Σφοδρά «πυρά» κατά Μητσοτάκη για την απαράδεκτη αναφορά του στους πυρόπληκτους της βορειοανατολικής Αττικής

Το «ευτυχώς λίγοι» που είπε για τον αριθμό των πληγέντων ξεσήκωσε αντιδράσεις - «Μία από τις πιο διχαστικές και προκλητικές δηλώσεις της θητείας του»

Must Read

«Με την ευκαιρία αυτής της μεγάλης γιορτής, θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, αλλά και όλους τους εθελοντές μας που έδωσαν τις τελευταίες μέρες πολύ δύσκολες μάχες με τις φλόγες στην Αττική και να διαβεβαιώσω τους ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά ότι η Πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει».

Αυτό είναι ένα κομμάτι από τη δήλωση που έκανε από τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η προκλητική και απαράδεκτη αναφορά που έκανε ο Πρωθυπουργός για «τους ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά ότι η Πολιτεία», αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η ενσυναίσθηση και η επαφή με την πραγματικότητα, είναι άγνωστες έννοιες για εκείνον.

Αντίθετα, οι λέξεις αλαζονεία, χυδαιότητα, κυνισμός, απάθεια, αμετροέπεια, είναι πρώτες-πρώτες στο επαίσχυντο λεξικό του Μαξίμου.

Μια πυρκαγιά που κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική, που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και έφτασε μέχρι την οικιστική ζώνη του Λεκανοπεδίου κάνοντας στάχτη σχεδόν 100.000 στρέμματα, που κατέστρεψε τριψήφιο αριθμό σπιτιών, δεκάδες επιχειρήσεις, που έκαψε ποιος ξέρει πόσα ζώα και που κόστισε τη ζωή μιας 65χρονης γυναίκας, δεν μπορεί να έχει και δεν έχει «λίγους» πληγέντες.

Γι΄αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε σφοδρά «πυρά» για τα όσα ξεστόμισε πάλι.

Κασσελάκης: «Μία από τις πιο διχαστικές και προκλητικές δηλώσεις της θητείας του»

Με ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη δήλωση του Πρωθυπουργού ως μία από τις «πιο διχαστικές και προκλητικές δηλώσεις της θητείας του» και αναρωτιέται:

«Ποιο είναι το ‘πολύ’ για τον Πρωθυπουργό, αν αυτό είναι το ‘λίγο’; Και στα Τέμπη ‘λίγοι’. Και στην Εύβοια ‘λίγοι’. Και στον Έβρο, και στην Αττική ξανά… Και τα περισσότερα καμένα στρέμματα στην Ιστορία της χώρας επί των ημερών του πάλι ‘λίγα’».

  • Αναλυτικά η ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Την ημέρα που ενώνει τους Έλληνες, την ημέρα της Παναγίας, της μάνας στην οποία προστρέχει για βοήθεια ο αδύναμος, βρήκε ο Πρωθυπουργός για μία από τις πιο διχαστικές και προκλητικές δηλώσεις της θητείας του: «Οι λίγοι που επλήγησαν…». 100+ καμένα σπίτια, 100.000+ καμένα στρέμματα, 40 χιλιόμετρα καταστροφής.

Ποιο είναι το «πολύ» για τον Πρωθυπουργό, αν αυτό είναι το «λίγο»; Και στα Τέμπη «λίγοι». Και στην Εύβοια «λίγοι». Και στον Έβρο, και στην Αττική ξανά… Και τα περισσότερα καμένα στρέμματα στην Ιστορία της χώρας επί των ημερών του πάλι «λίγα».

Ο Πρωθυπουργός, ακόμη και ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας, εργαλειοποιεί τα πάντα, αδυνατώντας να κατανοήσει το αυτονόητο: ότι οι εικόνες της καταστροφής σε μία ανοχύρωτη πρωτεύουσα δεν είναι ζήτημα λίγων ή πολλών. Είναι πληγή για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, που δεν μπορεί πλέον να νιώθει ασφάλεια ούτε στο σπίτι του.

ΣΥΡΙΖΑ: Xυδαία η τακτική της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο μετά από μια τέτοια καταστροφή

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού εξέδωσε και του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για «χυδαία τακτική της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο μετά από μια τέτοια καταστροφή», ενώ σημειώνει πως «είναι προφανές πως τα 100.000 και πλέον στρέμματα, αλλά και τα δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις που κάηκαν, δεν είναι αρκετά ώστε ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης του».

  • Αναλυτικά:

Μικρή του φάνηκε η καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Αττική του κ. Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στα Χανιά της Κρήτης, ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να σεβαστεί ούτε καν την ίδια τη γιορτή, αφού δεν δίστασε να προχωρήσει στον άκρως προκλητικό ισχυρισμό ότι οι πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται είναι «ευτυχώς λίγοι». Είναι ο ίδιος, άλλωστε, που την περασμένη Τρίτη δήλωσε πως «προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι».

Είναι προφανές πως τα 100.000 και πλέον στρέμματα, αλλά και τα δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις που κάηκαν, δεν είναι αρκετά ώστε ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει να καεί ολόκληρη η χώρα μήπως και γίνει… καλύτερος ο κ. Μητσοτάκης. Ούτε και μπορεί να ανεχτεί άλλο τη χυδαία τακτική της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο μετά από μια τέτοια καταστροφή.  

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This