Λεφτά για τα ΜΜΕ υπάρχουν! Μοιράζουν εκατομμύρια για την προβολή της ανακύκλωσης

Με διαδικασία εξπρές την ώρα που καιγόταν η Εύβοια

Must Read

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες κάνουν staycation μέσα στο διαμέρισμά τους γιατί ο μισθός τους φτάνει οριακά για ενοίκιο και σούπερ μάρκετ, την ώρα που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη δημόσια υγεία και βλέπουν τα δάση και τις περιουσίες τους να καίγονται εξαιτίας της έλλειψης πυροσβεστικών μέσων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!

Όπως αποκαλύπτουν οι datajournalists.gr, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) ετοιμάζεται να δώσει 10.000.000 ευρώ σε ΜΜΕ στις αρχές Αυγούστου την ώρα που η Εύβοια είχε τυλιχτεί ξανά στις φλόγες. Ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να αυξηθεί κατά 50% ή και 100% αναφέρει το ρεπορτάζ.

Έγκριση Επικοινωνιακού Προγράμματος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση, και εν γένει την κυκλική οικονομία για τα έτη 2024-2026 ».

Συγκεκριμένα αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση με τίτλο: «Έγκριση Επικοινωνιακού Προγράμματος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση, και εν γένει την κυκλική οικονομία για τα έτη 2024-2026 ».

ΡΓ5Ο46Ψ8ΟΖ-2ΨΒ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για μια διαδικασία εξπρές καθώς, η σχετική εισήγηση της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΑΝ, Αλεξάνδρας Τόγια, παλαιάς συνεργάτιδας της Ντόρας Μπακογιάννη, είχε κατατεθεί μόλις λίγο νωρίτερα, στις 29 Ιουλίου 2024.

Με βάση την εισήγηση, λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε «ομόφωνα»:

  • Την προετοιμασία του τεύχους ενός ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων (τεχνικές προδιαγραφές, φυσικό αντικείμενο και χρονοδιάγραμμα) για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες του Οργανισμού για τα επόμενα έτη.
  • Την έγκριση του επικοινωνιακού προγράμματος για τα έτη 2024-2026, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000€ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, ήτοι 9.920.000€ – Την υποβολή του επικοινωνιακού προγράμματος 2024-2026 προς έγκριση στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) της Προεδρίας της Κυβερνήσεως, Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης, Τμήμα Εποπτευόμενων Φορέων και Επικοινωνιακών Δράσεων της ΓΓΕΕ και την καταχώρηση των ποσών της διαφημιστικής δαπάνης στην εφαρμογή «ΠΑΣΙΘΕΑ» του Ιστότοπου της ΓΓΕΕ από την αρμόδια Δ/νση.
    Περιλαμβάνεται αναλυτικά η κατανομή των εξόδων τα οποία σχεδόν μοιράζονται ανάμεσα σε εκείνα του σχεδιασμού-παραγωγής τα οποία κατευθύνονται στις αντίστοιχες εταιρείες και σε εκείνα που θα λάβουν τα μέσα ενημέρωσης για να καταχωρίσουν αυτό το υλικό.

Οπως αναφέρεται:

  • Θα δοθούν 3.844.000 ευρώ για ενέργειες υποστήριξης του ΕΟΑΝ, «σχεδιασμού και υλοποίησης όλων των προτεινόμενων Δράσεων (δημιουργικές εργασίες, ανανέωση και διαχείριση ιστοσελίδας, εκδηλώσεις, έρευνες κοινού, πλάνο ΜΜΕ, ψηφιακό πλάνο). Μέσα από αυτά τα χρήματα θα αμοιφθεί και η «ομάδα έργου διαχείρισης και υλοποίησης δράσεων επικοινωνίας».
  • Προβλέπεται όμως και ξεχωριστό κονδύλι 124.000 ευρώ για «Σχεδιασμό Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Σχέδιο Δράσεων»
  • Στα παραπάνω, όμως, δεν περιλαμβάνονται οι παραγωγές έντυπου, ηλεκτρονικού, οπτικοακουστικού και λοιπού ενημερωτικού υλικού – διαφημιστικών υλικών για τα οποία προβλέπεται ξεχωριστό ποσόν 620.000 ευρώ
  • Για την προβολή «σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & διαδίκτυο (όπως YouTube, google)» το κονδύλι είναι 992.000 ευρώ
  • Για την «υλοποίηση εκδηλώσεων πληροφόρησης, ενημέρωσης και προβολής» άλλα 620.000 ευρώ

Το συνολικό κονδύλι που μένει για «Προβολή σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» είναι 3.720.000 ευρώ το οποίο κατανέμεται ως εξής:

  • Προβολή σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλαδικής Εμβέλειας, 954.800 ευρώ
  • Προβολή σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς Περιφερειακής Εμβέλειας, 409.200 ευρώ
  • Προβολή σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Πανελλαδικής Εμβέλειας, 434.000 ευρώ
  • Προβολή σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Περιφερειακής Εμβέλειας, 186.000 ευρώ
  • Προβολή σε έντυπα Πανελλαδικής Εμβέλειας, 520.800 ευρώ
  • Προβολή σε έντυπα Πανελλαδικής (ενδεχομένως είναι λάθος και εννοεί Περιφερειακής)
    Εμβέλειας, 223.200 ευρώ
  • Προβολή σε ιστοσελίδες, 992.000 ευρώ

Η ανακύκλωση, λοιπόν, ετοιμάζεται να ζήσει «μέρες δόξας» έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο και αυτό θα συμβεί χάρη στο ταμείο του ΕΟΑΝ που γεμίζει με έσοδα ασχέτως του αν δεν έχει να επιδείξει κάποιο χειροπιαστό έργο. Τα έσοδα προέρχονται κυρίως:

Από το τέλος που πληρώνουμε κάθε φορά που αγοράζουμε μια πλαστική σακούλα και χρεωνόμαστε με 9 λεπτά του ευρώ. Υπολογίζεται ότι μόνο από τις πλαστικές σακούλες συγκεντρώνονται ετησίως 10 εκατομμύρια τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τους DJ, από τα τέλη που χρεωνόμαστε, όταν χρησιμοποιούμε συσκευασίες μιας χρήσης για τον καφέ ή το φαγητό (πλαστικά ποτηράκια, περιέκτες μιας χρήσεως) αν και δεν είναι δεδομένο ότι τα έσοδα αυτά όντως καταλήγουν στον ΕΟΑΝ λόγω έλλειψης ελέγχων

Από την «ένεση» των 129 εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΑΝ που δόθηκε από την κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, έναντι του τέλους ταφής που χρεώνεται στους δήμους επειδή θάβουν τα σκουπίδια τους και δεν τα ανακυκλώνουν όπως έγραψαν πρόσφατα οι Data Journalists.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This