Με απειλές το νέο παραλήρημα Ερντογάν για την «Γαλάζια Πατρίδα»

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, που από κάποιους χαρακτηρίζεται «παραμύθι», μέχρι τέλους»

Must Read

Η ρητορική Ερντογάν δεν άλλαξε ποτέ ούτε βεβαίως η πολιτική και οι βλέψεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Αυτό επιβεβαιώνεται κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο πρόεδρος της γείτονος, ο οποίος δεν κρύβει τις προθέσεις του και δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται «ήρεμα νερά», επανέναρξη ελληνοτουρκικού διαλόγου, ΜΟΕ, διμερείς συναντήσεις και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά.

Στο καθιερωμένο, πλέον, παραλήρημα του Σαββάτου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» διανθισμένο με κεκαλυμμένες απειλές και ευθείες προειδοποιήσεις.

Στην ομιλία του προς αποφοίτους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Στις τάξεις των ναυτικών μας δυνάμεων θα προσθέσουμε 6 σύγχρονα υποβρύχια, τα οποία έχουν ανώτερες ιδιότητες σε σχέση με τα αντίστοιχα τους. Στο έργο μας ελπίζουμε να είμαστε μεταξύ των κορυφαίων χωρών στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα. Το τουρκικό Ναυτικό θα ανέλθει σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο. Βελτιωνόμαστε συνεχώς στα συστήματα αεράμυνας.

Κάποιοι μπορεί να δουν την “Γαλάζια Πατρίδα” σαν όνειρο. Μπορεί να υπάρχουν εκείνοι που νιώθουν άβολα με το όραμα της Τουρκίας σήμερα και αύριο. Δεν θα ακούσουμε τίποτε από αυτά.

Δεν θα εξετάσουμε τις ερμηνείες όσων βλέπουν την τουρκική εξωτερική πολιτική από την δυτική σκοπιά, αντί να την κοιτάξουν με επίκεντρο την Άγκυρα.

Ενισχύοντας τις σχέσεις μας με την Ανατολή, θα αναζητήσουμε τρόπους για να προωθήσουμε την βαθιά ριζωμένη συνεργασία μας με την Δύση».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Το να ρωτάς τι κάνει η Τουρκία στην Συρία, το Ιράκ ή το Κατάρ είναι μεγάλη αδικία για την ιστορία μας. Το να ρωτάς τι κάνουν οι Τούρκοι στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο ή την Λιβύη είναι παράνοια. Η Τουρκία δεν μπορεί απλώς να στρέψει την κατεύθυνσή της προς την Δύση. Η Τουρκία μπορεί να γίνει μια ισχυρή, ευημερούσα χώρα εάν βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ανατολή και την Δύση ταυτόχρονα. Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό θα βλάψει την Τουρκία.

Πρέπει να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας σε μια βάση κερδοφόρα. Πάντα ενεργούσαμε με αυτήν την λογική τα τελευταία 22 χρόνια. Καθορίσαμε την πολιτική μας όχι από το τι θα έλεγαν οι άλλοι, αλλά από το τι θα έλεγε το έθνος μας. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην “Γαλάζια Πατρίδα”, που από κάποιους χαρακτηρίζεται «παραμύθι», μέχρι τέλους. Ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα της Τουρκίας θα το εφαρμόσουμε με επιμονή και αποφασιστικότητα, ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας».

Πηγή φωτό: Twitter Erdogan

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This