Οι καταγγελίες «βόμβα» για τη Λινού, η «επιβεβαίωση» του Άδωνι και η «κοντή» μνήμη του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Αφωνία επικρατεί μετά τις αποκαλύψεις για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, η οποία σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχει λάβει εκατομμύρια ευρώ από κρατικούς φορείς για το Ινστιτούτο «Prolepsis», σχετικά με τα προγράμματα «Διατροφή».

Μάλιστα, το ινστιτούτο της κυρίας Λινού, η οποία έβαλε τα κλάματα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης στη συνεργάτιδα του υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο που ήταν βουλευτής, το 2024, έλαβε 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια.

Τι συμβαίνει όμως με το ασυμβίβαστο; Σύμφωνα με το  άρθρο 57, παρ. 1 του Συντάγματος υπάρχει ασυμβίβαστο για έναν βουλευτή και δεν μπορεί να συμμετέχει σε εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις με το Δημόσιο, όπως δηλαδή συμβαίνει εδώ και χρόνια με το Ινστιτούτο «Prolepsis». Η Αθηνά Λινού φαίνεται να έχει μεταβιβάσει το ινστιτούτο στον υιό της, αυτό όμως δεν «νομιμοποιεί» τις συμβάσεις με το δημόσιο. Εάν λοιπόν ενεργοποιείται στην περίπτωση της Λινού το άρθρο 57 , τότε θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο τα ποσά που έχει λάβει και να παραιτηθεί από βουλευτής.

Οι παρεμβάσεις του Άδωνι ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες εις βάρος της. Ο υπουργός μάλιστα στην τελευταία ανάρτηση του ρίχνει την πραγματική βόμβα. Εάν οι καταγγελίες του Πολάκη είναι αληθείς, τότε η Λινού έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα!

Γράφει μεταξύ άλλων στην τελευταία του ανάρτηση ο Γεωργιάδης: «Δυστυχώς για τον @skasselakis και την εκπρόσωπο του @bkex οι καταγγελίες πλέον του @pavpol2222 για την κα Λινού, δεν μπορεί να είναι μόνον προσωπικό τους θέμα όπως ισχυρίστηκε η κα Κεχαγιά προχθές. Ή οι καταγγελίες του κ. Πολάκη είναι αληθείς, άρα η κα Λινού έχει καταχραστεί Δημόσιο χρήμα και προφανώς δεν μπορεί να παραμένει μέλος της ΚΟ του @syriza_gr ή είναι συκοφαντικές και ψευδείς και άρα -όσο και να πονάει αυτό τον Πρόεδρο Στέφανο που τόσο τον αγαπάει- ο Παύλος Πολάκης δεν μπορεί να παραμένει μέλος του Σύριζα».

Μάλιστα, ο ίδιος σε προηγούμενη ανάρτηση για το θέμα είχε «επιβεβαιώσει» τις καταγγελίες λέγοντας ότι ήταν ήδη γνωστές: «Μιλάμε για κόμμα όχι αστεία, η κα Αθηνά Λινού είναι μέλος της ΚΟ του @syriza_gr ανεβαίνει σήμερα σε ιστότοπο φιλικό στον Σύριζα ένα άρθρο εναντίον της, με τα γνωστά συνωμοτικά που γράφουν όταν θέλουν να δολοφονήσουν έναν χαρακτήρα. Το άρθρο δεν έχει τίποτε καινούργιο που δεν ήξερε ο @atsipras όταν την πρότεινε για βουλευτή ή δεν ήξεραν οι ψηφοφόροι τους όταν την ψήφιζαν, αλλά είναι βολικό για να την σπιλώσουν» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης «επιβεβαιώνοντας» ουσιαστικά τις καταγγελίες.

Τα σκάνδαλα Μαραβέγια-Πάτση και η «κοντή» μνήμη του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, είναι απορίας άξιο, πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεσπάθωσε για τις υποθέσεις Μαραβέγια-Πάτση, τώρα έχει επιλέξει αφωνία και προσπαθεί να «μπαλώσει» το ζήτημα κάνοντας λόγο για προσωπικές κόντρες.

Ήταν Οκτώβριος του 2022 όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν εξηγήσεις για την «ένταξη της επένδυσης συζύγου Βουλευτή της ΝΔ στον Αναπτυξιακό Νόμο και καταστρατήγηση της διάταξης του άρθρου 57 του Συντάγματος». Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο οποίος ήταν ο κ. Μαραβέγιας και επικαλούνταν το άρθρο 57 του Συντάγματος.

Αντίστοιχα, την ίδια χρονιά, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε πλήθος καταγγελιών για τον τότε βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο οποίος είχε τσεπώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ μέσω διακλάδωσης εταιρειών. Αποτέλεσμα ήταν η διαγραφή του από το κόμμα.

Τώρα όμως που σε αντίστοιχη υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λινού, η Κουμουνδούρου φαίνεται ότι έχει κοντή μνήμη

5.282.800 ευρώ μέχρι σήμερα

Υπενθυμίζουμε τα ποσά που έχει λάβει το Ινστιτούτο της κ. Λινού

Ένα μέρος από τις κρατικές χορηγίες στο ινστιτούτο Λινού

Σύμφωνα λοιπόν με το TheFaq, τα τελευταία 8 χρόνια η εταιρεία της Αθηνάς Λινού έλαβε τουλάχιστον τις παρακάτω κρατικές επιχορηγήσεις:

    • 2016 150.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κώστας Μπακογιάννης)
    • 2017 400.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κώστας Μπακογιάννης) 62.000 Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (Παναγιώτης Μαντάς)
    • 2018 75.000 Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (Παναγιώτης Μαντάς)
    • 2019 75.000 Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (Παναγιώτης Μαντάς) 400.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κώστας Μπακογιάννης)
    • 2020 400.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΦΑΝΗΣ Χ. ΣΠΑΝΟΣ)
    • 2021 600.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΦΑΝΗΣ Χ. ΣΠΑΝΟΣ)
    • 2022 1.000.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΦΑΝΗΣ Χ. ΣΠΑΝΟΣ)
    • 2023 1.000.000 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΦΑΝΗΣ Χ. ΣΠΑΝΟΣ) 220.800 Περιφέρεια Πελοποννήσου (Παναγιώτης Νίκας)
    • 2024 900.000 (έως τώρα) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΦΑΝΗΣ Χ. ΣΠΑΝΟΣ) (τελευταίο ένταλμα: Ιούλιος 2024)
    • Σύνολο έως τώρα: 5.282.800

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This