Σκάνδαλο! Βάζουν «τρικλοποδιά» στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και «θάβουν» την πρόταση των ΗΠΑ για επενδύσεις 2 δισ. ευρώ

Οργή των ΗΠΑ - Θα στραφούν σε Τουρκία ή Αλβανία αν συνεχιστεί ο εμπαιγμός από την ελληνική πλευρά - Τι κάνει ο Μητσοτάκης που έταζε ανάταση για τα ΕΑΣ;

Must Read

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη για την πρόταση των ΗΠΑ στην Ελλάδα που θα δώσει ανάσα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, ωστόσο κύκλοι της κυβέρνησης φαίνεται ότι βάζουν «τρικλοποδιά» σε αυτή την ευκαιρία, με κίνδυνο να ωφεληθούν τελικά οι Τούρκοι ή Αλβανοί. 

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Μαζανίτης στο enikos.gr, οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει νέα επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, πιέζοντας να προχωρήσει η παραγωγή 1 εκατομμυρίου βλημάτων για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Η επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ, μια επένδυση θα δώσει ανάταση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ωστόσο οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμα θετική απάντηση!

Σύμφωνα με το enikos.gr η επιστολή έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς και στα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με τους Αμερικάνους να επισημαίνουν μέσω της Πρεσβείας την στρατηγική, αμυντική και βιομηχανική συνεργασία.

Όπως αναφέρεται στην πρόταση με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για άμεση έναρξη παραγωγής βλημάτων 155mm (προετοιμασία του κορμού M107 των βλημάτων πριν την γόμωση, γόμωση των κορμών με ΤΝΤ, εκτέλεση ακτινογραφικού ελέγχου, βαφής και επισημάνσεων και συσκευασία των παραγόμενων βλημάτων), προς κάλυψη αναγκών του Αμερικανικού Στρατού και άλλων χωρών – πλην ΕΕ).

Οι παραπάνω εργασίες εξασφαλίζουν όχι μόνο κερδοφορία για τα Αμυντικά μας Συστήματα αλλά και οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη. 

Η αφωνία της κυβέρνησης έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό και ήδη πολλοί βλέπουν σκοπιμότητες πίσω από την αδράνεια. «Την περίοδο που στην παγκόσμια αμυντική βιομηχανία κυριολεκτικά βρέχει λεφτά με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στην Μέση Ανατολή, είναι περίεργο πώς ορισμένοι στην Ελλάδα κρατούν… ομπρέλα, προκειμένου τα ΕΑΣ να εκτελέσουν ένα πολύ μικρό υποκατασκευαστικό έργο, με κάποιους επιχειρηματικούς κύκλους να τα θέλουν ως παραμάγαζό τους, μέσω του οποίου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευρωπαϊκές επιδοτήσεις» επισημαίνουν κύκλοι εργαζομένων που επικοινώνησαν με το enikos.gr.

Οργή των ΗΠΑ – Θα στραφούν σε Τουρκία ή Αλβανία αν συνεχιστεί ο εμπαιγμός

Σε επικοινωνία του μέσου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι φορείς δήλωσαν αναρμόδιοι και παρέπεμψαν στην κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, εκνευρισμός επικρατεί και στην πλευρά των ΗΠΑ, με πηγές να δηλώνουν ότι αν συνεχιστεί ο εμπαιγμός,  τότε θα αποσύρουν την πρόταση και θα στραφούν για την υλοποίησή τους προς εργοστάσια στην Τουρκία ή την Αλβανία!

Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτάσσει τον προφορικό διαγωνισμό για τη σύμβαση που έχει καταχωρηθεί στην κοινοπραξία Τσέχων – Σλοβάκων, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι κανείς δεν γνωρίζει που καταλήγουν τα συγκεκριμένα βλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκαλεί μεγάλη εντύπωση όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, το γεγονός ότι η πρόταση των ΗΠΑ που έχει κοινοποιηθεί και στο ΔΣ των ΕΑΣ δεν περιλαμβάνεται στην παρουσίαση των θεμάτων της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δευτέρας.

Η αδιαφορία και αποσιώπηση για την συγκεκριμένη πρόταση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ανάτασης της ελληνικής βιομηχανίας εξυγίανσης των ΕΑΣ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά είναι εν αγνοία του μητσοτάκη ??
    γιατί λέτε ”κύκλοι της κυβέρνησης’ και όχι ευθέως τον άμεσο υπεύθυνο
    τον πρωθυπουργό.
    Οι μιζαδόροι οι μαυραγοτίτες οι κλέφτες οι πολυεθνικές οι πετραιλεάδες
    οι απατεώνες όλα μα όλα τα καθάρματα κάνουν πάρτυ στη πλάτη του κοσμάκη
    με τον μητσοτάκη να αγοράζει ακίνητα. Πούλησε μισό σπίτι και αγόρασς 41…

  2. Αφού είναι όι ΗΠΑ πού θέλουν νά επενδύσουν και όχι ιδιώτης άρα δεν υπάρχει μίζα για τήν εγκληματική οργάνωση. Τί θέλετε δηλαδή, νά χαλάσουν τό όνομα. Και γράφετε ότι θά πάνε στήν Αλβανία ή στην Τουρκία τήν επένδυση. Δηλαδή αυτό γιατί τό γράφετε;;;για νά στεναχωρηθούν;;; Αφού τό είπαμε δεν υπάρχει μίζα, ας πάνε όπου θέλουν τί τούς νοιάζει αυτούς;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This