Ο Σκυλακάκης για τα νεκρά ψάρια στον Βόλο: Πολλαπλασιάστηκαν, γι’ αυτό πέθαναν!

Πάλι καλά που δεν είπε ότι έγινε το θαύμα της Κανά…

Must Read

Ο πολλαπλασιασμός των ψαριών φταίει για την περιβαλλοντική καταστροφή που έγινε στην Μαγνησία με τα νεκρά ψάρια. Αυτό υποστήριξε ούτε λίγο πολύ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη. Πάλι καλά που δεν είπε ότι στην Μαγνησία έγινε το θαύμα της Κανά…

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι τα ψάρια «θυσιάστηκαν» στον Βόλο: «Δεν μπορώ να αναλογιστώ 270 τόνους νεκρών ψαριών, κάθε ένα από αυτά τα ψάρια και πόσα ήταν και πώς τα θυσιάσατε εσείς που καταλαβαίνετε και ξέρετε τι κάνετε».

«Δεν θυσιάστηκαν τα ψάρια, πολλαπλασιάστηκαν» της απάντησε ο Θ. Σκυλακάκης και συνέχισε:

«Γιατί πολλαπλασιάστηκαν; Για έναν πολύ απλό λόγο. Διότι ο Daniel που έριξε 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού πλημμύρισε αρκετά παραπάνω από 100.000 στρέμματα στην Κάρλα. Εκεί που πλημμύρισε και επειδή τράβηξε και πολύ πράγμα, γιατί μεταφέρθηκαν πολλά φερτά υλικά, υπήρχε πολλή τροφή.

Τα ψάρια πολλαπλασιάστηκαν, δημιουργήθηκε υπερπληθυσμός. Όταν υπάρχει τροφή και νερό, δημιουργείται υπερπληθυσμός. Προχώρησε λόγω των θερμοκρασιών των πολύ υψηλών και της ξηρότητας, που ήταν αφύσικη στην φετινή χρονιά, ταχύτερα του αναμενόμενου η μείωση και όπως μου είπε και ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, στο τελευταίο δεκαήμερο πριν από το φαινόμενο των ψαριών εμφανιστεί, άνοιξαν και κάποιες καταβόθρες κάτω από το πλημμυρισμένο, το οποίο το μάθαμε όταν άδειασε, οι οποίες πολλαπλασίασαν την ταχύτητα της αποστράγγισης, έφυγε δηλαδή νερό και προς τα κάτω.

Και αυτό -γεγονότα πολύ δύσκολα προβλέψιμα τα γεωλογικά, αδύνατον να προβλεφθούν- οδήγησε σε ταχεία μείωση του οξυγόνου και τα ψάρια αυτά τα οποία φυσιολογικά θα έφευγαν, διότι ο υπερπληθυσμός χωρίς το αντίστοιχο οικολογικό περιβάλλον δεν έχει διάρκεια ζωής –δεν υπάρχει θυσία, θα πέθαιναν τα ψάρια ούτως ή άλλως– και πέθαναν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και δημιουργήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This