ΣΥΡΙΖΑ: Οι 4+1 που απειλούν τη «βασιλεία» Κασσελάκη!

Η κατάσταση περιδίνησης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη σε «δελφίνους» που εποφθαλμιούν την προεδρική καρέκλα

Must Read

Μόνο σουρεαλιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί πριν από έναν χρόνο να υποσχέθηκε πως θα νικήσει τον Μητσοτάκη, όμως σήμερα το πιθανότερο σενάριο είναι ο ίδιος να έχει διαλύσει το ίδιο του το κόμμα πριν καν προλάβει να αναμετρηθεί με τον πρωθυπουργό στις εθνικές εκλογές.

Μέσα σε μία εβδομάδα, άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην καρατόμηση της ηγεσίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μάλιστα εξ αποστάσεως, διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες την Αθηνά Λινού, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, και σήκωσε το γάντι στους «87» ζητώντας να τον προκαλέσουν για την ηγεσία του κόμματος. Και το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως όλα αυτά συνέβησαν ενώ ο ίδιος βρισκόταν στα Χανιά για τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ και ζήτησε στην αρχή της εβδομάδας από τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν αυτοσυγκράτηση, να εγκαταλείψουν την εσωστρέφεια, και να επιστρέψουν στον δρόμο της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση. Υπό αυτό το πρίσμα, μοιάζει αναπόφευκτο η Κουμουνδούρου να στήσει εκ νέου κάλπες, και ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί σε μια νέα φάση περιδίνησης.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης αποτυπώθηκε με τρόπο ξεκάθαρο πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος με… οριακή πλειοψηφία. Η συνθήκη αυτή, όπως είναι λογικό, έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη σε «δελφίνους» και διεκδικητές του «θρόνου» που θα ήθελαν να εγκατασταθούν στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και να ηγηθούν του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως ο Κασσελάκης ελέγχει και την Κεντρική Επιτροπή, όπου θα κριθεί η πρόταση μομφής.

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν πως ακόμα και αν μια πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη δεν περάσει από την Κεντρική Επιτροπή με οριακή πλειοψηφία, τότε η μόνη διέξοδος θα είναι η προσφυγή στη βάση. Και αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, πρώτον, γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έρθει ως «παιδί-θαύμα» χωρίς βεβαρημένο παρελθόν, και, δεύτερον, διότι απέναντί του θα βρει αντιπάλους υποψιασμένους και έτοιμους για μάχη μέχρις εσχάτων.

Παύλος Πολάκης: Ο επικρατέστερος για διάδοχος του «θρόνου»

Παύλος Πολάκης

Ολος ο μηχανισμός Κασσελάκη δίνει μάχη ώστε να κατευνάσει τον Παύλο Πολάκη και να τον επαναφέρει στο προεδρικό στρατόπεδο. Ομως, ο Σφακιανός έχει πάρει τις αποφάσεις του και έχει βάλει πλώρη για την ηγεσία του κόμματος.

Για αυτόν τον λόγο σε όλα τα δημόσια μηνύματά του συνεχίζει να μιλάει για αναγκαίες αλλαγές, ενώ φημολογείται πως αυτός θα είναι που θα ρίξει την πρώτη μπαλοθιά καταθέτοντας την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σωκράτης Φάμελλος: Επικεφαλής της ομάδας των «87»

Σωκράτης Φάμελλος

Εδώ και καιρό οι «87» θα ήθελαν μια ευθεία αντιπαράθεση με τον Κασσελάκη. Ωστόσο, στερούνταν αρχηγού. Μετά τις εξελίξεις, ωστόσο, της Τρίτης και την καρατόμηση Φάμελλου για τα μάτια του… Νίκου Παππά, τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει «καεί» στα εσωτερικά χαρακώματα, έχει λόγο θεσμικό και χαίρει της εκτίμησης πολλών φυλών της Κουμουνδούρου, άρα μια υποψηφιότητά του θα μπορούσε να έχει πιθανότητες σε μια εκλογική μάχη.

Νικόλας Φαραντούρης: Βάση οι Βρυξέλλες, στόχος η Κουμουνδούρου

Νικόλας Φαραντούρης

Ο Νικόλας Φαραντούρης μπορεί να μη βρίσκεται χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών στελεχών, του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά νωρίτερα και του Αλέξη Τσίπρα. Τεχνοκράτης αλλά και μαχητικός, έχει αποδείξει πως μπορεί να συνθέτει και να κάνει πολιτική. Να ηγείται, όμως;

Σε αυτή την ερώτηση ο ίδιος φαίνεται να απαντάει καταφατικά και να αφήνει να εννοηθεί πως αν τεθεί ζήτημα ηγεσίας και ανοίξει η σχετική λίστα, τότε θα σκεφτεί σοβαρά να είναι υποψήφιος. Σημειωτέον, ο Φαραντούρης χαίρει της εκτίμησης και των δύο μεγάλων στρατοπέδων.

Κώστας Αρβανίτης: Υποψήφιος πρόεδρος με χαμηλές προσδοκίες

Κώστας Αρβανίτης

Ο Κώστας Αρβανίτης δέχεται εισηγήσεις να σκεφτεί το σενάριο της καθόδου στην εκλογική μάχη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Ο ίδιος γνωρίζει πως ο λόγος του και το πρόγραμμά του είναι αρκετά πιο αριστερά από το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο επιτελείο του φαίνεται να εκτιμούν πως δύσκολα η υποψηφιότητά του θα μπορούσε να διασπάσει το στρατόπεδο Κασσελάκη.

«Εφιάλτης» του Στέφανου ο Αλέξης

Αν η απόφαση για κάλπες παρθεί, τότε ένα φάντασμα θα πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου, και το φάντασμα αυτό θα είναι η πιθανή επανεμφάνιση Τσίπρα. Αυτός είναι και ο μεγάλος εφιάλτης του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς γνωρίζει πως αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να επιστρέψει, τότε θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματά του και να εγκαταλείψει τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιστημονικής φαντασίας, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ακούει ΣΥΡΙΖΑ και γυρνάει το κεφάλι από την άλλη πλευρά.

Κόντρα στους υποψήφιους διεκδικητές και αμφισβητίες, ο Στέφανος Κασσελάκης παρατάσσει τον δικό του στρατό με τους δικούς του αξιωματικούς. Ο Νίκος Παππάς -πρώτος και καλύτερος- επιστρέφει στην αγαπημένη του θέση (δεύτερος πίσω από τον πρόεδρο) με στόχο να υπερασπιστεί τον Κασσελάκη έναντι των εσωκομματικών αντιπάλων.

Την ίδια ώρα, η γυναικεία τριπλέτα Δούρου – Τζάκρη – Κασσιμάτη (που χαίρουν της εκτίμησης στελεχών και μελών) ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη, ενώ παράλληλα οι βουλευτές Γαβρήλος – Αυλωνίτης και Χρηστίδου θα είναι εκεί για να υπερασπιστούν τον πρόεδρο.

*πηγή: εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This