Καληνύχτα και καλή τύχη: Το πρωί της Κυριακής τελικά η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη!

Must Read

Το ένα να δεις και μην το μαρτυρήσεις γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα υπό διάλυση που δεν μπορούν τα μέλη του να συμφωνήσουν ούτε στα βασικά.

Μετά την ολοκλήρωση του τραγέλαφου της ψηφοφορίας… επί της ψηφοφορίας, αποφασίστηκε τελικά η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη να ψηφιστεί με κάλπη το πρωί της Κυριακής (από τις 10:00 έως τις 13:00)!

Λίγο νωρίτερα, με 122 ψήφους υπέρ και 90 κατά (212 μέλη δήλωσαν «παρών»), είχε περάσει η πρόταση να είναι μυστική η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν η διευρυμένη ομάδα των 87, αλλά και ο Παύλος Πολάκης.

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Είχε προηγηθεί έντονη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής και τελικά αποφασίστηκε να ψηφίσουν για το πώς θα ψηφίσουν!

Την διαδικασία είχε σχολιάσει σκωπτικά ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν».

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική. Αντίθετα οι αμφισβητίες ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη.

Συνεπώς πρόκειται για μια πρώτη ηχηρή ήττα του Στέφανου Κασσελάκη. Αν θα επαναληφθεί και την Κυριακή το ίδιο σκηνικό, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει, μιας και οι «σαπουνόπερες» στην Κουμουνδούρου είναι απρόβλεπτες και δακρύβρεχτες…

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθότι υπήρχε διαφωνία επιχειρηματολόγησαν τρία άτομα από κάθε πτέρυγα για το πώς θα ψηφίσουν για να προκύψει η απόφαση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αυτό αφορούσε και το σκωπτικό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη στους δημοσιογράφους, σε κάποια στιγμή που βγήκε για λίγο από την αίθουσα. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε: «Για να σας απαντήσω θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα».

Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση μομφής θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50% συν μία ψήφο επί του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Το μεγάλο μας τσίρκο στον ΣΥΡΙΖΑ…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This