Πληρώνουν μόνοι τους τα μεταφορικά!

Tο... επιτελικό κράτος αφήνει 82 στρατιωτικούς που υπηρετούν στη Βοσνία να επωμίζονται το κόστος για να έρθουν Ελλάδα!

Must Read

Είναι ανήκουστο! Οι 82 στρατιωτικοί μας που υπηρετούν στη Βοσνία αναγκάζονται να πληρώνουν με δικά τους χρήματα το κόστος μεταφοράς για να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουν λίγες ημέρες διακοπές σπίτι τους.

Κι αυτό παρότι, σύμφωνα με το militaire.gr, ότι είναι οι πιο κακοπληρωμένοι απ’ όλες τις ξένες αποστολές που βρίσκονται εκεί, με αμοιβή 72 ευρώ την ημέρα. Συγκεκριμένα, οι στρατιωτικοί που ανήκουν στην 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού στην Ασσηρο για να πάνε από τη Βοσνία στο σπίτι τους για ολιγοήμερη άδεια πληρώνουν 150 ευρώ από την τσέπη τους, καθώς τόσο είναι το κόστος της μεταφοράς τους με λεωφορείο για μια διαδρομή που διαρκεί 8 με 9 ώρες, ενώ το λογικό θα ήταν να υπάρχει δρομολόγιο μεταγωγικού αεροσκάφους που θα τους μεταφέρει.

«Τέτοια και τόση απαξίωση του προσωπικού δεν υπήρχε ούτε τις εποχές που βρισκόμασταν στην καρδιά των Μνημονίων» γράφει το militaire.gr. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η περίπτωση στρατιωτικών που υπερασπίζονται «εθνικά συμφέροντα», οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους, αλλά και οι συνάδελφοί τους του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα (στις 5/8/24), στο πλήρωμα της φρεγάτας ΨΑΡΑ ούτε στη μισθοδοσία του Αυγούστου θα πληρωθούν τα χρήματα της αποστολής, παρότι υπάρχει απόφαση για την οικονομική αποζημίωσή της. «Υπάρχουν λεφτά για δημόσιες σχέσεις και προώθηση του ΠΝ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και δεν υπάρχει ούτε ευρώ για το προσωπικό;» σημειώνει, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ο Στόλος έχει εγκαταλειφθεί, και αυτό αφορά πρωτίστως το προσωπικό του. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για αυξήσεις σε πλεύσιμα, που επί της ουσίας δεν αφήνουν ούτε ευρώ στην τσέπη των πληρωμάτων. Τώρα, το θέμα της αποζημίωσης για την Ερυθρά. Και, ταυτόχρονα, ένα κύμα παραιτήσεων που δεν φαίνεται να έχει ανησυχήσει ούτε στο ελάχιστο πολιτική και στρατιωτική ηγεσία».

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This