Σιωπητήριο Μητσοτάκη σε Τζιτζικώστα για την συμφωνία των Πρεσπών!

Must Read

Του υπέδειξε τι να πει κατά την ακρόαση στο ευρωκοινοβούλιο την ώρα που οι Σκοπιανοί παραβιάζουν ασυστόλως τα συμπεφωνημένα με την χρήση του όρου «Μακεδονία»

Με ανεξήγητη (;) φοβικότητα αντιμετωπίζει η Κυβέρνησις το ζήτημα των σκοπιανών προκλήσεων, η ηγεσία των οποίων καταπατά την (ούτως ή άλλως επαχθή για την Ελλάδα) συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι, όπως αποκαλύπτει το διαδικτυακό ενημερωτικό δελτίο K-Report ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκάλεσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και ήδη επιλεγέντα για θέση Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Απόστολο Τζιτζικώστα, προκειμένου να του επιβάλλει «σιωπητήριο» εν όψει της ακροάσεώς του στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να γίνει η έγκρισις της συμμετοχής του στην Κομμισσιόν.

Η συνάντησις των δύο ανδρών έγινε στην Θεσσαλονίκη και συμφώνως προς το K-Report «ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Απ. Τζιτζικώστα για να του επισημάνει να προσέξει πολύ τα λόγια του για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά την ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του –μην μπερδευτεί και πει αυτά που έλεγε στα συλλαλητήρια των «μακεδονομάχων». Με την ευκαιρία, συζήτησαν και ποιος θα τον αντικαταστήσει στα καθήκοντα του περιφερειάρχη».

Φυσικά και θα έπρεπε να συζητήσουν ποιος θα αντικαταστήσει τον περιφερειάρχη και σε ένα ευνομούμενο Κράτος αυτό έπρεπε να είναι το μοναδικό θέμα που θα έπρεπε να ρυθμίσουν από κοινού ο Πρωθυπουργός με τον νέο Επίτροπο. Οι λοιπές «νουθεσίες» που από ότι φαίνεται ήταν και το κύριο αντικείμενο της συναντήσεως, θα έπρεπε να περιττεύουν. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να έχει την αξίωση να κατευθύνει τον πολιτικό λόγο στελεχών του κόμματός του, που -όπως ο κ. Τζιτζκώστας- τυγχάνουν καθολικής αποδοχής από τους πολίτες, λαμβάνοντας συντριπτικά ποσοστά στις θέσεις για τις οποίες εκλέγονται.

Πέρα όμως από αυτό το ζήτημα αρχής, υπάρχει και η ουσία. Η ουσία είναι ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να εφαρμόσουν την συμφωνία των Πρεσπών, όσον αφορά το σημαντικώτερο σημείο της, την ονομασία δηλαδή του κρατιδίου τους. Επιμένουν να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας αρνούμενοι ακόμη και τον γεωγραφικό προσδιορισμό «βόρεια» το όνομα δηλαδή που τους εδόθη με τις Πρέσπες κατά μεγάλη παραχώρηση της Ελλάδος. Αφού λοιπόν δεν σέβονται αυτά τα οποία συνεφώνησαν, καθήκον της ελληνικής Κυβερνήσεως είναι να καταγγείλει και να ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Όμως ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να κρατά το ζήτημα μακράν της επικαιρότητος και προς τούτο προβαίνει προς αυτές τις «νουθεσίες» μιλώντας στον κ. Τζιτζικώστα.

Ένας έξυπνος πολιτικός στην θέση του, θα επεδίωκε να εκπροσωπείται η χώρα μας στην Ευρώπη από πολιτικούς διακρινόμενους από εθνικό φρόνημα οι οποίοι θα μπορούσαν να ομιλήσουν στην Ευρωβουλή με την ίδια φρασεολογία δια της οποίας απευθύνονταν και στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία.

Τέτοιοι πολιτικοί θα μπορούσαν να κάνουν τους Ευρωπαίους εταίρους να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος για τον μέσο Έλληνα και να διευκολύνουν τον Πρωθυπουργό να πείσει για τις εθνικές μας θέσεις. Φαίνεται όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να συγκαλύπτει τα πράγματα αφήνοντας του Ευρωπαίους να πιστεύουν ότι όλα «βαίνουν καλώς» και ότι η εφεκτική πολιτική του τυγχάνει της εγκρίσεως των Ελλήνων. Αντιστοίχως βεβαίως, απευθυνόμενος προς τους Έλληνες υποβαθμίζει το ζήτημα των σκοπιανών απαιτήσεων, όπως υποβαθμίζει και εκείνο της αλβανικής αυθαιρεσίας εις βάρος των Βορειοηπειρωτών, αλλά και εις βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας (άρνησις αποδοχής της συμφωνίας του για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών). Και να μην επεκταθούμε στην συνειδητή υποβάθμιση των υποχωρήσεών μας έναντι της Τουρκίας στην Κάσο για τα εκεί θέματα θαλασσίας δικαιοδοσίας….

Ο κ. Τζιτζικώστας επελέγη για την θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να δείξει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν κωφεύει προς την φωνή της κοινής γνώμης και δεν αγνοεί τα αισθήματα της μεγάλης μάζας των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Καλόν θα ήτο λοιπόν να σεβασθεί ο Πρωθυπουργός τους ψηφοφόρους αυτούς ουσιαστικά και όχι μόνον προσχηματικά.

Πηγή: Εφημερίδα Εστία

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΞEΡOYN OTI EΧΟYN KANEI ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
    OΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ.!!!

    www . youtube . com /watch?v=4wL36JW2jlI

    Τηλεφωνική παρέμβαση της Δρ Κέρη Π. Μαυρομμάτη, διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου, Δικηγόρος, μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Βόλου, στην εκπομπή «Στο Μικρόφωνο», στον διαδικτυακό σταθμό E-ROI, Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.

    Τι υπέγραψαν οι δύο υπουργοί, ποιες είναι οι παρανομίες, γιατί δεν μας δεσμεύουν οι υπογραφές των δύο υπουργών και πως ανατρέπονται όλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This