Ύψιστη πολιτική υποχρέωση η αμυντική θωράκιση του Έβρου, δήλωσε ο Δένδιας από την Αλεξανδρούπολη

Η αναφορά του στον νεο-οθωμανικό επεκτατισμό

Must Read

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επισημαίνεται ότι στις σύγχρονες υποδομές του Κέντρου παρέχεται εκπαίδευση επί ζητημάτων αιχμής σχετικώς με το χειρισμό και την τακτική που πρέπει να ακολουθούν τα πληρώματα των Τεθωρακισμένων κατά τη διάρκεια επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι «η αμυντική θωράκιση του Έβρου, η αμυντική θωράκιση της Θράκης, αποτελεί όχι μόνο συνταγματική υποχρέωση αλλά και ύψιστη πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

Για το Κέντρο Εξομοιωτών Τεθωρακισμένων, είπε ότι εδώ μπορεί κανείς να έρθει «σε επαφή με τον 21ο αιώνα στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας».

Ο Νίκος Δένδιας μετέβη και στη Σαμοθράκη, όπου επισκέφθηκε την έδρα της Τακτικής Διοικήσεως 41 Συντάγματος Πεζικού «Σαράντα Εκκλησιές» και τον Ναυτικό Σταθμό Σαμοθράκης.

Στον χαιρετισμό του στα στελέχη της Τακτικής Διοικήσεως 41 Συντάγματος Πεζικού «Σαράντα Εκκλησιές» επεσήμανε την τεράστια σημασία της Σαμοθράκης: «Η Σαμοθράκη έχει μια περήφανη ιστορία από τα αρχαία χρόνια. Εδώ βρέθηκε ένα από τα πιο όμορφα αγάλματα της αρχαιότητας, η Νίκη της Σαμοθράκης που σήμερα βρίσκεται στον Λούβρο, αλλά που η αντίληψη την οποία εκφράζει και άρχει πάντα εδώ.

Η εδώ στρατιωτική παρουσία προσφέρει στη διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας, στην προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Βόρειο Αιγαίο. Μια ιδιαίτερα ευαίσθητη εθνική περιοχή.

Η χώρα μας είναι μια χώρα η οποία πάντοτε σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, σέβεται τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Προασπίζει και προβάλλει τα δικαιώματά της. Δικαιώματα όμως τα οποία προβλέπονται στο ισχύον Διεθνές Δίκαιο και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και δεν αποτελούν φαντασιώσεις ενός νέο-οθωμανικού επεκτατισμού.

Η χώρα θα συνεχίσει να υπερασπίζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, πάντοτε τείνοντας χείρα φιλίας προς όλους, αλλά με απόλυτη διάθεση προστασίας, όπως το Σύνταγμα επιβάλλει, των δικαιωμάτων της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This