ΠΑΣΟΚ: Κοινή επιστολή «διαμαρτυρίας» από Γιαννακοπούλου, Διαμαντοπούλου και Δούκα για την εκλογική διαδικασία

Must Read

Με τους ίδιους όρους που έγιναν οι εκλογές του Δεκεμβρίου του 2021 ζητούν να πραγματοποιηθεί και η εκλογική αναμέτρηση της 6ης και της 13ης Οκτωβρίου η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας.

Ειδικότερα σε κοινή επιστολή τους προς την ΕΔΕΚΑΠ, την αρμόδια επιτροπή για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι τρεις εκ των υποψηφίουν για την προεδρία του κόμματος υποστηρίζουν μέσω των εκπροσώπων τους πως «δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για προσθήκη ή μείωση εκλογικών κέντρων ή και τμημάτων, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των υποψηφίων Προέδρων και χωρίς την ομόφωνη άλλως πλειοψηφούσα τοποθέτησή τους».

Προσθέτουν δε ότι «η ανακήρυξη (των υποψηφιοτήτων) πρέπει να γίνει άμεσα, μετά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης, δεδομένου ότι τα κριτήρια ανακήρυξης είναι εύκολα εφαρμόσιμα». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην επιστολή, «ο επικαιροποιημένος κατάλογος μελών -για τον οποίο ενημερωθήκαμε από εσάς ότι θα έχει συνταχθεί έως και την 9 Σεπτέμβρη- θα παραδοθεί αυτούσιος την επόμενη ημέρα στις/τους υποψηφίους Προέδρους».

«Αυτονόητο θεωρούμε ότι σε κάθε συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ θα καλούνται οι εκπρόσωποι των υποψηφίων Προέδρων. Δηλώνουμε και πάλι άπαντες την απόλυτη προσήλωση μας στον στόχο μιας ανοικτής, συμμετοχικής και εξωστρέφους εκλογικής διαδικασίας που θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής των υψηλών ιδανικών», καταλήγουν.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμη κ. Πρόεδρε και μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, αγαπητές/οι συντρόφισσες/οι, σε συνέχεια των όσων διατυπώσαμε στην χθεσινή συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ εκφράζουμε και πάλι την ομόφωνη βούλησή μας να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τον ίδιο αυτονόητο πολιτικό στόχο.

Δηλαδή να στηρίξουμε μια εκλογική διαδικασία που θα είναι α) κρυστάλλινη, β) θα μεταχειρίζεται όλους τους τις/τους υποψηφίους Προέδρους ως ισότιμους, χωρίς να δημιουργεί υποψίες εύνοιας ή αποκλεισμών υποψηφίων και γ) θα παράγει την απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη και τους φίλους του κινήματος μας για το ότι προχωράμε ενωμένοι στην ύψιστη συμμετοχική διαδικασία, που είναι οι εκλογές μας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ο σύντροφος Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου 2024 της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, δήλωσε με σαφήνεια, ότι η εκλογική Διαδικασία θα γίνει κατά τα πρότυπα της Εκλογικής Διαδικασίας του 2021. Υπενθυμίζουμε ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος στις 3/10/2021, με την παρουσία της Αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, στον οδικό χάρτη για τις εκλογές για την Ανάδειξη Προέδρου ομόφωνα αποφάσισε τότε το πλαίσιο, το οποίο είχε δύο κρίσιμες αλλά βασικές παραμέτρους:

α) Κάθε υπογραφή σε Δήλωση στήριξης υποψηφίου, ισοδυναμούσε με αίτηση εγγραφής στο Κίνημα και β) ότι θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στη λήψη των διαδικαστικών Αποφάσεων από την ΕΔΕΚΑΠ. Θεωρούμε αυτονόητο, ότι οι ίδιοι κανόνες θα ισχύσουν και σε αυτή τη διαδικασία, όπως άλλωστε ο Πρόεδρος εξήγγειλε.

Στην κατεύθυνση αυτή σας επαναλαμβάνουμε και με την παρούσα:

1 Δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για προσθήκη ή μείωση εκλογικών κέντρων ή και τμημάτων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των υποψηφίων Προέδρων και χωρίς την ομόφωνη άλλως πλειοψηφούσα τοποθέτησή τους.

2. Η ανακήρυξη πρέπει να γίνει άμεσα μετά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης, δεδομένου ότι τα κριτήρια ανακήρυξης είναι εύκολα εφαρμόσιμα.

3. Ο επικαιροποιημένος κατάλογος μελών -για τον οποίο ενημερωθήκαμε από εσάς ότι θα έχει συνταχθεί έως και την 9 Σεπτέμβρη- θα παραδοθεί αυτούσιος την επόμενη ημέρα στις/τους υποψηφίους Προέδρους.

4. Αυτονόητο θεωρούμε ότι σε κάθε συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ θα καλούνται οι εκπρόσωποι των υποψηφίων Προέδρων.

Δηλώνουμε και πάλι άπαντες την απόλυτη προσήλωση μας στον στόχο μιας ανοικτής, συμμετοχικής και εξωστρέφους εκλογικής διαδικασίας που θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγής των υψηλών ιδανικών.

Για την Νάντια Γιαννακοπούλου

Μαρίνος Μαρίνης

Για την Άννα Διαμαντοπούλου

Βασίλειος Βραχιώτης

Για τον Χάρη Δούκα

Μαρίνος Σκανδάμης»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This