Ντόμινο υποχωρήσεων έναντι της Άγκυρας

Για εθνικό ναυάγιο πρόκειται...

Must Read

Όπως ενός κακού μύρια έπονται, έτσι και οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας διαδέχονται η μία την άλλη, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το εάν και πού πρόκειται, τελικώς, να σταματήσουν.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ένας μήνας από την προηγούμενη «πολιορκία» της Κάσου από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία, που έφτασαν ανενόχλητα στα 6 ναυτικά μίλια, και χθες σημειώθηκαν υποτροπή και μια νέα μίνι κρίση. Μόλις το ιταλικό σκάφος «IEVOLI RELUME» πήγε στην περιοχή για την πόντιση καλωδίων, τουρκική φρεγάτα έκανε αμέσως την απειλητική εμφάνισή της, με αποτέλεσμα να αρχίσει ένα νέο θρίλερ μέσα στην ελληνική ΑΟΖ.

Δεν στερείται σημασίας το γεγονός ότι η Τουρκία προχωρά σε αυτήν την «επικαιροποιημένη» επίδειξη ισχύος ένα μόλις εικοσιτετράωρο ύστερα από τη γνωστοποίηση της νέας συμφωνίας που έκανε η Άγκυρα με το καθεστώς της Λιβύης, για να «εμβαθύνουν» κι άλλο τη «συνεργασία» τους, στο πλαίσιο του γνωστού τουρκολιβυκού συμφώνου του 2019.

Γιατί αυτή η «σύμπτωση» κάθε άλλο παρά μόνο χρονική μπορεί να θεωρηθεί; Όταν εκδηλώθηκε το προηγούμενο περιστατικό, η τουρκική κυβέρνηση (από την οποία ολοένα συχνότερα μαθαίνουμε, δυστυχώς, τι συμφωνείται στα παρασκήνια με τους κ. Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη), άφησε να διαρρεύσει ότι η Αθήνα είχε αναγνωρίσει πως η θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κάσο ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, ζητώντας άδεια για τις εργασίες.

Όσο κι αν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ψέλλισε κάτι ως διαψεύσεις, η Άγκυρα πανηγυρίζει έκτοτε ότι με αυτή την κίνηση η Αθήνα αποδέχθηκε το (παράνομο) τουρκολιβυκό μνημόνιο, φροντίζοντας με την εκ νέου αποστολή της φρεγάτας της στην περιοχή να επικυρώσει το διαμορφωμένο στα δικά της μέτρα και σταθμά status. Και με δεδομένο ότι το ιταλικό σκάφος κινείται αυστηρά εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων χωρίς να «παραβιάζει» τα «όρια» του τουρκολιβυκού συμφώνου, προφανώς οι Τούρκοι ξέρουν τι λένε

Εάν απαριθμήσει παράλληλα κανείς τις (μικρότερες ή μεγαλύτερες) προκλήσεις της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, θα μπορούσε να γράψει, ενδεχομένως, έναν τόμο ολόκληρο. Ακόμα και η απαγόρευση για την τέλεση της θείας λειτουργίας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο -που, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μάλιστα, θα έχει και μόνιμο χαρακτήρα– έχει τη δική της συγκλονιστική σημειολογία.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επαΐων ή ειδικός αναλυτής για ν’ αναρωτηθεί πώς γίνεται να μας μιλούν από τη μία πλευρά για «ήρεμα νερά» κι από την άλλη να συμβαίνουν και να κλιμακώνονται όλα αυτά. Η απάντηση είναι ότι αυτά τα λεγόμενα «ήρεμα νερά» δεν στηρίζονται καν σε ισότιμη βάση.

Και η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι το τίμημα που καλείται να καταβάλει η Ελλάδα γι’ αυτά είναι οι διαρκείς υποχωρήσεις, που αγγίζουν ολοένα πιο πολύ τον πυρήνα της κυριαρχίας μας. Για εθνικό ναυάγιο πρόκειται, επομένως, το οποίο, ό,τι και να μεθοδεύσουν, δεν θα μείνει ατιμώρητο

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Νέα Δημοκρατία = Εσχάτη Προδοσία

    Δεν είναι ναυάγιο, είναι προμελετημένο έγκλημα από την συμμορία δεξιών, πατρίδοκάπηλων, και σημιτικών που πήραν την εξουσία μετά την ψήφο δυόμιση εκατομμυρίων διεφθαρμένων και πολιτικά ανόητων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This