Απορίες για τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΑΜ: «Ποια είναι η συμφωνία που έχουν κάνει Μητσοτάκης και Ερντογάν;»

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να ασκεί αδιαφανή εξωτερική πολιτική

Must Read

Mετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, για «πολύ καλή συμφωνία» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Η τομεάρχις Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ρένα Δούρου, εκφράζει απορίες σχετικά με το περιεχόμενο αυτής και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Η ανάρτηση της Ρένας Δούρου

«Ποιο το ακριβές περιεχόμενο της “πολύ καλής συμφωνίας” Μητσοτάκη – Ερντογάν;

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει να ασκεί αδιαφανή εξωτερική πολιτική, οφείλει να απαντήσει άμεσα:

1. ποιο το ακριβές περιεχόμενο της “πολύ καλής συμφωνίας” που έχουν κάνει ο Τούρκος πρόεδρος όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός στην οποία αναφέρεται ο Τούρκος Υπουργός;
2. ειδικότερα σε τι συνίσταται η “πραγματικά θετική προσέγγιση” που αναφέρει ο Γ. Γκιουλέρ;
3. αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση τη διατύπωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, που στην ουσία αποδίδει και στην Ελλάδα αύξηση της έντασης στις διμερείς σχέσεις, τονίζοντας την ανάγκη να “ζήσουμε σε ένα πιο θετικό περιβάλλον αντί να αυξάνουμε την ένταση”;

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Γκιουλέρ δήλωνε στις 16/8 για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ότι “σήμερα γίνεται καλύτερα κατανοητό πόσο δικαιολογημένη και αναγκαία ήταν η ‘ειρηνευτική επιχείρηση’”…»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This