Οι πυροσβέστες ζητούν συνάντηση με τον Μητσοτάκη: «Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές μας»

«Και 17.500 πυροσβέστες... και υπερεργασία και μάλιστα μη αμειβόμενη δεν συνάδουν!!»

Must Read

Ανακοίνωση κόλαφο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών κατά της ηγεσίας του ΠΣ για την εξαντλητική υπερεργασία, με την οποία ζητά συνάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα κακώς κείμενα στον κλάδο τους. Η ΠΟΕΥΠΣ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη επιφυλακή και στρέφεται αναφανδόν εναντίον των επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

Αφορμή η απόφαση του αρχηγού, Θεόδωρου Βάγια, να θέσει τους πυροσβέστες σε καθεστώς γενικής επιφυλακής τις προηγούμενες ημερες ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές ήταν στο επίπεδο 2. Η ΠΟΕΥΠΣ υπερτονίζει την «προκλητικά συνεχιζόμενη, εξαντλητική και ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα, υπερεργασία».

Η ανακοίνωση

«Λίγες μόνο ώρες αφότου έληξε η μερική επιφυλακή στις περισσότερες υπηρεσίες της Επικράτειας και ενώ στις περισσότερες Περιφέρειες σύμφωνα με τη Γ.Γ.Π.Π. και τον χάρτη επικινδυνότητας που εκδόθηκε στις 26/8 και αφορούσε την 27/8, επικρατούσε δείκτης επικινδυνότητας 2 και 3, στις 27-8-2024 και με την επίκληση πολλαπλών συμβάντων σε όλη την χώρα, εκδώσατε σύμφωνα με την 4265 Φ.216.10/27-8-2024 Διαταγή σας μέσω Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ., μερική επιφυλακή αλλά με την ταυτόχρονη απαίτηση να επανδρωθούν όλα τα οχήματα των υπηρεσιών πράγμα που συνεπάγεται αυτόματα γενική επιφυλακή!

Η εν λόγω επάνδρωση συνιστάται σε καθεστώς γενικής επιφυλακής (3ο στάδιο) και ουδεμία σχέση έχει με τα προβλεπόμενα του 2ου σταδίου ετοιμότητας!

Κύριε Αρχηγέ ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά (και επικίνδυνα) αρμενίζετε!

Με άλλα λόγια το έχετε παρακάνει στο να γράφετε στα παλιά σας παπούτσια τη νομιμότητα, προκειμένου να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από τη “στραβή” που μπορεί να προκύψει από την ανεπάρκεια του σχεδιασμού σας και την απουσία συγκεκριμένης και στοχευμένης πολιτικής για την πρόληψη από τις φυσικές καταστροφές.

Η παρανομία σας προφανής και με δόλο.

Η προκλητικά συνεχιζόμενη, εξαντλητική και ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την ίδια τη σωματική του ακεραιότητα, υπερεργασία του Έλληνα Πυροσβέστη καθιστά εσάς και ολόκληρη τη φυσική ηγεσία υπεύθυνους που με αποφάσεις άνευ λογικής, ανθρωπισμού και επαγγελματισμού θέτετε σε σίγουρο κίνδυνο την ζωή των συναδέλφων μας!

Άλλωστε το μαρτυρούν οι δεκάδες και φέτος τραυματισμοί πυροσβεστών και ευτυχώς που δεν έχουμε θρηνήσει και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Η Ομοσπονδία μας δεν έχει άλλο δρόμο να ακολουθήσει πέραν από αυτόν της προάσπισης των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων με κάθε τρόπο.

Για να προλάβουμε τα χειρότερα σας καλούμε να αφουγκραστείτε άμεσα και ενσυναίσθητα τη φωνή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση των πυροσβεστών μας.

Πατριωτικό καθήκον δεν είναι μόνο η κατάσβεση των πυρκαγιών με όποιο κόστος αλλά είναι και η ασφαλής επιστροφή των συναδέλφων μας στο σπίτι και τις οικογένειες τους και όχι η συνεχιζόμενη, τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο, σωματική, ψυχική και πνευματική τους καταπόνηση!

Υ.Γ.: Και 17.500 πυροσβέστες… και υπερεργασία και μάλιστα μη αμειβόμενη δεν συνάδουν!! Αποφασίστε είμαστε πολλοί ή λίγοι τελικά;»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This