Η Τσαπανίδου και οι άλλοι – Τα επόμενα βήματα: Πόσοι πρέπει να παραιτηθούν για να πάει η έδρα του Ηλιόπουλου στον Κασσελάκη;

Σε δουλειά να βρίσκονται εκεί στην Κουμουνδούρου

Must Read

Νωρίτερα το Σάββατο έγινε γνωστό ότι ο Όθωνας Ηλιόπουλος παραιτείται από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας, «υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Άμεσα, άρχισαν οι διεργασίες για το πώς θα εξελιχθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη της θέση του, καθώς το να πάει η έδρα απευθείας στον Στέφανο Κασσελάκη, δεν γίνεται.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «ελπίζουν» να γίνει σεβαστή η επιλογή και η επιθυμία του κ.Ηλιόπουλου και πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στη Βουλή την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.




Οι… σκόπελοι του Κασσελάκη

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα σχετικά με την υποβληθείσα παραίτηση του κ.Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα και τα επόμενα βήματα για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας.

Συνεργάτες του κ.Τασούλα διευκρίνισαν ότι:

«α. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. Άπαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.
β. Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π.Τσαπανίδου».

Να σημειώσουμε ότι βάσει του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι επιλαχόντες που θα πρέπει να παραιτηθούν για να πάρει θέση ο Στέφανος Κασσελάκης είναι κατά σειρά οι εξής:

Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής, Γεωργία (Ζωρζέτα) Λαλη.




Και τώρα;

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η κ.Λάλη δεν είναι διατεθειμένη να θέσει εαυτόν «εκτός μάχης», ενώ ένα ερωτηματικό υπάρχει για τη στάση του κ.Τσακρή, ο οποίος θυμίζουμε ότι στις Ευρωεκλογές «κατέβηκε» υποψήφιος με το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη.

Από κει και πέρα, ο Μιχάλης Καλογήρου, πρώην διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στενός συνεργάτης του και διαχειριστής του Ιδρύματος Τσίπρα και η επιστήμονας μηχανικός Τζένη Λειβαδάρου, θεωρείται ότι είναι πολύ πιθανό να «κάνουν στην άκρη» για να ανοίξει ο δρόμος στον Στέφανο Κασσελάκη.




Τζάκρη: «Να ενδυναμωθεί η ΚΟ δια της συμμετοχής του εκλεγμένου της προέδρου στο Κοινοβούλιο»

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε δήλωση η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη:

Το 2023 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκλέχτηκε Βουλευτής ο διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικής Όθων Ηλιόπουλος,  σηματοδοτώντας την ουσιαστική ενίσχυση των δεσμών  της δημοκρατικής παράταξης με τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ο Καθηγητής Όθων Ηλιόπουλος εισέφερε, όχι μόνο ένα στοχευμένο και ουσιώδες κοινοβουλευτικό έργο, αλλά και ένα ήθος πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα της Ελλάδας.

Σήμερα περιήλθε σε γνώση μου, ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η παραίτηση του αξιότιμου συναδέλφου, καθώς παραμένει μάχιμος καθηγητής και ερευνητής σε πάρα πολύ σημαντικά και παγκόσμιας εμβέλειας προγράμματα που απαιτούν πολύ από τον χρόνο του εκτός Ελλάδας. Σε μια κρίσιμη συγκυρία, στην οποία καθένας και καθεμία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αξιωματική Αντιπολίτευση αφιερώνοντας το σύνολο του χρόνου τους, ο Καθηγητής Όθων Ηλιόπουλος έπραξε αυτό που πίστευε χρησιμότερο για την Πατρίδα και την Επιστήμη.

Αφοσιώνεται στο επιστημονικό του έργο και, σύμφωνα με την δήλωσή του παραχωρεί την έδρα του στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου, όχι μόνο να ενδυναμωθεί η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δια της συμμετοχής του εκλεγμένου της προέδρου στο Κοινοβούλιο, αλλά και για να μην αλλοιωθεί ένα από τα ουσιώδη σημαινόμενα της εκλογής του, δηλαδή η φυσική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Διασποράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκ μέρους όλων των συναδέλφων βουλευτών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας για την προσφορά του καθώς και τις θερμότερες ευχές μας για ευόδωση του επιστημονικού του έργου προς όφελος της ανθρωπότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου

«Ευχαριστούμε τον Όθωνα Ηλιόπουλο για το σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο του», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την παραίτηση του κ.Ηλιόπουλου από τη θέση του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

  • Αναλυτικά:

Ο  βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όθων Ηλιόπουλος, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από βουλευτής, προκειμένου να αφοσιωθεί πλήρως στο επιστημονικό – ερευνητικό του έργο στις ΗΠΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του έναν αγαπητό σύντροφο, στέκοντας με σεβασμό απέναντι στην πολύχρονη πολιτική διαδρομή του, τους κοινωνικούς αγώνες του, το πλούσιο κοινοβουλευτικό του έργο αλλά και την επιστημονική του αξιοσύνη, η οποία διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του.

Ηλιόπουλος-Κασσελάκης

Ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα ότι η πράξη  της παραίτησής του δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες του στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτείται υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου Επικρατείας,  του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. «Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά  και  τη  βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η “φωνή” τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς», επισημαίνει στην επιστολή παραίτησής του.

Η διαβεβαίωσή του, ότι παραμένει πάντα μαχόμενο στέλεχος και περήφανο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για μια δημοκρατική σοσιαλιστική κοινωνία, μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία.

Τον ευχαριστούμε για το σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο του και τον διαβεβαιώνουμε, με τη σειρά μας, ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε, μέσα και έξω από τη Βουλή, ό,τι κι αυτός: το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για μια δημοκρατική και δίκαιη Ελλάδα.​

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This