Μητσοτάκης: Κυνικός και προσβλητικός προς την κοινωνία

Ντόμινο λαθών

Must Read

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης παραμένει αμετανόητος αλλά και ότι δεν διδάσκεται, βυθισμένος μέσα στην αλαζονεία και την αμετροέπειά του, από τα λάθη του. Και όχι μόνο δεν διδάσκεται, αλλά διαπράττει και το ένα μετά το άλλο. Κάτι σαν ντόμινο, δηλαδή…

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την προσεχή Τρίτη την περιοχή της Πεντέλης που κάηκε στις αρχές της εβδομάδας, μαζί με την υπόλοιπη βορειοανατολική Αττική, εντάσσεται ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε αρχικά ότι το να διακόψει για λίγο τις διακοπές του στα Χανιά και να έρθει στην Αθήνα για να δώσει το επικοινωνιακό και μόνο «παρών» στις συσκέψεις στο κέντρο της Πολιτικής Προστασίας ήταν αρκετό.

Αυτό το λάθος συμπληρώθηκε στη συνέχεια και από άλλα. Παρέμεινε για περίπου τρεις ημέρες άφωνος και, όταν η καταστροφή στο κύριο μέτωπο είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, έκανε την «εμφάνισή» του μόνο στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, με τις σχετικές φωτογραφίες, αποφεύγοντας έστω και να πλησιάσει τις περιοχές που κάηκαν.

Για την ακρίβεια, δεν το τόλμησε, υπό τον φόβο των αποδοκιμασιών, όπως ήδη εκδηλώνονταν από τους αγανακτισμένους κατοίκους που έβλεπαν τις περιουσίες τους, απροστάτευτες, να καταστρέφονται και τις ζωές τους να κινδυνεύουν.

Θεωρώντας, λοιπόν, ότι έπραξε το (επικοινωνιακό πάντα) «καθήκον» του, ο πρωθυπουργός τελείωσε άρον άρον -εν είδει αγγαρείας- με αυτές του τις υποχρεώσεις και επέστρεψε στα Χανιά για να συνεχίσει τα μπάνια του.

Το επόμενο λάθος του ήταν ότι έκανε από εκεί -σε εντελώς προστατευμένο περιβάλλον- δηλώσεις για την τραγωδία, υποβαθμίζοντας τις διαστάσεις και τις συνέπειές της για τον κόσμο, αλλά και για το περιβάλλον, ολόκληρο το Λεκανοπέδιο και τη ζωή σε αυτό.

Το να αναλάμβανε τις ευθύνες που του αναλογούν ύστερα από πέντε χρόνια στην πρωθυπουργία ως επικεφαλής του περίφημου «επιτελικού κράτους» θα ήταν μια πολυτέλεια τούτων δοθέντων, αλλά, εάν μη τι άλλο, όφειλε να μην είναι τόσο κυνικός και ανάλγητος, τόσο προσβλητικός προς την κοινωνία, κάνοντας λόγο για «λίγους που επλήγησαν», προσποιούμενος ότι τα πήγε καλά, παρά τις «δυσκολότερες συνθήκες», η κυβέρνησή του.

Η αλυσίδα των λαθών δεν σταμάτησε. Με χρονοκαθυστέρηση έγινε αντιληπτό στο σύστημα εξουσίας που περιβάλλει τον κ. Μητσοτάκη ότι η οργή του κόσμου φουντώνει, καθώς μετά την καταστροφή ακολούθησε και η περιφρόνηση.

Για τον πρωθυπουργό -που ανέκαθεν, άλλωστε, διέπρεπε ως… τουρίστας μακράς διαρκείας- οι διακοπές του είχαν προτεραιότητα. Και γι’ αυτό επέλεξε να τις συνεχίσει κανονικά, μεταθέτοντας την επίσκεψη -που έπρεπε να είχε κάνει στα καμένα από την πρώτη στιγμή- για την προσεχή Τρίτη. Μία ολόκληρη εβδομάδα μετά, δηλαδή…

Αν, πάντως, πιστεύει ότι και με αυτή τη μεθόδευση θα έχουν αμβλυνθεί έως τότε ο θυμός και η αγανάκτηση των «λίγων πολιτών που επλήγησαν», θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι έκανε ακόμα ένα λάθος

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ποιών λαθών ,βρε ανόητοι συντάκτες τού άρθρου;;;;;; Τό ότι τον είχαν όλοι για ηληθιο στήν ίδια του τήν οικογένεια δεν τό ξέρετε:;;;; Δεν τό ξέρετε ότι για αυτό ακριβώς το μοναδικό του προσόν τόν διάλεξαν όι εγχώριοι ολιγαρχίες για νά κάνουν τήν “δουλειά” τους πού είναι νά μαζεύουν χρήματα, και έχουν γραμμένους τους ιθαγενείς και τήν Ελλάδα;;;;;; Τί στο διάολο, πού ζείτε;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This