ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες δηλώσεις Παππά, Πολάκη και Φάμελλου μετά την «καθαίρεση» Κασσελάκη

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφασίστηκε να δώσει το «παρών» στη ΔΕΘ το ερχόμενο σαββατοκύριακο, ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Must Read

Και, ξαφνικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε «ακέφαλος» καθώς η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, πέρασε με 163 «ναι» σε σύνολο 286 μελών της ΚΕ που ψήφισαν νωρίτερα σήμερα, θέτοντάς τον εκτός ηγεσίας.

Πλέον, το φλέγον ζήτημα είναι το ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή την πολύ κρίσιμη φάση του, με τον ίδιο τον Κασσελάκη να παραμένει -μέχρι στιγμής- άγνωστο αν ο ίδιος θα είναι ξανά υποψήφιος. Την υποψηφιότητά τους, πάντως, έχουν ανακοινώσει επίσημα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος το ανέφερε στη χθεσινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς και ο Νικόλας Φαραντούρης. Με βάση, εξάλλου, τα τελευταία δεδομένα, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Τα μέλη της ΚΕ θέλουν μια νέα πολιτική πρόταση, γιατί πράγματι υπάρχει μια συρρίκνωση. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος σύντομα, με την πολιτική πρόταση. Δε μένει στίγμα στο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα τα μέλη της κεντρικής επιτροπής επέλεξαν να γυρίσουμε σελίδα. Έχω αναλάβει ευθύνες και στο παρελθόν. Θα συνεισφέρουμε όλοι», τόνισε ο Παύλος Πολάκης νωρίς το απόγευμα σε δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής και επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του κόμματος με στόχο «το ρίξιμο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Μετά από μια επίπονη διαδικασία και ένα καθαρό αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί τις διαδικασίες για νέο αρχηγό. Εγώ δήλωσα διαθεσιμότητα για την επόμενη μέρα. Στόχος είναι, σε σύντομο διάστημα, το ρίξιμο της νεοφιλελευθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να προχωρήσουμε ενωτικά στις διαδικασίες της νέας εκλογής. Μπορούμε να πάμε μαζί, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Θα συνεχίσω να είμαι ΣΥΡΙΖΑ, καλώ και όλους τους υποψηφίους να κάνουν το ίδιο», κατέληξε ο Παύλος Πολάκης.




Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος καλείται, πλέον, να παραστεί ο ίδιος στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο ως εκρόσωπος της αντιπολίτευσης, μετά την «καθαίρεση» Κασσελάκη, δήλωσε πως «στέλνουμε μήνυμα ηρεμίας και δημοκρατικού διαλόγου σε όλο τον προοδευτικό κόσμο, που πληγώθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις», σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα τα τελευταία 24ωρα.

Εξάλλου, σε δήλωσή του μετά το πέρας της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαβεβαίωσε ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα διεξαχθούν με «απόλυτη ομαλότητα και τήρηση του καταστατικού». «Η ΚΕ σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε να συγκληθεί εκ νέου σε δυο βδομάδες για να αποφασίσει λεπτομέρειες της διαδικασίας», πρόσθεσε, ενώ, ερωτηθείς αν θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τέτοια κουβέντα» και ότι προς το παρόν, όπως αποφασίστηκε θα εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.




Με τη σειρά του, ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε πως «έκλεισε μια δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προσπαθήσαμε να αποφύγουμε για να μην δημιουργηθεί διχασμός», τονίζοντας ότι, ταυτόχρονα, αυτή η διαδικασία «απέδειξε ότι τα μέλη της ΚΕ θέλουν μια νέα πολιτική πρόταση, που να δίνει διέξοδο και προοπτική στο ΣΥΡΙΖΑ».

Παραδέχτηκε δε ότι υπάρχει «συρρίκνωση» και «απαξίωση» στον κόσμο, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «η επόμενη μέρα μάς βρίσκει ενωμένους στον ΣΥΡΙΖΑ» και πως όλοι συμφωνούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι «ο πυλώνας και ο χώρος που θα δώσει τις περισσότερες ιδέες και δυνάμεις για μια προοδευτική αντεπίθεση». «Πέρασε μια δύσκολη στιγμή, δεν μένει στίγμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε κάτι τέτοιο, προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε, αλλά δεν υπάρχουν αδιέξοδα», πρόσθεσε, ενώ, ερωτηθείς αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την προεδρία, είπε πως σήμερα αποφασίστηκε «το κοινό, το συλλογικό» και δήλωσε «στρατιώτης».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ευτυχώς αντιλήφθηκαν ότι ο Κασσελάκης ήλθε σταλμένος από τους νεοταξίτες των ΗΠΑ να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να μεγιστοποιήσει με τις πράξεις του και την αισχρή συμπεριφορά του την ήδη υπάρχουσα ηθική και πνευματική σήψη που δρομολογήθηκε συστηματικά στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες από τα ανθελληνικά σκοτεινά παράκεντρα εξουσίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This