«Κόλαφος» ο Προκόπης Παυλόπουλος για τα ελληνοτουρκικά και την πολιτική Μητσοτάκη: Στο casus belli απαντάμε «μολών λαβέ»!

Μήνυμα προς τους υποτακτικούς του Μαξίμου και προς πάσα κατεύθυνση από τον τέως ΠτΔ - «Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχουμε κάνει την επέκταση στα 12 μίλια»

Must Read

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Open και στον Σπύρο Χαριτάτο, αναλύοντας με σαφήνεια τα εθνικά θέματα και ξεκαθαρίζοντας τις γραμμές της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά, τις οποίες έχει καταπατήσει και εξαφανίσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με την υποτακτική στάση της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Τουρκία σχεδόν μονοπώλησε τη συζήτηση, με τον κ.Παυλόπουλο να σημειώνει ότι ο διάλογος είναι απαραίτητος, αρκεί να γνωρίζουμε με ποιον συζητάμε:

«Απόψεις που λένε δεν θα συζητάμε με την Τουρκία είναι εσφαλμένες. Ποτέ στη διεθνή σκηνή δεν κόβεις από τον διάλογο τον αντίπαλό σου. Το θέμα είναι να έχεις κατά νου με ποιον συνδιαλέγεσαι, γιατί αυτό σου δίνει τη μεγάλη δυνατότητα να ξέρεις ποια είναι τα όρια σου απέναντί του και το κυριότερο πως να τον αντιμετωπίσεις ιδίως όταν έχει αυτή την πάγια εχθρική στάση όπως η Τουρκία. Με την Τουρκία πρέπει να κάνουμε διάλογο».

Το σημαίνει Τουρκία και ποιοι είναι οι στόχοι της

Ο πρώην ΠτΔ εξήγησε στη συνέχεια το τι εστί Τουρκία και ποιοι είναι οι στόχοι της, στέλνοντας μήνυμα προς όσους συστηματικά εθελοτυφλούν και μειοδοτούν, «παίζοντας» με την εθνική μας κυριαρχία:

«Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του τι σημαίνει Τουρκία από τα οποία πρέπει να έχουμε καλυμμένα τα νότα μας: Είναι διεθνώς αναξιόπιστη, το ξέρουν όλοι. Εγώ απορώ πως το ΝΑΤΟ αποδέχεται ακόμα το ρόλο της και ανέχονται πράγματα που είναι αδιανόητα και δείχνουν την αναξιοπιστία της. Η Τουρκία είναι ανερμάτιστη εντελώς. Βλέπετε τι έκανε με την Ουκρανία και στη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας, βλέπετε τι κάνει με τους BRICS. Πώς θα γίνει να είναι μέλος του BRICS και του ΝΑΤΟ. Μπορεί να συμφωνήσει και αύριο να το αναιρέσει. Ό,τι συμφωνούμε λοιπόν με τον Ερντογάν δεν έπεται ότι θα το τηρήσει ο Ερντογάν … Η Τουρκία έχει μια μακροπρόθεσμη πολιτική προς την Ελλάδα, που είναι πολιτική πολλαπλών βλέψεων. Η Τουρκία έχει στόχο μακροπρόθεσμα τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου και για αυτό δεν πρέπει να υποχωρούμε σε τίποτα. Δεύτερος στόχος της το Αιγαίο, διακαής πόθος είναι να μπορέσει να συγκυριαρχήσει στο Αιγαίο. Η συγκυριαρχία είναι ο βασικός στόχος της Τουρκίας κατά παράβαση όλων των κανόνων τους Διεθνούς Δικαίου. Δεν πρόκειται να κάνει θερμά επεισόδια, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμη. Και το τρίτο είναι ότι στην Τουρκία αρχίζουν την ατέρμονη διαπραγμάτευση για να φτάσουν να κερδίζουν έδαφος».

«Μια διαφορά έχουμε με την Τουρκία»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία και μόνη και αυτή θα πρέπει να συζητηθεί –και κανένα θέμα κυριαρχίας– αν πάμε στη Χάγη:

«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση στο Ελσίνκι είχε δεχτεί να μιλάμε για συνοριακές και άλλες διαφορές. Μια διαφορά έχουμε με την Τουρκία, την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της αντίστοιχης ΑΟΖ με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Το θέλει δεν το θέλει η Τουρκία δεν την ρωτάμε. Της λέμε μια διαφορά έχουμε, θα πάμε στη Χάγη αν το θέλεις, αν δεν το θέλεις εμείς θα υπερασπιστούμε την θέση μας, δεν ξαναγυρνάμε στην περίοδο της Μαδρίτης και του Ελσίνκι. Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όλους τους κανόνες τους Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Δεν μπορούμε να πάμε για θέμα αιγιαλίτιδας ζώνης και εδάφους. Αυτά μονομερώς μπορούμε να τα ρυθμίσουμε όπως νομίζουμε κατά το διεθνές δίκαιο. Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε την Τουρκία».




Η Θράκη και η Διακήρυξη των Αθηνών

Για το μνημόνιο συνεργασίας (τη Διακήρυξη των Αθηνών) που υπέγραψε η Ελλάδα με την Τουρκία ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι δεν έχει νομική ισχύ και πως η Τουρκία το αναίρεσε με τις προκλήσεις της, ενώ έκανε αναφορά και στη Θράκη, η οποία είναι στο στόχαστρο της Άγκυρας:

«Σωστό είναι που υπεγράφη το κείμενο, αλλά είναι ευτυχώς ένα γενικόλογο κείμενο που δεν έχει νομική ισχύ. Είναι ένα μνημόνιο συνεννόησης. Είναι γνωστό ότι η Τουρκία αμέσως μετά αναίρεσε το αντικείμενό του κάνοντας πράγματα που ήταν αδιανόητα. Θυμίζω ότι ποτέ ο Ερντογάν όσο ήμουν πρόεδρος Δημοκρατίας δεν είχε θέσει θέμα για Κύπρο και Αιγαίο και να προσθέσουμε και την τρίτη βλέψη τη Θράκη. Μην υποτιμάμε ότι η Τουρκία έχει πάντοτε βλέψεις για το θέμα της Θράκης».

«Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχουμε κάνει την επέκταση στα 12 μίλια»

Για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο το χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη πρόκληση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας» ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να το ακυρώσει αρκεί να κάνει την επέκταση στα 12 μίλια, απορώντας μάλιστα για τον λόγο που δεν έχει γίνει ακόμα:

«Η Τουρκία χαράζει ΑΟΖ αγνοώντας τους γεωγραφικούς όγκους της Ρόδου, της Κρήτης, αυθαιρεσίες απίστευτες. Δεν είναι απλώς παράνομο, είναι ανυπόστατο, δεν παράγει έννομα αποτελέσματα Στην πράξη μπορούμε ως Ελλάδα να ακυρώνουμε το τουρκολιβυικό μνημόνιο. Τι πρέπει να κάνουμε. Επέκταση στα 12 μίλια της αιγιαλίτιδας ζώνης σε όλη την νοτιοανατολική Μεσόγειο ... Δεν έχω καταλάβει για ποιο δεν έχουμε κάνει αυτή την επέκταση που είναι αυτονόητο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα … Η Τουρκία δεν διανοείται να κάνει οτιδήποτε».

Στο casus belli απαντάμε «μολών λαβέ»! – «Οι απειλές του Ερντογάν είναι γελοίες»

Ο τέως ΠτΔ απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και με απλό τρόπο εξήγησε το γιατί, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

 «Η Τουρκία συμπεριφέρεται απαραδέκτως και για αυτό μας επιτρέπεται να θωρακίζουμε τα νησιά μας. Το Διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζει τον κανόνα ότι αν έχεις επικείμενη απειλή ή απειλή χρήσης βίας τότε μπορεί να θωρακίσεις τα νησιά σου. Η Τουρκία όταν είπε ότι είναι casus belli η επέκταση στο Αιγαίο στα 12 μίλια, ξέρετε τι σημαίνει; Θα σου κηρύξω τον πόλεμο. Αυτό είναι απειλή χρήσης βίας. Αυτό είναι που μας νομιμοποιεί. Και τι της απαντάμε: ‘μολών λαβέ’. Μην υποτιμάμε τις Ένοπλες δυνάμεις. … Οι απειλές του Ερντογάν είναι γελοίες. Όταν λέει ότι θα ‘ρθουμε νύχτα, όχι νύχτα δεν θα έρθει… Οι Τούρκοι δεν τολμάνε και πρέπει να το πιστέψουμε. Με την ιστορία τους έχουν αποδείξει ότι κέρδισαν σε πόλεμο με την Ελλάδα όταν εμείς κάναμε κάποιο χοντρό λάθος ή όποτε είχαν δυστυχώς την στήριξη των ΗΠΑ ή του NATO. Ποτέ δεν μας κέρδισαν στο πεδίο οι Τούρκοι χωρίς τη σύμπραξη άλλων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Σε χάσαμε και χαθήκαμε, βρε Προκόπη! Ακόμα σε θυμάμαι να κάθεσαι στην άκρη του καναπέ και να μπερδεύεις τα λόγια σου μπροστά στον σουλτάνο! Κατά τ άλλα, θα, θα, θα…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This