Ίλιγγος από τα χρέη Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ: Εισαγγελέας υπάρχει;

Θα ασχοληθεί άραγε κανείς;

Must Read

Την ώρα που η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε μάστιγα για τα ελληνικά νοικοκυριά και τα ενοίκια έχουν λάβει την «ανιούσα» κι ενώ οι Έλληνες δεν μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά ούτε μερικές ημέρες διακοπών, λόγω της συνεχούς «αφαίμαξης» στην οποία υπόκεινται, το κυβερνών κόμμα, όπως και το ΠΑΣΟΚ, αυξάνουν με ιδιαίτερη…ευκολία τα χρέη τους χρόνο με τον χρόνο, συνεχίζοντας την τακτική «δεν πληρώνω».

Όπως προκύπτει από την ετήσιο ισολογισμό της που δόθηκε στη δημοσιότητα, νωρίτερα σήμερα το πρωί, η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στρατηγικό κακοπληρωτή στη χώρα αφού χρωστάει συνολικά σχεδόν 488 εκατ. ευρώ, με το ποσό να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Ειδικότερα, η ΝΔ κατάφερε να αυξήσει μέσα σε ένα χρόνο τα χρέη της στις τράπεζες, σχεδόν κατά 50 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τον ισολογισμό του 2023, η Νέα Δημοκρατία πέρσι είχε οφειλές 475.449.832,33 ευρώ σε τράπεζες, έναντι 425.600.611,17 το 2022. Δηλαδή τα χρέη προς τις τράπεζες αυξήθηκαν κατά 49.848.221,16 ευρώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Την ίδια στιγμή αυξημένες είναι και οι οφειλές προς προμηθευτές, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κτλ, καθώς έφτασαν τα 12.399.897,14 ευρώ, έναντι 9.966.564,65 ευρώ το προηγούμενο έτος.

Σε ό,τι αφορά στο έλλειμμα της ΝΔ, και αυτό, όπως οι οφειλές της, διαρκώς αυξάνεται. Έτσι, το 2023 εκτοξεύτηκε στα 54.357.699,84 ευρώ, από τα 44.591.660,80 ευρώ το 2022.

Παλιότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως «είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που έχουμε πετύχει, να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας» τονίζοντας παράλληλα, πως μείωσε τις λειτουργικές δαπάνες του κόμματος κατά 70%. Μένει να φανεί τι θα υποστηρίξει μετά τα περσινά «κακώματα» του κόμματός του…αν τελικά δεν το φορτώσει κι αυτό σε όλους τους προκατόχους του και στους τόκους των τραπεζών!

«Φέσια» εκατομμυρίων και από το ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή και σε αντίθεση με τα εκλογικά ποσοστά του, που έχουν πάρει την κατηφόρα, τα χρέη του ΠΑΣΟΚ προκαλούν ζάλη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, τα χρέη του Κινήματος, που άλλαξε ΑΦΜ προκειμένου να εισπράττει απερίσπαστα το κρατικό παραδάκι, δηλαδή το χρήμα του λαού, τον οποίον θέλει να… σώσει, αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο και πλησιάζουν γοργά το μισό δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του Κινήματος, που δημοσιεύθηκε χθες, για το έτος 2023, τα συνολικά χρέη του ΠΑΣΟΚ μόνο προς τις τράπεζες ανήλθαν στα 445.824.401,66 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 47.800.000 ευρώ μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Για όποιον ενδιαφέρεται για ποσοστά, πρόκειται για αύξηση της τάξης του 12%, παρά τις πολιτικάντικες και για τα μάτια του κόσμου υποσχέσεις περί «νοικοκυρέματος». Προφανώς το κόμμα δεν πληρώνει ούτε ευρώ και ουδείς ασχολείται!

Την ίδια στιγμή, αυξημένες εμφανίζονται και οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές, Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κ.ά., καθώς έφτασαν τα 5.200.000 ευρώ, από 4.800.000 ευρώ το προηγούμενο έτος. Το σύνολο των δανειακών και άλλων υποχρεώσεων του ΠΑΣΟΚ για το 2023 είναι 451.046.397,65 ευρώ, από 402.784.985,22 ευρώ το 2022.

Ανοδική είναι και η πορεία του ελλείμματος, το οποίο από 43.000.250,70 ευρώ το 2022 σκαρφάλωσε στα 48.323.240,48 ευρώ το προηγούμενο έτος. Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσουμε την εκλογική χρονιά που τρέχει…

Δεν πάει πολύς καιρός που ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, στην οποία, υπό την πίεση των δελφίνων, σύρθηκε σε εσωκομματικές κάλπες, δήλωσε ακροθιγώς ότι υπό την ηγεσία του «ρυθμίστηκε το χρέος». Σε κλίμα γενικής συνενοχής, καθόσον όλοι στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν τη μαύρη αλήθεια, ούτε ένας από αυτούς που επιδιώκουν να τον αντικαταστήσουν στην προεδρική καρέκλα δεν του ζήτησε εξηγήσεις. Προσποιούνταν όλοι ότι θαυμάζουν το φθηνό πυροτέχνημα του προέδρου, ξέροντας ότι αυτό το χρέος, με τους σημερινούς ρυθμούς δαπανών, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να αποπληρωθεί!

Αξιοσημείωτο, ότι με τον μανδύα του ΚΙΝ.ΑΛ. η Χ. Τρικούπη εισέπραξε από Κρατική Τακτική Χρηματοδότηση 1.868.520,97 ευρώ το 2023, ενώ προστίθενται, επίσης, από Κρατική Επιμορφωτική Χρηματοδότηση 373.704,21 ευρώ και από «άλλη» Κρατική Εκλογική Χρηματοδότηση 726.145 ευρώ. Οι εκλογικές δαπάνες του ΚΙΝ.ΑΛ. ανέρχονται στα 1.828.481 ευρώ! Σε ποια βαρέλια δίχως πάτο καταλήγουν αυτά τα λεφτά; Πως γίνονται αυτά, ενώ ο λαός πεινάει και του παίρνουν το σπίτι για λίγα χρέη;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να το έχεις χρεωμένο για γενιές αγέννητες, να ζει ξεχρεώνοντας δάνεια μέχρι να σβήσει, να έρπει παρακαλώντας να επιζήσει στο διηνεκές. Να παρακαλά να ζει εξαρτώμενο και να δοξάζει την ιστορία του.

    Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να το καταστήσεις Κράτος αδίκου, να διαβρώνεις τη δικαιοσύνη του ενεργά ή παθητικά, να κωλυσιεργεί όταν χρειάζεται και να παραγράφεται το δίκαιο εις όφελος του άδικου. Να κρύβει το πόθεν έσχες του ένοχα.

    Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να έχεις εξαγοράσει κάθε πλουτοπαραγωγικό πόρο του, να μην έχει πηγή να εκμεταλλευτεί για να σηκωθεί όρθιο, να ζει για να σε υπηρετεί και να του δίνεις επιδόματα επιβίωσης.

    Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να το κάνεις να μην ντρέπεται για το χάλι του, να εξοντώνεις κάθε φωνή αντίστασης χωρίς να φαίνεσαι, να το οδηγείς στην αυτοκτονία του. Να το χωρίζεις και να πιστεύει ότι νοιάζεται το αίμα του ζώντας χωριστά.

  2. Ο μιζοτακης με ένα κλάσμα από τα κλοπιμαία θα μπορούσε να εξοφλήσει τα χρέη του κόμματος
    Ποιοι είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ;;;
    Ποιοι είναι υπόλογοι για τα χρέη;;

  3. Δεν υπάρχουν εισαγγελικοί λειτουργοί στην Ελλάδα που θα ασχοληθούν με το δημόσιο συμφέρον διότι πολλοί από αυτούς χρηματίζονται χοντρά για να κουκουλώνουν εγκλήματα πάσης φύσεως, άλλοι απειλούνται, άλλοι εκβιάζονται, άλλοι είναι ευθυνόφοβοι, άλλοι δεν θέλουν να χάσουν τις προαγωγές τους. Η κατάχρηση δημοσίου χρήματος από όλη την πολιτική αλητεία και το αγκάλιασμά τους με τους ληστές τραπεζίτες είναι τερατώδη, ενώ πάνε να κατασχέσουν σπίτια απλών πολιτών για χρέος 6.000 ευρώ. Φωτιά και τσεκούρι η μόνη λύση για κάθαρση από την μάστιγα αυτή.

  4. Δημοκράτες Έλληνες πολίτες υπάρχουν;

    Ή η χώρα αποτελείται μόνο από διεφθαρμένους και ηλίθιους;

    Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι οι ψηφοφόροι τέτοιων κομμάτων;

    Δηλαδή μπορεί να έχει σώας τας φρένας κάποιος που ψηφίζει ένα κόμμα με ανεξέλεγκτα χρέη για να του φτιάξει την οικονομία;

    Οπότε είτε δεν του κόβει, είτε του κόβει αλλά ψηφίζει εγκληματίες που θα ανεχτούν τις δικές του κομπίνες.

    Άλλη απάντηση δεν υπάρχει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This