Ορμητικός «χείμαρρος» που… παρέσυρε Γεραπετρίτη και Χριστοδουλίδη ο καθηγητής Μάζης!

«Μας ζητούν γενναιότητα, άκουσον-άκουσον, γενναιότητα στις παραχωρήσεις»!

Must Read

Στην εκπομπή «Τομές στα γεγονότα» του κυπριακού Sigmalive φιλοξενήθηκε ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, ο οποίος για μία ακόμη φορά μίλησε «έξω από τα δόντια» για τη μεγάλη πληγή του ελληνισμού, το Κυπριακό, ενώ είπε σκληρές αλήθειες για τους πολιτικούς ταγούς που κυβερνούν Ελλάδα και Κύπρο και θυσιάζουν εθνική κυριαρχία εις το όνομα του εξευμενισμού της Τουρκίας.

Στο «στόχαστρο» ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος υποστήριξε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ότι «η ακινησία και η αδράνεια στο Κυπριακό, η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησε δυστυχώς σε πιο ακραίες θέσεις την Τουρκία», αλλά και οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη ανήμερα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και κρίσιμοι και θα λάβουμε ενδεχομένως κρίσιμες και τολμηρές αποφάσεις»!

  • Σχολίασε πολύ χαρακτηριστικά ο κ.Μάζης:

«Η έννοια της γενναιότητας που μου έμαθαν εμένα οι δάσκαλοί μου, είναι τελείως διαφορετική, αντιδιαμετρικά διαφορετική από αυτήν τη γενναιότητα που επικαλείται ο κύριος Γεραπετρίτης. Αντιθέτως οι μεγάλες υποχωρήσεις τις οποίες πρέπει να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Χριστοδουλίδη στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Πολίτης, την οποία άκουσα με πολλή προσοχή, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τις δούμε να υλοποιούνται. Επίσης εκείνο το οποίο είπε πάλι ο κ.Χριστοδουλίδης στην ίδια συνέντευξη, ήταν ότι πρέπει να φροντίσουμε να καταλάβουμε ότι η Τουρκία θα πάρει περισσότερα από αυτά τα οποία έχει σήμερα. Σταματώ σε αυτές τις δύο φράσεις …

Δεν άκουσα ούτε μία φορά τη λέξη εισβολή και κατοχή, λες και όλο αυτό που ζει αυτή τη στιγμή η ΚΔ και ο ελληνισμός, μας έπεσε από κάποιο αστέρι του υπερτάτου διαστήματος. Λες και δεν υπήρξε κάποια διαδοχή ιστορική που μας έφερε εδώ. Λες και ξεχάσαμε ότι το διεθνές δίκαιο καταγγέλλει την εισβολή και την κατοχή. Λες και ξεχάσαμε τι λέει η συνθήκη εγγυήσεως και η συνθήκη ασφάλειας στο κυπριακό σύνταγμα. Λες και οι Τούρκοι δικαίως παραμένουν μετά την έστω όποια αποκατάσταση της δημοκρατίας συνέβη στο νησί. Λες και δεν υπήρξαν τουλάχιστον επτά διεθνή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν επί του σώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλα αυτά τα οποία όπως ξέρετε βάσει της διεθνούς τους χρήσεως, δεν είναι παραγράψιμα, δεν παραγράφονται, όλα αυτά τα βάλαμε κάτω από το χαλί και μας ζητούν γενναιότητα, άκουσον-άκουσον, γενναιότητα στις παραχωρήσεις. Έχω άλλη αντίληψη για τη γενναιότητα.

Αν έχουμε γενναιότητα, τουλάχιστον διεκδικούμε πρώτον, μη απεμπολώντας τα δικαιώματά μας βάσει του διεθνούς δικαίου. Εισβολή, κατοχή και επτά τουλάχιστον διεθνή εγκλήματα διαπραχθέντα από την Τουρκία εις βάρος της Κύπρου και καταγραφέντα από τα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα, τους διεθνείς οργανισμούς και τον ΟΗΕ, ο οποίος όπως βλέπετε δεν επιδεικνύει και καμιά ιδιαίτερη ελληνολατρεία … Εάν αυτά τα πράγματα δεν τα διεκδικούμε ούτε καν στο επίπεδο του διεθνούς δικαίου, εάν έχουμε ξεχάσει ότι όλη η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ εμείς οι ευρωπαϊστές, αναφέρομαι στον κ.Χριστοδουλίδη, που μας είπαν ότι είναι ευρωπαϊστές και ότι θα επιλύσουν το Κυπριακό με βάση τον ευρωπαϊκό πολιτικό και νομικό πολιτισμό, ότι η Κύπρος είναι πλήρες μέλος … αυτά τα ξεχάσαμε και ζητούμε γενναιότητα από ποιους;

Από αυτούς ακόμα δεν βρήκαν τους 1500 αγνοουμένους; Από αυτούς οι οποίοι θρηνούν, από μάνες που ακόμα ζουν και θρηνούν τα παιδιά τους; Από αυτούς οι οποίοι ζουν την καταστροφή των πολιτιστικών τους μνημείων; Από αυτούς οι οποίο αντιμετώπισαν το έγκλημα του βιασμού και της καταστροφής; Από αυτούς οι οποίοι δολοφονήθηκαν και έχασαν τις περιουσίες τους; Από ποιους ζητούν περισσότερη γενναιότητα; Ποιος είναι αυτός ο γενναίος ο οποίος έρχεται να διδάξει αυτόν τον λαό, τον κυπριακό λαό, για γενναιότητα;»

Καταλάβατε τώρα γιατί τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ έχουν «εξαφανίσει» τον καθηγητή Ιωάννη Μάζη και δεν του δίνουν βήμα παρά την τεράστια εμπειρία, γνώση και σοφία του, περί εθνικών και διεθνών θεμάτων;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This