«Ξέφυγε η φωτιά» είπε ο Μητσοτάκης και το έβαλε στα πόδια – «Παραιτήσου» φώναζαν οργισμένοι οι πολίτες στην Πεντέλη

Must Read

Σχεδόν τρέχοντας έφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την σύσκεψη στην Πεντέλη για την αυτοψία και το σχέδιο αποκατάστης των πυρόπληκτων περιοχών της βορειοανατολικής Αττικής που έγινε στάχτη μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στον Βαρνάβα.

Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος πολιτών που υποδέχτηκε με γιουχαΐσματα και συνθήματα τον πρωθυπουργό, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κάνει κλοιό προκειμένου να μην τους επιτρέψουν να τον πλησιάσουν. «Δολοφόνοι, είστε δολοφόνοι» φώναζε ο κόσμος , ενώ άλλοι καλούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έλεγε ότι είναι ικανοποιημένος από την αντίδραση του μηχανισμού της Πολιτικής προστασίας, είπε ότι «αυτή η φωτιά ξέφυγε» και ότι «είμαστε εδώ να συζητήσουμε την αποκατάσταση και κάλυψη ζημιών».

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο ίδιος τα δήλωσε σήμερα ότι δεν γίνεται να είναι ικανοποιημένοι, ενώ επέμενε στο αφήγημα της προόδου: «Έχουμε κάνει βήματα προόδου αλλά δε μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν κάτι δεν πήγε καλά».

«Πρέπει να τρέξουμε γρήγορα» υποστήριξε προκειμένου να αποκατασταθούν οι πυρόπληκτοι, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και έργα αναδάσωσης. Επανέλαβε δηλαδή αυτολεξεί το γνωστό «τροπάριο» μετά από κάθε καταστροφή για την οποία η κυβέρνησή του δεν φρόντισε να προλάβει.

Σύμφωνα με όσα τόνισε «πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα στα ρέματα, ειδικά σε Πεντέλη Βριλήσσια Χαλάνδρι» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει γρήγορα η αποκατάσταση για να… αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών.

Συνέδεσε τη φωτιά με τα ακαθάριστα οικόπεδα

Από τη διάσκεψη δεν έλειψε η μετάθεση ευθυνών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνδέει την καταστροφική φωτιά με τα ακαθάριστα οικόπεδα: «Ο καθένας πρέπει να κάνει το δικό του έργο και αυτό φάνηκε από τα στοιχεία που μας παρουσιάστηκαν. Τα κάναμε όλα τέλεια; Προφανώς όχι. αλλά πρέπει να στηρίξουμε το πρόγραμμα των καθαρισμών» δήλωσε.

Βέβαια, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Έχουμε Τοξικότητα και πόλωση από την αντιπολίτευση αλλά οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Εμείς προχωράμε μπροστά».




Το σχέδιο 10 σημείων για την Αττική

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στην Αττική μετά την καταστροφική πυρκαγιά, προβλέπει σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη:




  • Άμεσα ξεκίνησαν καθαρισμοί στο πλαίσιο του προγράμματος anti-nero και της έκτακτης επιχορήγησης του υπουργείου Εσωτερικών προς τους πυρόπληκτους δήμους όλων των δημόσιων χώρων (πάρκα, άλση, δρόμοι, πεζόδρομοι) εντός των οικισμών που εισέβαλε η φωτιά.
  • Από σήμερα, Τρίτη (20/8) είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων πρώτης αρωγής από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.
  • Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τους δήμους θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες έως το τέλος Αυγούστου του ειδικού προγράμματος «πρασινίζω τον κήπο μου – πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των ιδιωτικών κήπων που έχουν καεί, με fast track διαδικασίες σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες.
  • Η κυβέρνηση αναθέτει στον ΟΦΥΠΕΚΑ και στις δασικές υπηρεσίες την εκπόνηση και παρουσίαση έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ειδικού σχεδίου για την αντιπυρική προστασια και την ανάταξη των δασών και των ρεμάτων της Αττικής.
  • Ταυτόχρονα, συμβασιοποιούνται ήδη με πόρους του ΤΑΑ και φορεα υλοποίησης το ΤΑΙΠΕΔ και τις δασικές υπηρεσίες, αναδασώσεις σε 58.340 στρέμματα στην Αττική μέσω του προγράμματος Antinero.
  • Υλοποιούνται και θα παρουσιαστούν τις προσεχείς εβδομάδες ολοκληρωμένες διαχειριστικές μελέτες για όλα τα δάση και τους ορεινούς όγκους της Αττικής, συνολικής επιφάνειας 1,4 εκ. στρεμμάτων με στόχο από την επόμενη αντιπυρική περίοδο να οριστούν δασικοί συνεταιρισμοί ως διαχειριστές των δασών στο πλαίσιο της δασικής Μεταρρυθμισης.
  • Εκπονούνται αντιπυρικές μελέτες για όλη τη χώρα συνολικής επιφάνειας 42 εκ. Στρεμμάτων.
  • Εκπονούνται για πρώτη φορά τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης Κ. Δοξιάδης που ενσωματώνουν ειδικές προβλέψεις για την προστασία των οικιστικών ζωνών που γειτνιάζουν με δάση από τους κινδύνους της κλιματικής κρίσης και των πυρκαγιών.
  • Συνολικά διατίθενται πέραν των 2,1 δις ευρώ για την αναβάθμιση των συστημάτων και των υποδομών της πολιτικης προστασίας και περίπου 1 δις ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για την προστασια και διαχειριση των δασών μας.
  • Ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου, αναβαθμίζεται και ενισχύεται με πρόσθετα εποπτικά εργαλεία, δυνατότητες ελέγχων και κυρώσεων, η πολιτική για τους καθαρισμούς οικοπέδων.

Δείτε επίσης:

Ξέσπασμα οργής κατά του Μητσοτάκη στην Πεντέλη!

Άνοιξε η πλατφόρμα για αποζημίωση των πυρόπληκτων της ανατολικής Αττικής – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι κάποιοι από το 41% που κάηκαν. Οι υπόλοιποι θα περιμένουμε υπομονετικά τη σειρά μας. Θα φροντίσει και για μας η κυβέρνηση του Κούλη

  2. Το πλήθος ήταν υποκινούμενο, από τον ΣΎΡΙΖΑ Χαλανδρίου και Βριλησσίων. Καθόλου αυθόρμητη η σημερινή συγκέντρωση. Δεν πήγα μόνο και μόνο επειδή την οργάνωσε ο ΣΎΡΙΖΑ. Όχι να με καθοδηγούν, οι φονιάδες της Ραφήνας, του Μαραθώνα και αυτοί που προκάλεσαν το ολοκαύτωμα στο Μάτι, με τους 105 νεκρούς συμπολίτες μας. Δεν ψηφίζω ούτε την Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΎΡΙΖΑ. Μόνο άκρα δεξιά.

  3. Ναι δυστυχώς σε αυτή είναι η πραγματικότητα στην χώρα μας για αυτό είμαστε σε αυτά τα χάλια. Ένας παλιός δημοκρατικός πολίτης έλεγε””όποιος ψηφίζει ΝΔ είναι είτε πλούσιος είτε λαμόγιο ή ηλίθιος ανεγκεφαλος.!! Όσοι λοιπόν ψηφίζετε ΝΔ διαλέξτε σε ποια κατηγορία ανήκετε!! Διότι δεν μπορεί αυτή η παράταξη να καταστρέφει την χώρα μας και να εξαθλιωνει τούς πολίτες της και εκείνοι να τους ψηφίζουν ξανά.

  4. Όσο και να διαμρτύρονται οι πολίτες, θα υπάρχουν πάντα αρκετοί διαφθαρμένοι συμπολίτες τους που θα ψηφίζουν την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΔ.

    Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που ταπεινώθηκε και μετατράπηκε σε μικρό κόμμα, ασε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που κοντεύει να διαλυθεί, η ΝΔ αποδεικνύει ΠΟΙΟΣ ΟΝΤΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ:

    Ένα τσούρμο πλιατσικολόγοι και οι διεφθαρμένοι ψηφοφόροι τους που ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    Είναι οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This