Πρωτοφανές γεγονός η απόλυτη σιωπή για τα γεγονότα στην Κάσο

Must Read

Η πλήρης απαξίωση παροχής οποιασδήποτε διευκρίνισης είτε πληροφόρησης στον λαό για τις γενικότερες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα γεγονότα στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου συνιστά πρωτοφανές γεγονός στη γνωστή ιστορική διαδρομή της χώρας.

  • Από τον Νίκο Σταυρουλάκι

Η απόλυτη σιωπή στα αρμόδια κέντρα (Μαξίμου, ΥΠΕΞ, ΥΠΕΘΑ) για όσα καταγγέλλονται ότι συμβαίνουν στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κάσου, όπου το ιταλικό ερευνητικό σκάφος «Ievoli Relume» πραγματοποιεί έρευνες για την πόντιση υποβρυχίου καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας (Κρήτης) – Κύπρου, αν δεν είναι παντελής αγνόηση της κοινής γνώμης, σηματοδοτεί το μέγεθος της μυστικής διπλωματίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο για τα ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με νεότερη χθεσινή Οδηγία προς Ναυτιλλομένους (NAVTEX) που εκδόθηκε από τον Σταθμό του Ηρακλείου, το «Ievoli Relume» συνεχίζει τις εργασίες του στην περιοχή. Η νέα NAVTEX υπ. αριθμ. 847/24 ειδοποιεί ότι το ιταλικό σκάφος ενεργεί έρευνες για την πόντιση υποβρύχιου καλωδίου από 25/8 έως 28/8 εντός των Ελληνικών Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) προειδοποιώντας τους ναυτιλλομένους να τηρούν απόσταση ασφαλείας ενός ν. μιλίου.

Συμπτωματικά, η ελληνική NAVTEX λήγει την παραμονή της σύγκλησης του άτυπου συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. (29/8) στις Βρυξέλλες, όπου με πρωτοβουλία της Κύπρου έχει προσκληθεί να παρακαθίσει και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν.

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This