Η «σωστή πλευρά της ιστορίας» καίει την Ελλάδα

Must Read

Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2021, πάλι με κυβέρνηση Μητσοτάκη, όταν ξέσπασε φωτιά στο Βαρνάβα.

Όλοι θυμόμαστε τα διθυραμβικά δημοσιεύματα και τα συγκλονιστικά βίντεο με τον «ρωσικό γίγαντα» της δασοπυρόσβεσης να αναλαμβάνει δράση και να συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάσβεση της φωτιάς.

«Στην κατάσβεση της πήρε μέρος και το τεράστιο ρωσικό κατασβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 το οποίο λόγω του όγκου του – περίπου όσο ένα boeing 747 κάνει ρίψεις από σχετικά ψηλή απόσταση. Όμως έχει τόσο πολύ όγκο νερού που στην περιοχή που θα πέσει το νερό σκοτεινιάζει και… βρέχει για περίπου μισό λεπτό», περιέγραφαν τότε τα ρεπορτάζ…

Σήμερα, ολόκληρη η ανατολική Αττική έχει τυλιχτεί στις φλόγες από την φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα. Αυτή τη φορά, ο ρωσικός γίγαντας δεν επιχειρεί, διότι ο Μητσοτάκης έσυρε την Ελλάδα στην «σωστή πλευρά της ιστορίας».

Τα δημοσιεύματα  του 2021 για την καθοριστική δράση των ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών

Από κοντά και η τότε αρμόδιοι υπουργοί, όπως ο ανίκανος Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επειδή δεν θα επιχειρούσε το Beriev-200 στις ελληνικές πυρκαγιές! Δήλωνε μάλιστα «ανακουφισμένος»…

Εντέλει σήμερα, παρά τις κυρώσεις, η Ελλάδα παραμένει εξαρτημένη περισσότερο από ποτέ στο ρωσικό φυσικό αέριο. Το οποίο όμως το αγοράζουμε είσαι πολλαπλάσια τιμή για να θησαυρίζουν οι Τούρκοι, οι Αζέροι, και συγκεκριμένοι μεσάζοντες – ολιγάρχες.

Αντίθετα, οι έλληνες παραγωγοί, οι ξενοδόχοι και πλήθος άλλων επαγγελματιών, βλήθηκαν βάναυσα από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με ιστορικές επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα να οδηγούνται στην πτώχευση.

Όσον αφορά τις πυρκαγιές, η Ελλάδα έδιωξε τους ρωσικούς γίγαντες και βασίζεται στα ψεκαστικά δυτικής κατασκευής, ενώ παράλληλα βάζει παραγγελίες δεκάδων εκατομμυρίων για πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία δεν υπάρχουν, διότι η γραμμή παραγωγής είναι ανενεργή!

Μιλάμε για ένα αδιανόητο, δυσώδες έγκλημα κατά της πατρίδας. Η σωστή πλευρά της ιστορίας ενέτεινε τον πύρινο όλεθρο, διέλυσε βασικούς τομείς του πρωτογενούς τομέα, ενώ αντίθετα απογείωσε τα κέρδη εφοπλιστών και ενεργειακών κολοσσών εις βάρος της κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.

Πρόκειται για ένα αδιανόητο έγκλημα το οποίο φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Φωτό από JoDi Graphics

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This