ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

163 μέλη ψήφισαν υπέρ και 123 την καταψήφισαν

Must Read

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς πέρασε τελικά η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα, Κυριακή, στην Κεντρική Επιτροπή.

Όπως έγινε γνωστό 163 μέλη ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος και 123 την καταψήφισαν. Δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν λευκό, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο.

Υπενθυμίζεται ότι απαιτούνταν 148 ψήφοι επί του συνόλου των 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή το 50%, με την πρόταση μομφής να συγκεντρώνει τελικά περισσότερες ψήφους.




Στη διαδικασία για την πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσαν οι «87» και στήριξε ο Παύλος Πολάκης, μετείχαν 286 μέλη επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην αίθουσα ψήφισαν 210 μέλη και τηλεφωνικά 76, ενώ εννέα μέλη δεν απάντησαν το τηλέφωνο και δεν συμμετείχαν στη διαδικασία.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εσωκομματικές εκλογές προκειμένου τα μέλη του κόμματος να αναδείξουν νέο πρόεδρο.

Ειδικότερα, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, όπως προβλέπει το καταστατικό, θα πρέπει να διοργανώσει έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες.

Χθες, μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση και ουκ ολίγα τραγελαφικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αποφασίστηκε τελικά η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη να ψηφιστεί με κάλπη το πρωί της Κυριακής. Όπως κι έγινε.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This