Η κυβέρνηση παραχώρησε το Αιγαίο στην Τουρκία;

Χωρίς κανένα κυβερνητικό σχόλιο, οι σχετικές ειδήσεις εξαφανίστηκαν από τα συστημικά ΜΜΕ - Η Άγκυρα επιτηρεί την παραμικρή κίνηση του ιταλικού ερευνητικού που διενεργεί έρευνες για την πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου

Must Read

Άκρα του τάφου σιωπή περιβάλλει τις αντιδράσεις της Αθήνας ως προς τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο και τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετική γραμμή απέναντι σε κάθε ελληνική πρωτοβουλία στο αρχιπέλαγος.

  • Από τον Νίκο Σταυρουλάκι, εφημερίδα «δημοκρατία»

Η Άγκυρα επιτηρεί την παραμικρή κίνηση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους «Ievoli Relume» που διενεργεί έρευνες για την πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου διασύνδεσης ΕλλάδαςΚύπρου, δυναμιτίζοντας το καλό κλίμα που επιδιώκει να παρουσιάσει η κυβέρνηση, αποπροσανατολίζοντας την ελληνική κοινή γνώμη από την ουσία των ανυπέρβλητων προβλημάτων με την Τουρκία.

Οι αποκαλύψεις για την παρουσία της τουρκικής φρεγάτας «F-493 TCG Gelibolu», που παρακολουθούσε τα προηγούμενα 24ωρα τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους νοτίως της Κάσου, και του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που πετούσε πάνω από την περιοχή των ερευνών, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ., αλλά και τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, δεν προκάλεσαν την παραμικρή κυβερνητική αντίδραση.

Το Μαξίμου, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΥΠΕΞ απαξίωσαν το οιοδήποτε σχόλιο. Ταυτόχρονα, ως διά μαγείας, οι σχετικές ειδήσεις εξαφανίστηκαν και από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Αφωνία επικρατεί και ως προς το εάν η Αθήνα έχει αποδεχθεί τελικά σιωπηρά το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο η ελληνική πλευρά έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν «παράνομο». Μεμονωμένες φωνές από το κυβερνητικό στρατόπεδο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την «αφέλεια» με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εντεινόμενη τουρκική απειλή.

Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Σωτήρης Σέρμπος, σε χθεσινή παρέμβασή του στον τηλεοπτικό Σκάι, τόνισε ότι στην ελληνική πλευρά κυριαρχεί «έλλειμμα στρατηγικής», με το Μέγαρο Μαξίμου να καλλιεργεί υπερβολικές προσδοκίες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας» σημείωσε ο καθηγητής Σέρμπος.

Για τις μελλοντικές κινήσεις του ιταλικού σκάφους δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, υπό την έννοια ότι το εγκεκριμένο και χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου δεν μπορεί να ανακοπεί εξαιτίας των τουρκικών ανυπόστατων αιτιάσεων. Εννοείται ότι το έργο δεν μπορεί να συνεχιστεί όσο το ιταλικό ερευνητικό παραμένει «φυλακισμένο» στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως επιθυμεί η Άγκυρα.

Η πολιτική της υποχωρητικότητας σε όλα έχει αποθρασύνει την τουρκική πλευρά, που υπερασπίζεται με ολοκληρωτικό τρόπο το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Τουρκία εγείρει προσχηματικά εμπόδια, καθώς αντιλαμβάνεται τις μείζονες στρατηγικές διαστάσεις του σημαντικού αυτού έργου υποδομής που θα συνδέει ενεργειακά την Ελλάδα με την Κύπρο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το ελεγε και ο πατερας του Κουλη οτι το Αιγαιο πρεπει να το μοιρασουμε με τους Τουρκους.Γιαυτο και ο Κουλης εκανε τη μοιρασια μυστικα με τον ελληνικο λαο σε μονιμη νιρβανα.Παραβιαζουν καθημερινα τα ελληνικα χωρικα υδατα και ο Κουλης μουγκα στη στρουγκα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This