Η Ευρωπαία Συνήγορος απαιτεί όλα τα έγγραφα για την φιλοξενία της Ούρσουλα στο σπίτι Μητσοτάκη στα Χανιά

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την πρόεδρο της Κομισιόν

Must Read

H Κομισιόν δεν έχει προσκομίσει κανένα επίσημο έγγραφο για την φιλοξενία της προέδρου και του συζύγου της στα Χανιά, στην οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το γεγονός έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Ευρωπαίας Συνηγόρου του Πολίτη με τον κλοιό να στενεύει γύρω από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με το Politico, το αίτημα για δημόσια πρόσβαση στα στοιχεία για την εν λόγω επίσκεψη είχε γίνει αρχικά από την ευρωβουλευτή, Σόφι ιντ Φελντ, ωστόσο η άρνηση της Επιτροπής να δώσει εξηγήσεις προκάλεσε την παρέμβαση της Συνηγόρου του Πολίτη, Emily O’Reilly.

Η Κομισιόν δεν έχει στείλει κανένα έγγραφο αναφορικά με τις διακοπές της Ούρσουλα, που φιλοξενήθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό και της συζύγου του, Μαρέβας, στο σπίτι τους στην Κρήτη το περασμένο καλοκαίρι, κάτι που προκάλεσε δριμεία κριτική.

Η Emily O’Reilly ζήτησε δημόσια πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με τις διακοπές, έπειτα από καταγγελία της πρώην ευρωβουλευτού Sophie in ’t Veld, η οποία κατηγόρησε την φον ντερ Λάιεν για παραβίαση των συνθηκών της ΕΕ.

Η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για έγγραφα σχετικά με το ταξίδι, λέγοντας ότι δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με το εύρος του αιτήματός της.

Στις 2 Αυγούστου η Ευρωπαία Συνήγορος του Πολίτη έστειλε επιστολή στην Σόφι ιντ Φελντ, στην οποία αναφέρει ότι η Κομισιόν απάντησε και στην ίδια ότι δεν έχει έγγραφα σχετικά με το ταξιδι στα Χανιά, γεγονός που οδήγησε σε αυστηρότερο αίτημα προς την Κομισιόν να ξαναψάξει για τα έγγραφα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This