Κυνικός και αμετανόητος, υποτιμά τη νοημοσύνη μας

Must Read

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε μια τελευταία ευκαιρία χθες να διορθώσει κάπως τη στάση που επέδειξε όλες τις προηγούμενες ημέρες για την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική μπαίνοντας πρώτη φορά και στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Την έχασε όμως με τις δηλώσεις που έκανε από τα Χανιά, με αφορμή τον εορτασμό για την Κοίμηση της Παναγίας…

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Δεν απέδειξε απλώς ότι στερείται πλήρους ενσυναίσθησης για την τραγωδία που ξέσπασε, τη ζωή της άτυχης 65χρονης γυναίκας που χάθηκε, τις περιουσίες που καταστράφηκαν, τα προβλήματα που αλυσιδωτά προκλήθηκαν, τον τρόμο και την αβεβαιότητα που γιγαντώθηκε στους πάντες και όχι μόνο στους άμεσα πληγέντες. Εδειξε ότι παραμένει κυνικός και αμετανόητος λάτρης της προπαγάνδας και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων ως εργαλείων της πολιτικής του επιβίωσης, περιφρονώντας ότι μόνο την ουσία των πραγμάτων αλλά και τη νοημοσύνη όλων.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού έκανε το ελάχιστο -να διακόψει προς στιγμήν, δηλαδή, τις διακοπές του και να έρθει στην Αθήνα-, ακολούθησε ακόμα μία φορά τον επικοινωνιακό «τυφλοσούρτη» που του έχουν ετοιμάσει τα επιτελεία και οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί του. Εκτός από τα γκρίζα κοστούμια που τον περιβάλλουν ωστόσο, δεν έχει αντιληφθεί ούτε ο ίδιος πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα και οι καταστάσεις.

Επί τρεις ημέρες έμεινε ουσιαστικά κρυπτόμενος -έστω κι αν πήγε κι ήρθε δύο φορές από το Μέγαρο Μαξίμου στο κέντρο επιχειρήσεων, κάνοντας και το επικοινωνιακό σκέρτσο του πριν μπει στην πρωθυπουργική λιμουζίνα για να φύγει– δεν τόλμησε να πάει στις καμένες περιοχές, ούτε να επισκεφθεί και να κοιτάξει κατά πρόσωπο τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Πώς θα μπορούσε να σταθεί άραγε απέναντι στον θυμό και τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή τους; Κι όταν ολοκληρώθηκε η καταστροφή στο κύριο μέτωπο της ΒΑ Αττικής, επιτέλους «μίλησε», αλλά πηγαίνοντας σε ένα απολύτως προστατευμένο περιβάλλον, στη βάση των πυροσβεστικών αεροπλάνων. Αλλά κι εκεί ήταν απερίγραπτος, χρησιμοποιώντας, με στιλ… Τομ Κρουζ τους ήρωες πυροσβέστες ως ντεκόρ και αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια για τα νέα Canader.

Εχοντας αποκοπεί πλήρως από την πραγματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που καταφέρνει είναι να εξοργίζει ολοένα και περισσότερο με τα (παρωχημένα πλέον) επικοινωνιακά του τεχνάσματα. Και χθες με τις δηλώσεις του από τα Χανιά -όπου επανήλθε για να συνεχίσει ανέμελος τα μπάνια, τις βόλτες και τις τσικουδιές του- αυτοχειριάστηκε πλήρως, κάνοντας το μαύρο άσπρο, μιλώντας για δήθεν «λίγους πολίτες που επλήγησαν», υποβαθμίζοντας το μέγεθος της καταστροφής και προσποιούμενος ότι «είμαστε καλύτεροι σε συνθήκες δυσκολότερες».

Για πολλοστή φορά και μέσα σε συνθήκες, είτε δυσκολότερες είτε όχι, τραγικές πάντως, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πήρε κανένα μήνυμα από την ψήφο των Ελλήνων στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Υποκριτικά ήταν όσα είχε την επαύριο της 9ης Ιουνίου μόνο και μόνο για να απορροφήσει τις αντιδράσεις. Και μόλις ένιωσε ότι «σταθεροποιείται», άφησε πάλι τον πραγματικό του εαυτό να ξεχειλίσει από τη γνωστή αλαζονεία, τον κυνισμό και την αναλγησία του…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αν έχετε την ψευδαίσθηση ότι κυβερνά αυτό το ψυχικά άρρωστο άτομο είστε μακρυά νυχτωμένοι. Μαρεβα κάνε παιχνιδι !!!
    Όσο έχει όλα τα καλοταισμενα ΜΜΕ δίπλα του δεν έχει να φοβάται τίποτε.
    Δείτε τηλεόραση ανελλιπώς προβατα!!

  2. πιστώσεις άνθρακα ιδιωτικα δαση η μεγαλη κονομα

    Carbon Credits: Αρχές του 2025 σε λειτουργία το σύστημα της εθελοντικής αγοράς πιστώσεων άνθρακα

    Η Ελλάδα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά τους δασικούς πόρους, με 39 εκατ. στρέμματα δασών, που αντιστοιχούν στο 29% της συνολικής έκτασης της χώρας. Το 80% των δασών είναι δημόσια, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν σε ιδιώτες και ιδρύματα.

    η αγορά των carbon credits που δημιουργούνται από τα δάση και την αξιακή τους αλυσίδα, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για τις αναδασώσεις και στη χώρα μας.

    Η πώληση αυτών των προϊόντων αποφέρει έσοδα στους ιδιοκτήτες των δασών, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τους φορείς που τα αποκτούν να επιτύχουν τους στόχους μείωσης εκπομπών CO2…..

  3. Η συμμορια που κυβερνα

    Καινε τα δαση να τα κανουν ιδιωτικα

    θα τα παραχωρισουν σε ιδιωτες θα κονομανε απο πιστώσεις άνθρακα .
    οι εταιριες που μολυνουν το περιβαλον για να μην πληρωνουν φορο ανθρακα .(πχ αεροπορικες)..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This