Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 52% αύξηση μόλις σε ένα χρόνο!

Καταρρίπτεται το κυβερνητικό αφήγημα - Χ.Μαμουλάκης: «Κυβέρνηση-υπηρέτης των ακτοπλοϊκών συμφερόντων εις βάρος των πολιτών»

Must Read

Μπορεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να διατείνεται ότι δίνει μάχη για την πάταξη της αισχροκέρδειας, ωστόσο, όπως συμβαίνει κάθε φορά, η πραγματικότητα την διαψεύδει.

Όπως τονίζει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, σύμφωνα με ανεξάρτητο φορέα, υπήρξε 52% αύξηση των ναύλων μέσα σε ένα χρόνο!

Πρόκειται, όπως σημειώνει, για τις συνέπειες της πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχει δημιουργήσει μονοπωλιακές συνθήκες στις ελληνικές θάλασσες και έχουν οδηγήσει στα ύψη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ο κ.Μαμουλάκης κάνει λόγο για «κυβέρνηση-υπηρέτη των ακτοπλοϊκών συμφερόντων εις βάρος των πολιτών», καθώς, όπως αναφέρει, «με αποκλειστική τους ευθύνη έχουν επιτρέψει – αν όχι συνδιοργανώσει – ένα πραγματικό Ελ Ντοράντο στις ελληνικές θάλασσες με 6 στις 10 θέσεις επιβατών να ελέγχονται από τρεις εταιρίες, οι οποίες και εναρμονίζουν την τιμολογιακή τους πολιτική».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει με σειρά παρεμβάσεων, από την αρχή του καλοκαιριού, την λήψη μέτρων ενάντια στην αισχροκέρδεια, με την Κυβέρνηση της ΝΔ να αρνείται επίμονα κάθε παρέμβαση.

«Οι πολίτες βιώνουν μονοπωλιακές συνθήκες όταν καλούνται να πληρώσουν το ακτοπλοϊκό τους εισιτήριο»

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ διατείνεται ότι οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παραμένουν σταθερές. Τα αποτελέσματα όμως της έρευνας ανεξάρτητου φορέα, την διαψεύδουν: 52% είναι η αύξηση που καταγράφηκε τον τελευταίο χρόνο!

Μόλις 1 εταιρεία ελέγχει το 37% της χωρητικότητας των επιβατικών πλοίων, ενώ μόλις 3 εταιρείες ελέγχουν 6 στις 10 θέσεις επιβατών, σε όλες τις γραμμές, σε όλη τη χώρα, με τους πολίτες να βιώνουν αυτές τις μονοπωλιακές συνθήκες, όταν καλούνται να πληρώσουν το ακτοπλοϊκό τους εισιτήριο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This