Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ΔΕΘ – Υποσχέθηκε μετρό στις 30 Νοεμβρίου

Must Read

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται (27/08) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου έχει συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Α’ και Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.




 

Η σημερινή επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει και ένα προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της ΔΕΘ, θα κινηθεί σε δύο άξονες. Αφενός θα συναντήσει τους παραγωγικούς – επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος με στόχο να έχει μια παραγωγική συζήτηση μαζί τους.

 

«Στις 30 Νοεμβρίου 2024 παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης»

Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο κοινό στις 30 Νοεμβρίου του 2024 υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη, από το πρωί της Τρίτης, για συναντήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας «erga.gov.gr» – μια εφαρμογή όπου οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία ολοκλήρωσης ενός έργου της περιοχής τους – ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο κοινό στις 30 Νοεμβρίου του 2024 και πρόσθεσε: «Δεν θα εγκαινιαστεί, αλλά θα παραδοθεί την 30η Νοεμβρίου. Σε 95 μέρες από τώρα. Οπότε το ρολόι δουλεύει αντίστροφα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, καμία κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει τόσα έργα υποδομής στην πόλη.

«Αυτά τα οποία λέμε μπορούμε να τα υλοποιήσουμε και τα έργα το αποδεικνύουν» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει σύντομα το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο.

«Η Θεσσαλονίκη εντός της επόμενης τετραετίας θα έχει το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο και το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο στη χώρα, σε συνδυασμό με σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης σε όλες τις κτιριακές μας υποδομές, σε τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, σε Κέντρα Υγείας. Ουδέποτε είχαμε ένα τέτοιο σχέδιο ανάταξης των υποδομών του ΕΣΥ, όπως αυτό το οποίο υλοποιείται από αυτή την κυβέρνηση. Και επειδή πολλά από αυτά τα έργα είναι έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, έχουν και πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά θα δουν μια σημαντικότατη αλλαγή στις υποδομές των υφιστάμενων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες» υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης.

Για τον οδικό άξονα Flyover τόνισε ότι ο στόχος είναι να παραδοθεί την Άνοιξη του 2027, πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This