ΣΥΡΙΖΑ: Ολοταχώς προς (αυτο)διάλυση!

Το κόμμα οδηγείται το Σαββατοκύριακο, εν μέσω πρωτοφανούς αλληλοσπαραγμού, σε μια Κεντρική Επιτροπή με απρόβλεπτες εξελίξεις - «Μπουρλότο» η πρόταση για αλλαγή του ονόματος

Must Read

Το προδιαγεγραμμένο τέλος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από μια μαρτυρική πορεία ηθικού και πολιτικού ξεπεσμού πλησιάζει. Η ωρολογιακή βόμβα έχει ενεργοποιηθεί και το κόμμα που, καβαλώντας άλλοτε τον αφρό των κυμάτων, βρέθηκε στην εξουσία, οδηγείται, εν μέσω πρωτοφανούς αλληλοσπαραγμού, το προσεχές Σαββατοκύριακο σε μια Κεντρική Επιτροπή από όπου κανείς -με πρώτον τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ- δεν θα βγει ανέπαφος.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου, εφημερίδα «δημοκρατία»

Ενδεικτική είναι η δήλωση του διορισμένου προέδρου της Κ.Ο. Νίκου Παππά, ο οποίος, αποδεχόμενος την κρισιμότητα των στιγμών, συνέστησε «να περιμένουμε τις εξελίξεις στην Κ.Ε.», προσθέτοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης, αν δεν έχει εκπέσει, προφανώς θα είναι στη ΔΕΘ ως πρόεδρος του κόμματος»…

Μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και όσων τον αμφισβητούν έχει ανοίξει ένα βαθύ και αγεφύρωτο χάσμα, με συνέπεια οι κάλπες να προβάλλουν σήμερα ως η μοναδική διέξοδος για να δοθεί ένα τέλος στο δράμα. Όποιος κερδίσει κρατάει το κόμμα, όποιος χάσει φεύγει.

Η παρτίδα παίζεται με σκληρούς όρους. Ο Παύλος Πολάκης δίνει μήνυμα ακαμψίας στους δικούς του, με την προτροπή «προχωράμε». Και οι «97», που μαζί με άλλους καλούν την ηγεσία, όπως και τον περασμένο Φεβρουάριο, να προσφύγει στη βάση, βρίσκονται σε πορεία αμετάκλητης σύγκρουσης.

Είναι βάσιμο το σενάριο να κατατεθούν και από τους δύο προτάσεις μομφής. Αν περάσει, έστω διά πυρός και σιδήρου, μια και ο συσχετισμός είναι οριακός, τότε δεν θα χρειαστεί καν το συνέδριο του Οκτωβρίου και θα προκηρυχθεί έκτακτο συνέδριο για εκλογή νέας ηγεσίας.

Ο Κασσελάκης «φοβάται την προσφυγή στη βάση», όπως επανέλαβε χθες (9,84 fm) η Όλγα Γεροβασίλη. «Η εκτίμησή μου είναι ότι συρρικνώνεται διαρκώς το κόμμα και η Κ.Ο. με όλο αυτόν τον κύκλο εσωστρέφειας με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας. Τα παιχνίδια αντιπερισπασμών, νομής της εξουσίας, μας βάζουν σε εσωστρέφεια, διχασμούς και διαιρέσεις που δεν βοηθάνε, και στην καλύτερη εκδοχή αφήνουν αδιάφορη την κοινωνία» είπε, προϊδεάζοντας αμυδρά για νέες αποσκιρτήσεις στη Βουλή.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την προσφυγή στη βάση του κόμματος» σημειώνει και ο Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας «το “μπες βγες” του Πολάκη έπρεπε να το έχουμε προλάβει. Επρεπε να γίνει με έναν τρόπο που να εκπέμπει σοβαρότητα».

Πιο εντυπωσιακό το ξέσπασμα του ευρωβουλευτή και πιστού κομματικού Κώστα Αρβανίτη, που μαρτυρά ότι στο ετερόκλητο μέτωπο κατά του Κασσελάκη προσέρχονται πλέον στελέχη όλων των χώρων. «Δεν πάει άλλο! Το κόμμα δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση κανενός!» υπογράμμισε, ρίχνοντας ευθέως την ευθύνη για τον ολέθριο κατήφορο στον Κασσελάκη.

«Την κύρια ευθύνη την έχει αδιαπραγμάτευτα η ηγεσία. Με ιδιωτική και προσωπική ατζέντα, συνεχιζόμενες αλλαγές στρατηγικής με τη δημιουργία εσωτερικών εχθρών, προκαλώντας μείζον θέμα στην πολιτική και κοινοβουλευτική δράση» είπε.

Στο κλίμα αυτό, συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία

«Μπουρλότο» η πρόταση για αλλαγή του ονόματος

Θρυαλλίδα για την επίσπευση της τελευταίας πράξης του τραγέλαφου στάθηκαν οι προτάσεις Κασσελάκη για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με αλλαγή του ονόματος και τη μετατροπή του σε ένα κόμμα ιδιωτικής χρήσεως.

Αποστάσεις κράτησε ακόμα και ο Ν. Παππάς, υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να μας απασχολήσει αυτό στο συνέδριο», ενώ μουδιασμένοι άκουσαν τα νέα ακόμα και οι βουλευτές που στηρίζουν τον πρόεδρο, όπως ο Βασίλης Κόκκαλης. «Πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς, να αλλάξουμε συμπεριφορές και μετά να κάνουμε αλλαγές στο όνομα και το καταστατικό γενικά» δήλωσε από τη Βουλή.

«Αυτό που αντιλαμβάνομαι μετά τις χθεσινές προτάσεις είναι ότι ο ίδιος έχει κάνει μια επιλογή για ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα» συνόψισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Νωρίτερα ο Π. Πολάκης προέτρεπε: «Επιτέλους σταματήστε την ανούσια αντιπαράθεση!!! Δεν έχει το όνομα τη χάρη, το ξεκάθαρο πρόγραμμα την έχει!!!»

O παραιτηθείς γραμματέας Γ. Βασιλειάδης έδειξε το μέγεθος της κρίσης λέγοντας ότι, εάν εγκριθεί το σχέδιο Κασσελάκη, τότε ο ίδιος δεν θα ενδιαφερθεί να συμμετάσχει στα όργανα, διότι «θα πρόκειται για ένα κόμμα Ι.Χ. – “Κασσελάκη και φίλοι”».

Ειρωνικά ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε… απολύτως σύμφωνος με τις αλλαγές, καλώντας τον Κασσελάκη «να βγάλει και το “Αριστερά”».

Το μέλος της Κ.Ε. Δημήτρης Χατζησωκράτης σχολίασε: «Η πεμπτουσία της ρευστοποίησης του κόμματος! Ο πρόεδρος απόλυτος άρχων! Αδιαμεσολάβητος! Τα μέλη απλώς θα ακούν τους αναπεμπόμενους ύμνους για… την “κυριαρχία” τους!»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

    • Όλοι δαύτοι έχουν έναν κοινό παρονομαστή, τον εθνομηδενισμό. Αν δεν τούς ενώνει και η μάσα, τότε τι θέλουν; Να … σω΄σουν την πατρίδα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This