Υποκλοπές: Ρεσιτάλ «γαλάζιας» αλαζονείας

Η κυβέρνηση με πανηγυρικό ύφος κρύφτηκε (ξανά) πίσω από την πλειοψηφία της, αποκλείοντας από την Επιτροπή Θεσμών την πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Στα κάγκελα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Must Read

Την πόρτα της Βουλής έκλεισε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καλύπτοντας πλήρως την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, αφού πρώτα εκείνη πρόσφερε απλόχερα ένα πόρισμα «πλυντήριο» όλων των πολιτικών ευθυνών για τη σκανδαλώδη υπόθεση των υποκλοπών.

Παρά το μπαράζ αιτημάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κλήση της εισαγγελικής λειτουργού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή της που έχει προκαλέσει πανδαιμόνιο αντιδράσεων, σύμφωνα με την οποία, ουδεμία σχέση έχει το κακόβουλο λογισμικό Predator με τις κρατικές υπηρεσίες, η Νέα Δημοκρατία κρύφτηκε ξανά πίσω από την πλειοψηφία της και έβαλε μπλόκο. Η Ν.Δ. παρέμεινε απολύτως απομονωμένη, μιας και άπασα η αντιπολίτευση -και τα κόμματα δεξιά της Δεξιάς- ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης στη Βουλή. Την ίδια ώρα μάλιστα που δέχεται σφοδρά πυρά, επιμένει στις ειρωνείες και στους πανηγυρισμούς για την προκλητική απόφαση της Δικαιοσύνης, με τους Μάκη Βορίδη, Θάνο Πλεύρη και βεβαίως Αδωνι Γεωργιάδη να έχουν δώσει ρεσιτάλ τις τελευταίες ημέρες.

Στην πραγματικότητα από την πρώτη στιγμή που η προκλητική δικαστική απόφαση είδε το φως της δημοσιότητας, οι «γαλάζιοι» υπουργοί και βουλευτές δεν έχουν σταματήσει να πανηγυρίζουν. Μένει να φανεί ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της αντιπολίτευσης, η οποία έχει διαμηνύσει πως δεν θα αφήσει την υπόθεση να περάσει έτσι. «Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την αλήθεια, επιβάλλει το σκοτάδι. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου». Αυτό διαμήνυε ο θιγόμενος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κινείται όλο αυτόν τον καιρό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτσης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. με την οποία επικοινώνησε, ενώ στο αίτημα συμφώνησε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Βεβαίως, τα περιθώρια κινήσεων είναι στενά, δεδομένου και του προχωρημένου θέρους, και με τη Βουλή να έχει ήδη κλείσει για την καθιερωμένη αυγουστιάτικη ανάπαυλα. Γι’ αυτό εξάλλου η κυβέρνηση όρισε για την περασμένη Παρασκευή τη συνεδρίαση-παρωδία στη Βουλή ώστε να κλείσει κακήν κακώς το θέμα και να απορρίψει συλλήβδην τα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Πάντως, εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση των «γαλάζιων» βουλευτών, καθώς παρά τις ομαδικές επικρίσεις, η κυβερνώσα παράταξη όχι μόνο δεν απολογήθηκε, αλλά καταλόγισε θεσμικές ακροβασίες και στοχοποίηση της Δικαιοσύνης στην αντιπολίτευση. «Και οι κρίνοντες κρίνονται» απαντά με μια φωνή η αντιπολίτευση, με τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στις ενδεχόμενες νέες κινήσεις της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This