόμηση Τσίπρα με ακόμα πιο έντονο τρόπο από εμάς» ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος στη «δημοκρατία».

Στέφανος Κασσελάκης

Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ περιμένουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, καθώς υπάρχει δυσκολία στην πρόγνωση του επόμενου αρχηγού. Ωστόσο, όπως συνηθίζουν να λένε, μέχρι τον Οκτώβριο η Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσει να ασχολείται με την κούρσα διαδοχής. Η κατάσταση αυτή στην οποία έχουν περιέλθει τα δύο βασικά αντιπολιτευτικά κόμματα είναι που κάνει την κυβέρνηση να αισιοδοξεί και να πιστεύει πως μπορεί να μην πληρώνει τον λογαριασμό από τα λάθη της.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν είναι σε λήθαργο ο αλαζόνας πρωθυπουργός, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία,και δυστυχώς αυτό το ζούμε καθημερινά ,με την ακρίβεια,την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ,την φτώχεια,την ανέχεια,την ανομία,την παραβατικότητα. Ψέματα και κοροϊδία στον κόσμο, και πληρωμένα σάιτ-καναλια και χρυσοπληρωμερνοι δημοσιογράφοι που καθημερινά βομβαρδιζουν και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο για ίδιον όφελος. Λυπάμαι που ψήφισα αυτή τη ΝΔ.

  2. Αν περιμενουμε αποτελεσματα απο τον περιφερομενο θιασο Μητσοτακη ο οποιος αποτελειται απο ενα συνονθυλευμα ατομων απο ακρα δεξια εως ακρα αριστερα οι οποιοι η εκδιωχθησαν,η αποχωρησαν οικοι απο τα κομματα τους για περισσοτερες ευκαιριες στη νεα τους στεγη, και τους οποιους χρησιμοποιουν για να κανουν τη βρωμικη δουλεια στα θεματα που αναφερεστε,και την οποια κανουν με πολυ προθυμια γιαυτο και τα αποτελεσματα ειναι τραγικα για το λαο θα περιμενουμε πολυ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This