ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Must Read

Στη 1 μετά το μεσημέρι, όπως ήταν προγραμματισμένο, έγινε γνωστό ότι έκλεισαν οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Πλέον, η διαδικασία συνεχίζεται με τα τηλεφωνήματα για την καταχώρηση των ψήφων όσων απουσιάζουν δικαιολογημένα.

Ψήφισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Για να περάσει η πρόταση μομφής απαιτούνται 148 θετικές ψήφοι επί των μελών της ΚΕ κι όχι επί των παρόντων. Στην περίπτωση που η πρόταση μομφής ψηφιστεί, τότε όπως προβλέπει το καταστατικό, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες.

Τα στελέχη που διαφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχαν χθες μία νίκη στα σημεία, καθώς πέρασε η πρότασή τους η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθούν κάλπες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στους 212, οι 122 ψήφισαν να στηθούν κάλπες, 86 να μην στηθούν, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά.

Ψήφισε και ο Σωκράτης Φάμελλος
Ψήφισε και η Θεοδώρα Τζάκρη
Ψήφισε και η Όλγα Γεροβασίλη

Είχε προηγηθεί έντονη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής και τελικά αποφασίστηκε να ψηφίσουν για το πώς θα ψηφίσουν! Την διαδικασία είχε σχολιάσει σκωπτικά ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν».

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική. Αντίθετα οι αμφισβητίες ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη.

Συνεπώς πρόκειται για μια πρώτη ηχηρή ήττα του Στέφανου Κασσελάκη. Αν θα επαναληφθεί και σήμερα το ίδιο σκηνικό, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει, μιας και οι «σαπουνόπερες» στην Κουμουνδούρου είναι απρόβλεπτες και δακρύβρεχτες…

Ψήφισε και ο Παύλος Πολάκης
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This