Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ΔΕΘ

Must Read

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται (27/08) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου έχει συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Α’ και Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.




 

Η σημερινή επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει και ένα προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της ΔΕΘ, θα κινηθεί σε δύο άξονες. Αφενός θα συναντήσει τους παραγωγικούς – επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος με στόχο να έχει μια παραγωγική συζήτηση μαζί τους.

 

Αφετέρου, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο επτά υπουργών θα παρουσιάσει στις 11.00 στο Μέγαρο Μουσικής την Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την ψηφιακή πλατφόρμα για τα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης erga.gov.gr.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη – σε όλα τους τα στάδια – συνεπώς αυξάνεται η λογοδοσία προς τους πολίτες και η διαφάνεια, ενώ θα αποτυπώνεται και ο στόχος της διπλής σύγκλισης, της σύγκλισης δηλαδή της Ελλάδας με την Ευρώπη και της περιφέρειας με την Αττική.




 

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα των έργων της Θεσσαλονίκης, το Μετρό και η έναρξη λειτουργίας του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής προσοχής, καθώς η βασική γραμμή του έργου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία εντός του Νοεμβρίου 2024. Στα οδικά έργα ξεχωρίζει το FlyOver, ενώ στον τομέα της επιχειρηματικότητας προχωρά η ανάπλαση της ΔΕΘ.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This